Jokaisen navigaattori

2 kommenttia

Onkos joku jo kokeillut: http://www.nav4all.com/N4A/index/index.php
- oma känny ei ole tuettujen listalla
Infon perusteella ideana näyttäisi olevan jonkunlainen typistetty kartta ('ajo-ohje vain kun tarvitaan'), joka haetaan matkan alussa palvelun tuottajan serveriltä - kartta siis on aina ajantasainen, lupaavat viikottaisen päivityksen.
Aluksi on ilmainen, paitsi tuo kartan haku, joka maksaa jonkunverran (vaatinee gprs:n) ja tarvitsee bluetooth-gps:n.

  
  • Oma känny oli tuolla tulevien puolella (no ei se kännykään ole vielä tullut), mutta täytyy kyllä kokeilla heti, kun on mahdollista.

    Tässä on vielä ennen kesämatkaa edessä uuden GPS:n hankkiminen. Kunhan osaisi tehdä päätöksen, jotta onko vastaanotin Holux GPSlim236 vai kotimainen Iqua GPS-600.

      
  • Sen verran innostuin Nav4All:ista, että hankin kk-maksuttoman liittymän ja latasin softan muuten tarpeettomaksi jääneeseen Nokia 6600-luuriin. GPS-vastaanottimen tilasin tänä aamuna, kun Nav4All vihdoin sai kauppansa auki (pidän seitsemääkymppiä toimituskuluineen (!) edullisena hintana Holux-mutlikasta, yleinen hintataso ko. laitteelle näyttää olevan lähempänä 170 EUR). Kokeilu perustuu siis ilman GPS:ää toimiviin ominaisuuksiin (reitin haku, demo...).

    Asennus:

    Onnistui lukuunottamatta äänitiedostojen latausta. Nav4All:in tarvitsema Lightingserver asentui myös, mutta Nav4All haluaisi hakea sen uudelleen joka kerta, kun softan käynnistää.

    Toiminta:

    -reittipisteiden syöttö ja nimien haku toimii juohevasti
    -reitin haku on melko nopea
    -ei näytä karttoja, vain nuolet ja etäisyydet seuraavaan risteykseen
    -siirtyvät datamäärät ovat naurettavan pieniä, joitain kymmeniä kilotavuja / reitti (ei kaatane lomabudjettia edes GPRS-roaming-hinnoilla)
    -ääniopastus ei toimi tiedostolatausongelmien takia
    -kännykän taustavalon ohjaus ei toimi (liittynee Lightingserveriin, joka ei ilmeisesti ole rekisteröitynyt kunnolla puhelimeen / Nav4All-softaan)

    Kaiken kaikkiaan vaikuttaa lupaavalta, pienet puutteet voi vielä tässä vaiheessa antaa anteeksi kehityksessä olevalle ilmaispalvelulle.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit