Milloin käännyt rekka?

5 kommenttia

Ajoimme vaimon kanssa jonkin rekan perässä ja seurasimme muiden autojen ohituksia. Teki siinä itsekin mieli ohittaa mutta ennen kuin kerkesimme niin rekka pani vilkut päälle ja kääntyi. Moni auto ohitti rekan periaatteessa turhaan. Vaimoni sanoi että eikös siinä rekan perässä voisi olla jokin kyltti joka sanoo minne se menee tai onko se kääntymässä, esim. 3 tai 25 km päästä?

Eli toimisiko mielestänne sellainen valotaulu-kyltti rekan perässä jossa lukisi milloin rekka on kääntymässä? Arvelisin että turhat ohitukset vähenisivät aika lailla.

Esim jos kuski naputtaa tauluun 100 km niin se laskee automaattisesti alas. Tai sitten koko homma voisi olla kytkestty jotenkin GPS järjestelmään jne. Haittapuolena tietenkin olisi jos alkaa syntymään letkaa ja joku takana oleva ajattelee että "5 km...miksei se ohita?". Tosin kyltti voisi olla iso niin että se näkyisi kunnolla.

  
 • Vai sellanen kyltti vielä rekan perään. Ajoin eilen lumipyryssä ja eihän se kärryn takaosa yhtään kerää lunta, eli laitetaan vain kyltti, pysähdyn 5 km:n päästä harjaamaan kylttiä ja taas mennään 5 km. Toivottavasti tuo kirjoituksesi oli vitsi. Bielä lisäksi kusitaukoja ei voi pitää, ku kyltti näyttää vielä esim 35 km matkaa. Meidänhän pitäisi toimia vain sen kyltin mukaan, mitään mutkia matkaanhan ei tule, eihän??

  [jokuny muokkasi tätä viestiä 01.03.2006 klo 15:35]
    
 • No jos se kyltti vaan pysyy tarpeeks plussan puolella (lämmitys/pyyhin) niin eiköhän se pysy lumettomana aika rankassakin lumisateessa/pyryssä. Ja suurimman osan vuodesta ei pyrytä pahemmin. Mutta tekninen toteutus tietenkin vaatisi tällaisten ongelmien ratkomisen. Tuskin niitä rekkojen takavalojakaan pyryssä näkyy vaikka olisikin tärkeää.

  Mitä kyltissä lukee niin senhän määrää kuski eikä firma. Eli jos kusettaa niin "naputtaa" siihen että "5"..tai "2" jos on oikein hätä :wink:. Yleensä kuskit pitävät taukoja tietyillä paikoilla joten matkan suunnitelu nyt tuskin noin vaivalloista olisi?

    
 • Voishan tuo olla vaikka merkkivalo oikeasssa yläkulmassa että kääntyy seuraavasta risteyksestä tai pysähtyy seuraavalle huoltikselle tai lepopaikalle? :sunglasses:

    
 • Lainaus:
  01.03.2006 klo 14:51 Mokari kirjoitti
  Ajoimme vaimon kanssa jonkin rekan perässä ja seurasimme muiden autojen ohituksia. Teki siinä itsekin mieli ohittaa mutta ennen kuin kerkesimme niin rekka pani vilkut päälle ja kääntyi. Moni auto ohitti rekan periaatteessa turhaan....


  Mistä päättelet, että moni auto ohitti rekan "turhaan"? On täysin mahdollista, että jotkut noista ohittajista kääntyivät samalle tielle kuin rekkakin. On myös mahdollista, että kyseisellä tiellä ohitusmahdollisuudet olivat huonommat kuin käyttämällänne tiellä.

    
 • Päättelen tietenkin siitä että tilanne (tilanteet, onhan noita monia nähty) vaan näyttää turhalta ohitukselta. Jos perässä olevat autoilijat olisivat odottaneet minuutin tai pari niin rekka olisi väistänyt edestä pois ja näin oltaisiin vältytty "turhalta" ohitukselta.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit