Arvaa, kumpi on Jaguar, kumpi Lexus

10 kommenttia

Hei kaikki autojen ystävät. Kuten tiedätte, monesti autot ovat tänä päivänä enemmän ja vähemmän toistensa näköisiä. Takana ovat ajat, jolloin Pihtiputaan Mummokin erotti Kupla-Volkkarin Rätti-Sitikasta eikä sekoittanut kumpaakaan Volvo Amazoniin tai Datsun Sataan.Nyt kilpailu on niin veristä, että kaikki haluavat samoille markkinoille miellyttämään keskiluokan silmää. Muoti sanelee autojen muodot, liika persoonallisuus koetaan jopa haitaksi, vaikka juuri persoonallisuuden puutteesta usein valitetaan.Vaikka autotehtaat ottavatkin estoitta vaikutteita toisiltaan, suoraa kopiointia sentään näkee harvoin, ellei nyt jotakin Kiinaa lasketa mukaan. Yksi tuore esimerkki kopiokoneen käytöstä on Jaguar XF, sinänsä kaunis auto. Se on muodoistaan velkaa Lexus GS:lle, joka sekin on kaunis auto, luokkansa kaunein itse asiassa. Uutta Jaggea en ole luonnossa nähnyt, joten en osaa sanoa, onko se onnistuneempi kuin esikuvansa.Tässä kuvassa esiintyvät Jaguar XF ja Lexus GS. Arvaatko, kumpi on kumpi?http://thepassionatepursuit.com/images/weblog/07-11-16-lexus-gs-vs-jaguar-xf.jpgJaguar-pomo Ian Callum on toistuvasti tuonut esiin, miten hän ihailee Lexus GS:n muotoja. Ja katso: kun Jaguar tuo estradille uuden tuotteen, se näyttääkin Callumin palvomalta Lexukselta!Monesti autolehdissä tuodaan esiin kuinka jokin uutuusmalli muistuttaa sitä tai tätä toisen valmistajan autoa. Yleensä syytettyjen listalla ovat japanilaiset tai korealaiset valmistajat, vaikka rinnastukset ovat hyvinkin horjuvia ja kaukaa haettuja; kuulemma uudessa Accordissakin on BMW:tä, koska siinä on korkea vyötärölinja. Niinköhän? Onko BMW ainoa auto, jossa on korkea vyötärölinja? Olihan se korkea myös aiemmassa Accordissa. Ja esimerkiksi se on tunnuskuvallista Infitissä, jossa linja on vielä Bemuakin korkeammalla. Miksei sanottu siis, että Accordissa on jotakin Infinitiä? Tai Lexusta? Siksi, että virallisen dogman mukaan vain saksalaisia autoja kopioidaan. Uusi Citikka C5:kin on kuulemma Audin näköinen.. eihän siinä hitto soikoon ole muuta "Audia" kuin korkea vyötärölinja, joka on nykyjään muotia useimpien valmistajien keskuudessa!Nyt kun Jaguar on kopioinut Lexuksen melkein yksi yhteen ainakin profiilin suhteen, siitä ei juuri puhuta. Kehutaan vain, kuinka jumalallisen kaunis auto XF on. Jos Jaguar olisi kopioinut yhtä julkeasti vaikkapa BMW:n 5-sarjalaisen, valituksista ei tulisi loppua :smile:Tätä en kirjoita närkästyksellä vaan paremminkin huvittuneena! Jokin alitajuinen komponentti monissa ihmisissä saa heidät kuvittelemaan, että vain saksalaisia kopioidaan. Minulla on tästä hypoteesi, mutta se ei kuulu TM:n sivuille, vaan psykologia tänään - lehden palstoille.PS: oletteko muuten kuulleet, että uusi E-Mersukin aikoo liittyä Lexuksen (GS) kopioijiin? Siinä aiotaan käyttää samanlaista nelivalojärjestelmää keulalla kuin mainitussa Lexuksessa...Hyvää päivänjatkoa kaikille. Pitäkäähän simmunne auki..

  
 • No totta kai se ylempi on Jagge! Noin hienostunutta ja tyylikästä autoa eivät japsit osaa suunnitella! Kieltämättä pohjimmainen muotokieli on varsin yhteneväinen. Suorasta kopioinnista ei kuitenkaan kannata puhua; niin paljon tyylikkäämpi Jaguar on!

    
 • Alempi näyttää Avensikselta. Pullistuneet ovet, kiero oven takalinja yms. Hyvin vähään on noilla kahdella yhteistä. No, ehkä väri ja se, että ovat sedaneita.

    
 • Tuleva Avensis näyttää enemmän tuolta Jaggelta:  image  Mutta sekin HYVIN VÄHÄN.

    
 • Onpas palstalla niitä "assijantuntijoita"!!!!

    
 • Tuoko uusi Ave? Onpa ruma! Näyttää huonosti tuunatulta Corollalta. Peräkin pystyssä kuin naamalleen kaatuneella juopolla. Tulee mieleen 80-luvun autot. Pieneltäkin näyttää. Toyotan alamäki näköjään vain jyrkkenee... kohta ottaisi jo mieluummin Mondeon kuin Aven. Ainakin melkein..

    
 • Hintaluokka huomioiden kumpikin melko mitäänsanomattoman näköisiä! Jaguarin perinteet huomioiden tämä uusi malli on lähes samanlainen pohjanoteeraus kuin se monteo x, vai mikä se oli... Tarvii ilmeisesti latoa niitä kuusinumeroisia summia tiskiin saadakseen oikeasti hyvän näköisen auton edes nykyään.

    
 • Ei välttämättä.Muotoilijalla vain täytyy olla rohkeutta..

  Tuosta tyyliä,ihan eri hintaluokassa:  image

    
 • Aeronautti:

  Ei välttämättä.Muotoilijalla vain täytyy olla rohkeutta..
  Tuosta tyyliä,ihan eri hintaluokassa:

  image


  Uusi Deltako se siinä? Kieltämättä koko- ja (oletettavan) hintaluokassan ihan ok räväkän näköinen, tosin munan mallista ei kokonaan olla päästy tuossakaan.

    
 • Noista voisi veikata, että ylemnpi on jagge, koska alemmassa on ruma avensiksen perse ja lexuksen uudet on alkanut menemään rumempaan suuntaan. Ja näyttää tuo uusi avekin melkeempä samalta perästä. Yhtä hirveitä.

    
 • Tuo oli piirros uudesta avesta, piirretty täysin peitellyn testi auton päälle, en usko että noin ruma oliskaan.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit