Näin Ruotsissa maksetaan -06

7 kommenttia

Mitenköhän meillä Suomessa? Ruotsin mallia kun olemme saaneet usein tänne kopioituna. Maastureille suuret käyttömaksut. www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,695059,00.html

Huomatkaa muuten veroissa, että Ruotsi laskee aika merkittävästi dieselautojen veroja, ns. "käyttövoimaveroa"!

[SixPack muokkasi tätä viestiä 06.09.2005 klo 15:21]
  
 • Mitenköhän tuohon pitäisi suhtautua? Periaatteeessa on hyvä, että kannustetaan taloudellisten autojen käyttöön. Kuitenkin sama asia vaikuttaa jo polttoaineen hinnassa käytön myötä. Nyt kun meillä hinnat karkasivat käsistä, joutuu epätaloudellisilla autoilla ajavat kärsimään tilanteesta muita enemmän. Kukaan ei meillä tietenkään nykytilanteessa voita toisin kuin Ruotsin mallissa tapahtuu.

  Meidän autoverotuskin karkealla tasolla huolehtii kannusteista taloudellisiin autoihin. Yleisesti ottaen kalliit autot kuluttavat halpoja enemmän, jolloin veromarkkojakin joutuu maksamaan enemmän.

  Ruotsin päätös oli kyllä odotettavissa, sitähän on väännetty jo pitkään. Siellä ympäristöasiat ovat muutenkin meitä pidemmälle vietyjä. Ruotsin vuoden jälkeen joskus huvittaa lukea kommentteja siitä, kuinka Suomessa ollaan edityksellisiä ympäristöasioissa. No, kasataanhan täällä sentään uutta ydinvoimalaa.

    
 • Tuosta ydinvoimasta olen kyllä sitä mieltä että ruotsalaisten päätökset on ihan p......tä.Rakannetaan muka riittävästi tuulivoimaa ja ostetaan ulkomaista halpaa sähköä!!
  Halpa sähkö tuotetaan Puolassa ja ent. Itäsaksassa ruskohiilellä!!Puhtaimmillaan ruotsalainen tuontisähkö on tietääkseni suomalaista ydinvoimaa jo nyt sikäli kun sitä on ollu kaupan.Tuskin polakitkaan kovin halvalla myy enää silloin kun huomaavat että svenssonin on pakko ostaa makso mitä makso .Ja se tilannehan on edessä sitten kun tulee talvella oikeen kylmä ja paukkupakkasillahan ei juurikaan tuule.Vihreet on kai valmiita pyörittään tuulimyllyjä vaikka käsipelillä tarvittaessa.

    
 • Tää on paha...

  Mitä suomalainen virkamies/poliitikko saakaan tästä Ruotsin ratkaisusta irti? Hiilidioksidi -pohjainen lisämaksu autoilijoille. Mikään muu maksu ei laske, mutta kaikkien muiden veroluonteisten maksujen päälle lätkäistään lisämaksu, joka on vähän saastuttavilla pienempi ja paljon saastuttavilla suurempi.

  Sitten voidaan taas sanoa, että tehdään Ruotsin mallin mukaan/maksu on jo käytössä Ruotsissa...

    
 • salo-m:” Rakannetaan muka riittävästi tuulivoimaa ja ostetaan ulkomaista halpaa sähköä!!”

  Jep, ja kauankohan se ostetettu sähkö on halpaa kun myyjä tietää, että ostajan on pakko ostaa jostain sähkönsä. Olisi kiva vaan seurata sivusta ruotsalaisten rimpuilua, mutta samassa lirissä tässä ollaan. Nimittäin kun naapuri ostaa sähkönsä kalliilla, suomalaiset myyjät myyvät mieluummin sinne kuin Suomeen. Eli meidän on maksettava sähköstämme enemmän jotta joku suostuisi sitä myymään. Kiitos vaan svenskit, ainakin kaikkien sähköyhtiöiden osakkeita omistavien puolesta.

    
 • Onkohan kellään tiatoo montako tuulivoimalaa tarvitaan korvamaan esim.Forsmarkin ydinvoimala?
  En ole varma mutta useita tuhansia niitä pitää olla.
  No joka tapauksessa Forsmarkin (noin 150km Tukholmasta pohjoiseen) ulkopuoliselle rannikkoalueelle ollaan puhaamassa paikallisen ydinvoimalan korvaavaa "tuulivoimalapuistoa" ,juttu on ihan tosi vaikka kuulostaakin täysin järjettömältä.
  Seudulla kai ei ole tarpeeksi mökkiläisissä poliitikkoja kun eivät ainakaan vielä kovin protestoikkaan.
  Tanskan tuulimyllyt on erikoisuutena kiva piristys maisemaan ja siellä puhaltaakin melkein aina.
  Mutta kyllä mieluummin katselen jotain laatikkoa parilla savupiipulla (ydinvoimalaa) kuin tuhansia vispilämastoja.

    
 • Lainaus:
  06.09.2005 klo 18:14 salo-m kirjoitti
  Puhtaimmillaan ruotsalainen tuontisähkö on tietääkseni suomalaista ydinvoimaa jo nyt sikäli kun sitä on ollu kaupan.


  Tämä on vähän off-topic mutta kun nyt alettiin niin tässä yksi mielipide lisää: meillähän on yhteispohjoismainen sähköpörssi, ja kun ruotsalaiset ostavat pirusti sähköä niin suomalaistenkin sähkön hinta nousee.

    
 • Ruotsissa on aina kuunneltu Volvon mielipiteitä autoveropäätöksissä. Nyt kun Volvon uudet dieselit ovat tulleet markkinoille voidaan sopivasti alentaa verotusta.

  Mielestäni kuitenkin ihan oikeansuuntainen ratkaisu.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit