Risteysalue

3 kommenttia

Osaako kukaan tulkita seuraavaa tapausta.
Tulin Topeliuksenkadulla valoristeykseen , jossa on n. 5 m
ennen suojatieviivoitusta liikennevalotolppa ja sen kohdalla
valkoinen viiva ja sitten on toinen valo vastakkaisella puolella risteystä.
Ajoin ensimmäisen valon ohi vihreillä, mutta sitten näin vastakkaisella puolella olevan valon vaihtuvan keltaiseksi
ollessani suojatien päällä .
Tulkitsin , että olin risteysaluella jo ensimmäisestä viivasta laskien joten jatkoin matkaa , etten tuki suojatietä tai risteystä , vaikka vastaan oli tulossa poliisiauto. No poliisi lähti perään ja nuhteli keltaisia päin ajamisesta. Enpä ruvennut jankkaamaa poliisin
kanssa vaan kuuntelin nöyrästi valistusta ja selvisin sillä , mutta
mitä virkaa sillä viivalla on, jollei se tarkoita risteysalueen
alkamista.( vihaan silmänpalvontaa ja niin varmaan poliisikin)

[hobbit muokkasi tätä viestiä 17.03.2005 klo 20:17]
  
 • Valoristeyksissä on aina ensin pääopastin, jonka kohdalla usein on pysäytysviiva (pysäytysviiva voi olla muuallakin). Kauempana on toisto-opastin, jonka toiminta pääopastimen kanssa on yhtenevää. Risteykseen saa ajaa jos pääopastin näyttää vihreää. Jos valo on juuri kohdalla vaihtumassa keltaiseksi, on risteys ylitettävä hidastelematta. Kuitenkaan, jos auto on mahdollista pysäyttää turvallisuutta vaarantamatta ennen keltaista näyttävää pääopastinta, on näin tehtävä. Sen sijaan toisto-opastimen kohdalle ei saa pysähtyä, näytti se mitä tahansa. Nopeudet ja etäisyydet ovat sellaisia, että jos toisto-opastin näyttää punaista, on silloin ajanut punaista tai keltaista päin.

  Eli jos olet todella varma, että pääopastin oli vihreällä ja, että kyseisessä risteyksessä olet tulkinnut valot oikein, oli huomautus aiheeton.

    
 • Kaupunkiajo onkin ihan pepusta sen sekavuuden takia. Mutkatkin siellä muistuttavat enemmän S muotoa kuin kunnollista loogista perusmutkaa. Aina saa ihmetellä minne hittoon pitää tästä ajaa ja saako niin tehdä.

  [Ste muokkasi tätä viestiä 19.03.2005 klo 12:19]
    
 • Vitolle jälleen kiitokset, noin minäkin sen ajattelin.
  Ihmetystäni vain herätti miksi Topeliuksenkadun (Sibeliuskadun) risteyksen liikennevalo ja valkoinen viiva on n. 5m päässä suojatien viivoituksesta ainakin tultaessa pohjoisesta ,eli n. 8-10 metrin päässä risteyksestä , jolloin sitä on ymmärrettävästi vaikea tulkita vastaantulevasta poliisiautosta.
  Poliisin kanssa ei varmaan kannata kinata , varsinkin jos on oikeassa.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit