Paras autotesti ikinä?! (Ford Fiesta - Top Gear)

23 kommenttia

http://au.youtube.com/watch?v=NO0hCILrgNA&fmt=18



Sori jos tää on väärä aika ja paikka ja juttu on jo kaikille tuttu. Tuo vain on ABSOLUTELY THEEE BEST CAR TEST EVER.



:lol:



Kannattaa katsoa, vaikkei Fiesta suosikeihisi kuuluisikaan!!

  
  • En jaksanut katsoa loppun asti. Sotahommista päätellen taitaa olla budjetti kohdallaan ?



    Seat Ibizan ajettavuus ei ollut Fordin tasolla Vi Bilägaren mukaan, Ford taas taisi olla ahdas.



    http://www.vibilagare.se/zino.aspx?pageID=75&modelID=538

      
  • En jaksanut katsoa loppun asti.




    Missasit parhaat palat.. :xmas:

      
  • Katsoin sotahommat kyllä. Corvette olisi kiva kesäauto.

      
  • Repes totaalisesti siinä Is it green? kohdassa! :lol:

    Oispa mukava joskus testata moista Vetteä!?!

      
  • Ihan mieletön ! "look, the smoke grenades fits perfectly in the cup holders" :lol: :lol:



    On hieman huuli poskessa tehty :grin:

      
  • Korjaus: Top Gear ei tee autotestejä. Se tekee korkeintaan sketsejä tai muuta viihdettä autoja rekvisiittana käyttäen. Ehkä jossain määrin myös vastikkeellista PR-työtä eli he saavat katsojille uutta autoa päälisteltäväksi sketsien aikana ja valmistaja näkyvyyttä.

      
  • tv ohjelmaan on todella vaikeata tehdä kunnollinen koeajo koska ohjelma aika on rajoitettu ja samaan ohjelmaan pitää saada muutakin ja täytyy aina muistaa kaikki koeajot ovat jonkun muun kuin itsensä omia mielipiteitä.

    se noissa top geareissa on hyvä että on yritetty saada muutakin kuin esim todella kuiva raportti tyyliin start....



    mutta kuka on stig tuo mystinen ratakuski????

      
  • sinänsä nuo topgearin testit ovat yhtä totuudenmukaisia kuin kaikki muidenkin medioiden tekemät testit...

      
  • sinänsä nuo topgearin testit ovat yhtä totuudenmukaisia kuin kaikki muidenkin medioiden tekemät testit...

      
  • On tosiaan TV- ja lehtitoimittajat parhaita autoammattilaisia maailmassa? :snotty:

      
  • zamppaaja:

    sinänsä nuo topgearin testit ovat yhtä totuudenmukaisia kuin kaikki muidenkin medioiden tekemät testit...




    Miten niin?

      
  • Eihän näitä Top Gearin testejä kuoleman vakavasti täydy ottaa, varsinkaan uudempia. Clarksonille autot ovat elämä ja mies pohtiikin autoja vähän syvemmin kuin, että mikä auto on nopein ja mikä kuluttaa vähiten ja mikä on paras ajaa. Tärkeintä hänelle on millasen fiiliksen auto saa aikaan. Esimerkiksi Alfa Romeoita mies rakastaa vaikka myöntääkin, että eivät ne nyt niin kummoisia autoja ole. Usein myös pilkkaa niitä. Tuleekin mieleen pari vuotta vanha Top Gearin "vertailu" jonka Alfa voitti, vaikka kaikki juontajat myönsivät että se oli huonoin auto siitä joukosta. Sinänsä ohjelma on puolueeton, koska se on Britannian yleisradion ohjelma, joten eivät he autotehtailta rahaa saa vastaan ottaa. Mutta tietenkin juontajat suosivat autoja joista pitävät ja ovat kiinnostuneita.



    http://www.timesonline.co.uk/tol/driving/jeremy_clarkson/article5251469.ece Tuossa on Clarksonin viikottainen kolumni parin viikon takaa Fiestasta. Muutenkin nuo Clarksonin kolumnit ovat hauskaa luettavaa. Suosittelen, eikä kannata ottaa liian vakavasti!

      
  • Clarksonia auttaisi se että osaisi edes ajaa. Hänen SURKEAT ajotaidot on paljastuneet moneen otteeseen, mm. jaksossa jossa Lotuksen ekspertti vieraana. Jos ei osaa ajaa ja jos ainoa missio on saada huomiota eikä tippaakaan välitä siitä että jarkuvasti VALEHTELEE, siis ihan suoraan esittää EPÄTOSIA väitteitä autoista ja vääristää asioita jotta sketsit ja valitukset natsaisivat niin mitä ihmeen 'tietoa' niistä muka saa?



    On olemassa ammattitaitoisiakin testaajia joilla on jotain tasoa ja jotka eivät valehtele ainakaan täysin törkeästi ja herjaa autoja epätosien asioiden vuoksi vain jotta saisi vähän naurua tai katsojat viihtymään. Ja jotka ensinnäkin osaavat edes ajaa jotta kykenevät edes arvostelemaan yhtään mitään.



    Hauska ohjelma, katson sitä usein, mutta se on vain viihdettä ja päinvastoin useammin MISinformaatiota kuin hyödyllistä infoa.



    Senkin vielä haluan sanoa että eiköjän jokainen osaa itsekin päättää missä autossa on tyyliä ja mikä kenenkin mielestä näyttää hyvältä. Testaajien ammattitaidon hyöty tulee ominaisuuksien testaamisessa, sitä kun ei jokainen tallaaja osaa tehdä. Tai mikäs siinä jos on jonkin taidealan tai vastaavan asiantuntija mutta kun katsoo edes sen perverssin pellen olemusta niin näkee päivänselvästi ettei hänellä ole MITÄÄN sanomista tyylistä tai estetiikasta, eikä MITÄÄN asiantuntemusta silläkään alalla.



    Noista 'journalisteista' jotain tietävät tuntevat myös sen kuinka Clarkson itsekin tunnistaa tuon ongelman ja kuinka hän ei pidä siitä että hänen surkea ajotaito käy ilmi ja on siksi varmistanut ettei hänen lähimaillakaan ole koskaan mitään kunnon kuskeja häntä nolaamassa. Poikkeuksena tosin Sabine Schmitz, mutta hän kai ajatteli ettei kukaan naista nolaavana näe ja sentään silloin suostui itseironiaan. Paitsi sitten pakettiautohaasteessa hänelle annettiin hidas sellainen vaikka vähänkin paremman valikoiden hän olisi voittanut Clarksonin, kukaan kun ei sanonut että pitäisi olla se tehottomin Transit eikä joku lukuisista nopeammista.



    Kaikki ammattikuskit ja 'ammattikuskit' alkuperäisestä Top Gearistä hän on savustanut ulos, Fifth Gearistä heitä muun muassa löytyy. Ja onkin paljon asiantuntevampi ohjelma. Myös Top Gearin entinen satunnainen vieras Plato (BTCC-kuski) on nykyään 5th Gearin vakionaama. Saksastakin löytyy paljon hyviä ohjelmia joista saa oikeata tietoa ja autoista oikeasti kiinnostuneet eivät pidä niitäkään tylsinä. Mm. Dmax Dmotor vai mikä onkaan on Tim Schrickin myötä huippuohjelma.



    Kyllä kannattaa ihan vakavasti muistaa että Top Gearistä saat todennäköisemmin väärää tietoa kuin hyödyllistä, jos mitään ollenkaan. Ja pitää sitä vain viihteenä.



    Olen pitkään lukenut Clarksonin kolumneja Timesonlinessakin, minusta hän on hyvä koomikko. Ja usein hänellä on hyvää sanottavaa liikenneasioissakin. Se ei silti oikeuta hänen väärän tiedon levittämistä faktana. Kyllä hän hyvän Brittitavan mukaan paljastaa usein suosikit ja inhokit jolloin usein testausta on parempi seurata ja saa paremmin tietoa kuin muka-puolueettomassa überjäykässä TM-virkamiesnukutustesteissä. Mutta ei aina ja sitten hän sekoittaa myös siis sensaatio- tai liioittelujutuillaan jotta ne olisivat mielenkiintoisia, hän kun ei osaa sitä usein tehdä kuin asioita keksimällä.

      
  • Putput:



    Clarksonia auttaisi se että osaisi edes ajaa.

    ..............................................

    Kaikki ammattikuskit ja 'ammattikuskit' alkuperäisestä Top Gearistä hän on savustanut ulos, Fifth Gearistä heitä muun muassa löytyy. Ja onkin paljon asiantuntevampi ohjelma. Myös Top Gearin entinen satunnainen vieras Plato (BTCC-kuski) on nykyään 5th Gearin vakionaama.






    -täysin samaa mieltä. Tyyppi on todellinen spede, ja rattimiehenä vitsi, kuten koko ohjelmakin.



    En pysty katsomaan koko ohjelmaa, ja niitä jatkuvia muka-hauskoja juttuja joita syydetään liukuhihnalta kuin jokin surkea päällenaurettu komediasarja.



    Fifth gearin testit ( vaikka ovat nekin hieman viihdyttäviä ) ovat paljon parempia, niistä näkee että on osaamista siellä ratin ja penkin välissä, ja hommaa ei 'lyödä lekkeriksi' vähän väliä.



      
  • Kuten sanoin ei kannata vakavasti ottaa. Clarkson on mies jota joko vihaa tai rakastaa, itse arvostan että hän tosiaan sanoo mielipiteensä seurauksista välittämättä, vaikka en aina hänen kanssaan samaa mieltä olekaan. Eihän hän mikään formulakuski olekaan, mutta miksi jotain Fiestaa pitäisikään olla testaamassa rata-ajon ekspertti? Mutta kuten sanottua Top Gear on nykyään pelkkä viihdeohjelma. Fifth Gearissa on todellakin kaksi kovaa kuskia, Tiff Needell ja Jason Plato. Harmi vain, että tuokin ohjelma on viime aikoina hieman mennyt Top Gearin pelleilyihin mukaan. Mutta tosiaan eipä niitä Clarksonin tai muidenkaan höpinöitä tosissaan kannata ottaa, itse ainakin muodostan vielä ihan omat mielipiteeni autoista omien mieltymysten mukaan.

      
  • petos:



    -täysin samaa mieltä. Tyyppi on todellinen spede, ja rattimiehenä vitsi, kuten koko ohjelmakin.

    En pysty katsomaan koko ohjelmaa, ja niitä jatkuvia muka-hauskoja juttuja joita syydetään liukuhihnalta kuin jokin surkea päällenaurettu komediasarja.

    Fifth gearin testit ( vaikka ovat nekin hieman viihdyttäviä ) ovat paljon parempia, niistä näkee että on osaamista siellä ratin ja penkin välissä, ja hommaa ei 'lyödä lekkeriksi' vähän väliä.




    Minua häiritsee myös hänen käsittämättön perverssiyden taso, hän viljelee koko ajan härskiäkin härskimpiä, ei todellakaan hauskoja tai lieviä juttuja. Ja sitä sitten lapset ja nuoret katsoo, luullen että se on ok eikä muun ikäiset takuulla sitä hauskana pidä tai sopivana. Äijä siis puhuu jostain doggingista ja housuihin tulemisestä suurin piirtein joka toisessa jaksossa! Epämiellyttävä, tyylitön, vanha ajotaidoton valehtelija.



    Valitessaan hänen jees-miehensä hän on jättänyt pois laskusita kokonaan sen mielettömän määrän saatavilla olevia kokeneita autoalan asiantuntijoita ja moottoriurheilukokemusta omaavia henkilöitä ja valinnut sen sijaan jonkun paikallisradiotoimittajan ja epämääräisen musiikkiopintotaustaisen nössön joka tietääkseni ei näytä edes pitävän autoista. Ja jos näkisitte mitä tuo remmi puuhaa Top Gear -ohjelman lisäksi... Harvoin on nähty sellaisia tusinaluokan julkkiksia: ruuanlaitto-ohjelmissa, jossakin ihmeen Brainiacs-ohjelman juontajana ja ties missä KAMALASSA hötössä näkyy nuo naamat koko ajan. Siinä näkyy heidän prioriteetti: naamaa esille ja rahaa taskuun, autot ovat täysin sivuseikka heidän elämässään. He eivät ole oikeita autofanaatikkoja lähimainkaan.



    Fifth Gearin suhteen olen samaa mieltä, ehdoton suosikkitestaajani Tiff on legenda, ja Plato on tuonut vielä paremman tason kun pääsevät yhdessä testaamaan! Vicki on myös ihan hyvä testaaja. Pitää kuitenkin muistaa että Tom Ford on aivan täysi pelle ja Jeremyn tapaan TÄYSIN kykenemätön ratin takana. Tom Ford pääasiassa hihkuu muka-trenditietämyksestään kuten pahin wannabe-yläluokkainen-trendsetteri vain voi.



    En kuitenkaan voi väittää Aeronautin aloitusta huonoksi koska mielestäni Top Gear tekee aivan ensiluokkaista viihdettä ja pidän erittäin paljon ohjelman katsomisesta. Siis viihteen takia. Ja moni challenge tuo ruutuun autoja joita ei ikävä kyllä muualla näe, mm. vanhempia vähemmän arvostettuja Porscheja, Ferrari 308GT4:ää ym. ja muuta poikkeavaa. Afrikka-challengekin oli mielestäni erinomainen, siinä tuotiin hyvin ruutuun tietynlaista aitoa ajamisen nautintoa.



    Kunnon testejä varten on onneksi olemassa nykyään hyvin paljon hyvää tuottajaa, paitsi Fifth Gear ja mainitsemani DMotor (Tim Schrick vaan on loistava) niin paljon on muitakin.



    Tässä muutamia suosikkeja, mm. tämä talviajon mahtavuuden hyvin esiintuova juttu:



    https://www.youtube.com/watch?v=HkAi41dJFGk



    Pari hyvää pätkää jossa Tim Schrick AJAA autolla (toisin kuin TM, miksikä sitä nyt kutsuisikaan mitä he tekevät...):



    https://www.youtube.com/watch?v=sOKtE03EthA



    https://www.youtube.com/watch?v=GOYFhep_aSw



    Tämä omistettu eräille tämän palstan mutu-änkyröille:



    https://www.youtube.com/watch?v=XvHXDziGh3Q



    Ja Tiffin ja Jasonin harvinaisesti myös erittäin hauska juttu:



    https://www.youtube.com/watch?v=Aj89BKGuvQY





    Ja kiitti Aeronautille alkuperäisestä linkistä, mielettömän hauska 'testi'!

      
  • Noniin PutPut, mikä TopGearin testeissä niin kovasti mättää ?



    The Stig on se joka oikeasti osaa ajaa, ja se/ne ajaa ihan hyvin. Clarkson taas tuo muita puolia esille, ja ihan hyvällä humoristisella tavallaan. Ja kyllähän autojen ominaisuuksia tuodaan ihan järkevästi esille. Kuten ajettavuutta ja näin edes päin . . .



    Toisaalta, ei topgear olisi suosittu, jos siinä tehtäisiin varin perustestejä, ilman sitä huumoria mikä siinä on sivussa. Jos se ei kiinnosta, niin voihan sitä sitten katsoa vaikka Starttia. Itse en ole kiinnostunut Fifthgearista pätkääkään, eikä niidenkään asiantunemus/testaustaito kyllä ole yhtään parempi mitä TG:n porukalla, hyvin pitkälti täysin sama. Kuten naurettava lava-auto vertailu, jossa jelivat tyhjällä pickupilla vauhdikkaasti jotain soratietä, oikeasti vertaamatta mitään ominaisuutta . . . Joten se niistä Fifth Gearin testeistä.



    Kaikki saavat uskoa mihin haluavat, eri lähteitä pitää aina tulkita kriittisesti.

      
  • The Stig on se jonka halvalla saavat tai muutoin TG:n edun mukaista on käyttää, ties vaikka ainakin joskus joku kameramies pistettäisiin puikkoihin. Etkö ymmärrä että se syy miksi The Stigin identiteettiä ei tunneta on juuri se ettei heidän kannata sitä kertoa!



    Lisäksi se että testaaja on ties kuka milloinkin kertoo siitä kuinka vakavasti näitä vertauksia kannattaa tehdä.



    Mistä sinä tiedät että The Stig ajaa hyvin? Mistä kukaan edes tietää miten se EHKÄ pätevä ajettavuusarvioija on autoista mieltä? Sehän tuossa onkin, Clarkson voi väittää Stigin sanovan ties mitä, voi mainita hänen kommentit kun sopivat omaan agendaan ja jättää mainitsematta kommentit jotka ovat ristiriidassa hänen satujensa kanssa!



    Koko The Stig -juttu on nimenomaan osoitus siitä kuinka huono taso Top Gearillä on asiapuolella.



    Top Gear ei olisi niin suosittu jos siinä vain käsiteltäisiin autoja, tylsää eikö niin? Kertoo kohderyhmästä ja tavoitteista... Miksi auto-ohjelman pitäisi olla maailman katsotuin ohjelma ja miksi sen pitäisi kiinnostaa heitä joita ei tippaakaan autot kiinnosta? Viihdeohjelma se on, ei auto-ohjelma.



    Fifth Gearin asiantuntemus/testaustaito ja niiden kommunikointi on niin paljon parempi kuin Top Gearissä ettei ero juuri voisi suurempi olla. Nehän ovat suorastaan äärilaidat asiassa.



    Annas kun arvaan että lava-autovertailun teki Tom Ford? Eli juuri se tyyppi sen nuoren idiootin lisäksi joita EI kannata MISSÄÄN TAPAUKSESSA kuunnella. Tiff Needell, Jason Plato ja Vicki Butler-Henderson ovat sen ohjelman asiantuntijat.



    Autoista infon saamiseksi on niiiin paljon eri lähteitä ettei ole mitään syytä uskoa YHTÄÄN MITÄÄN mitä TG:ssä sanotaan. Nauttikaa sen katsomisesta mutta ei kai kukaan hullu sirkuspelleltä neuvoja ota vaikka kuinka hassu olisi?

      
  • Samanlaista komediaa se fifth gearikin on kuin Top Gear. Kummassakaan ei yritetä kunnolla perustella mielipiteitä saatikka testata autoja syvällisemmin. Pääasia on, että radalla on kiva leikkiä oli alla sitten Ferrari tai mosse. Putputin mieleen se on siksi kun ne naurettavuuksiin asti kehuu penaria :lol:

    Tylsä ja tasapaksu Start on huomattavasti kiintoisampi katseltava ja jos hupia haluaa niin Ajoneuvoksessa on yhtäpaljon faktaa kuin näissä kahdessa em. brittisarjassa.

      
  • Putput:

    The Stig on se jonka halvalla saavat tai muutoin TG:n edun mukaista on käyttää, ties vaikka ainakin joskus joku kameramies pistettäisiin puikkoihin. Etkö ymmärrä että se syy miksi The Stigin identiteettiä ei tunneta on juuri se ettei heidän kannata sitä kertoa!

    Lisäksi se että testaaja on ties kuka milloinkin kertoo siitä kuinka vakavasti näitä vertauksia kannattaa tehdä.

    Mistä sinä tiedät että The Stig ajaa hyvin? Mistä kukaan edes tietää miten se EHKÄ pätevä ajettavuusarvioija on autoista mieltä? Sehän tuossa onkin, Clarkson voi väittää Stigin sanovan ties mitä, voi mainita hänen kommentit kun sopivat omaan agendaan ja jättää mainitsematta kommentit jotka ovat ristiriidassa hänen satujensa kanssa!

    Koko The Stig -juttu on nimenomaan osoitus siitä kuinka huono taso Top Gearillä on asiapuolella.

    Top Gear ei olisi niin suosittu jos siinä vain käsiteltäisiin autoja, tylsää eikö niin? Kertoo kohderyhmästä ja tavoitteista... Miksi auto-ohjelman pitäisi olla maailman katsotuin ohjelma ja miksi sen pitäisi kiinnostaa heitä joita ei tippaakaan autot kiinnosta? Viihdeohjelma se on, ei auto-ohjelma.

    Fifth Gearin asiantuntemus/testaustaito ja niiden kommunikointi on niin paljon parempi kuin Top Gearissä ettei ero juuri voisi suurempi olla. Nehän ovat suorastaan äärilaidat asiassa.

    Annas kun arvaan että lava-autovertailun teki Tom Ford? Eli juuri se tyyppi sen nuoren idiootin lisäksi joita EI kannata MISSÄÄN TAPAUKSESSA kuunnella. Tiff Needell, Jason Plato ja Vicki Butler-Henderson ovat sen ohjelman asiantuntijat.

    Autoista infon saamiseksi on niiiin paljon eri lähteitä ettei ole mitään syytä uskoa YHTÄÄN MITÄÄN mitä TG:ssä sanotaan. Nauttikaa sen katsomisesta mutta ei kai kukaan hullu sirkuspelleltä neuvoja ota vaikka kuinka hassu olisi?




    The Stig on siksi hyvä, että se on puolueeton. Eikä siinä kyllä yleensä mikään tumpelo ole puikoissa. Eikös siinä ollut Heikki Kovalainen, tai joku toinen f1 kuljettaja, siinä jaksossa missä testattiin formula auton kaltaista ajokkia. Eikä toimittajat itse osanneet läheskään yhtä hyvin ajaa sitä. Eli, tuostakin voi päätellä, että kyllä niitä yleensä jonkin verran osaava ajaa. Ja videota katsomallakin näkee, että kai se jotenkin osaa ajaa. Stigin etu on puoluettomuus, ja toki ne voi aina vaihtaa sen joka jaksoon autotyyppiin sopivaksi. Formula tyyppiseen autoon formula kuljettaja ja näin edespäin.



    En tiedä miksi juuri Fifth Gearia suosit, koska se on aivan samanlainen mitä TG:kin. Ihan yhtä löysillä perusteilla ja olemattomilla testeillä verrataan autoja.



    TG:ssä on myös ollut vierailijoina ihan hyviä oikeitakin kuljettajia. Kyllä TG:ssä silti jotenkin aina annetaan ihan paikkaansa pitäviä kommentteja tietyistä asioista, toisissa taas menee huumoriksi, mutta mikäpä siinä. Jos TG ei olisi niin laajalti suosittu, tuskin niillä olisi mahdollisuuksia testata kaikkia hienompia autoja, ja tehdä monimutkaisempia testejä. Sitten tulisi muut rajallisuudet vastaan. Ei tietenkään TG ole ainoastaan testiohjelma, vaan nimenomaan enemmän painottunut viihde puolelle, joka on mielestäni hyvä asia. Mutta, kyllä siinä joskus on ihan mielenkiintoisia koeajojakin. Ei minua ainakaan Startit ja muut pelkät testiohjelmat oikein kiinnosta. Aina tylstästi kommentoidaan samaa; "Vähän huono penkki, ratissa ei ole sitä ja sitä säätöä, soitin ei toimi, perälasin pyyhkijän puuttuminen on iso miinus, voi voi" . . . Jonkinlainen perusteellisempi vertailu ja vaihtelevat testit ovat hyviä.



    Yleensäkään autotesteihin ei kannata ihan sinisilmäisesti uskoa, ei TG:hen, ei Fifth Geariin, ei edes TM:n testeihin. Kannattaa testata itse ja valita omien mieltymyksiensä ja valintaperusteiden perusteella. Muttei minua ainakaan kiinnostaisi minkään urheiluauton testi, kuten Start teki sciroccosta, rämpläsivät sitä peräluukkua ja totesivat että se on pieni.

      
  • Matti-:


    The Stig on siksi hyvä, että se on puolueeton. Eikä siinä kyllä yleensä mikään tumpelo ole puikoissa. Eikös siinä ollut Heikki Kovalainen, tai joku toinen f1 kuljettaja, siinä jaksossa missä testattiin formula auton kaltaista ajokkia.
    Ajatteletko ollenkaan ennen kommentoitia ja väitteiden tekoa? Mistä sinä tiedät onko The Stig puolueeton, juuri se että hänen henkilöyttään ei tiedetä on hänen puolueettomuutensa täysi kysymysmerkki toisin kuin muilla! Myöskään hänen linjaansa ei tunneta eli ei opita lukemaan hänen kertomaansa kuten muilla, suoritusten tasaisuutta ei MILLÄÄN TAVALLA voida taata koska kuskit vaihtuvat eikä siten myöskään voi kommentoida esim. olosuhteiden erilaisuutta muihin kertoihin verrattuna jne.

    Mistä sinä tiedät onko Heikki joskus ollut The Stig? Ja taitaa olla ollut muitakin VALMISTAJAN tai muun kuskeja kun ei olla suostuttu antaa Top Gearin ajaa radalla autoa... Ei todella puolueetonta siis...



    Ja videota katsomallakin näkee, että kai se jotenkin osaa ajaa.

    Kerro lisää uskomattoman viisaita näkemyksiäsi...

    Stigin etu on puoluettomuus, ja toki ne voi aina vaihtaa sen joka jaksoon autotyyppiin sopivaksi. Formula tyyppiseen autoon formula kuljettaja ja näin edespäin.


    Mitä vikaa on esim. entisessä F1- GT- ym. kuskissa joka on pitkään testannut myös siviiliautoja?

    Turha yrittää millään tavalla selittää The Stigin käyttöä järkevänä, hyvänä infon kannalta tai varsinkaan luotettavuuden kannalta hyvänä juttuna, asia on PÄINVASTOIN.

    En tiedä miksi juuri Fifth Gearia suosit, koska se on aivan samanlainen mitä TG:kin. Ihan yhtä löysillä perusteilla ja olemattomilla testeillä verrataan autoja.
    Et selvästikään tiedä yhtään mistä puhut.

    TG:ssä on myös ollut vierailijoina ihan hyviä oikeitakin kuljettajia. Kyllä TG:ssä silti jotenkin aina annetaan ihan paikkaansa pitäviä kommentteja tietyistä asioista, toisissa taas menee huumoriksi, mutta mikäpä siinä. Jos TG ei olisi niin laajalti suosittu, tuskin niillä olisi mahdollisuuksia testata kaikkia hienompia autoja, ja tehdä monimutkaisempia testejä. Sitten tulisi muut rajallisuudet vastaan. Ei tietenkään TG ole ainoastaan testiohjelma, vaan nimenomaan enemmän painottunut viihde puolelle, joka on mielestäni hyvä asia. Mutta, kyllä siinä joskus on ihan mielenkiintoisia koeajojakin. Ei minua ainakaan Startit ja muut pelkät testiohjelmat oikein kiinnosta. Aina tylstästi kommentoidaan samaa; "Vähän huono penkki, ratissa ei ole sitä ja sitä säätöä, soitin ei toimi, perälasin pyyhkijän puuttuminen on iso miinus, voi voi" . . . Jonkinlainen perusteellisempi vertailu ja vaihtelevat testit ovat hyviä.

    Paljon tekstiä, ei sisältöä. Miksi TG:ssä vain vieraina satunnaisesti hyviä kuskeja eikä itse testaajina aina samat huippukuskit jotta saamme parhaiten infoa, myös vertailevaa sellaista?

    Ihan saman tason kamaa testattavaksi saa ihan pikku lehdet ym. testaajat jos sellaisen linjan ovat valinneet ja vähänkin ovat oikeasti ammattilaisia eli uskottava ja suosiota edes vähän.

    Yleensäkään autotesteihin ei kannata ihan sinisilmäisesti uskoa, ei TG:hen, ei Fifth Geariin, ei edes TM:n testeihin.
    Niin, kannattaa katsoa kenellä on asiantuntemusta ja pitkään heidän linjaansa ja asiantuntemukseensa tutustuttuaan osaa aika hyvin arvioida heidän heikkouksiaan ja vahvuuksiaan. Varsinkin jos kovinta infoa ja tarkinta testaamisammattitaitoa ja perusteellisuutta ei odota tv-sarjoista vaan muista lähteistä - joiden perusteella myös näkee tv-testien tason vertaamalla tuloksia ja kommentteja.

    Yleisestikin ammattitaitoista ja paljon resursseja testeihin käyttävää porukkaa löytyy ihan tarpeeksi saadakseen niin useasta tutusta lähteestä tietoa että osaa hyvin suhteuttaa tuota tietoa ja arvioida niiden perusteella paitsi toisia lähteitä niin myös tuotteita.

    Eli kun käyttää useaa lähdettä säännölliesti saadakseen tietoa tuotteista ja usein itse saa empiiristä tietoa niin hyvin oppii samalla käyttämistään lähteistä.




      
  • Kyllä Top Gear ja Fifth Gear menevät sinne ihan samaan kategoriaan, eli viihdeohjelmiin. Ohjelmien budjetitkin ovat jo sitä luokkaa, ettei pelkkää kuivaa autovertailua voida tehdä, vaan on pakko tuoda mukaan viihdettä. Kyllähän ne välillä lyö aika pahastikin yli, mutta mitäs siitä. Ohjelman painottuminen viihdepuolellehan kertoo jotain myös kohdeyleisöstä. Jos Putput ei siihen kuulu niin minkäs sille voi?



    Clarksonin ajotaitojen arvosteleminen nyt on aika yhdentekevää. Hän on toimittaja, ja onneksi hauska sellainen. Tylsiä autoarvosteluja löytää vaikka Youtubesta satamäärin. Myös Stigin henkilöllisyyden salaaminen on ihan hauska keksintö, eikä siitä tarvitse mitään salaliittoteorioita vääntää. Hyvin hän/he näyttää ajavan.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit