Kauko/lähivalojen vaihtaminen

62 kommenttia
13»
  • Kyllä täytyy olla autossa surkeat valot, jos ei pitkät päällä näe omaa ajokaistaa moottoritiellä vastaantulijoista riippumatta! Minä ainakin olen nähnyt (myös ilman xenoneita), vaikka vastaan tulisi rekka kaikki kattovalot ja muut tuikut täydellä teholla. Mikä pakko niitä vastaantulijoiden valoja on tuijotella?

      
  • Kyse onkin siitä, kuinka hyvin kaistan ja myös sen ulkopuoliset alueet näkee. Ei siitä, etteikö häikäistymiseltään jotain näkisi.



    Rekkojen kattovaloja paljon hankalampi tapaus vastaantulijan kannalta on minusta tilanne, jossa lisävalot ovat auton keulassa alkuperäisten valojen välissä. Näinhän on poikkeuksetta henkilöautoissa, omassanikin. Silloin valot ovat tiiviissä ryppäässä ja aiheuttavat enemmän häikäisyä kuin rekkojen etäälle toisistaan sijoitetut valot.



    Hyvin herkästi tällainen aiheuttaa valojen vilkuttelua moottoritiellä ainakin, jos vastaantulijalla ole lisäpitkiä, joten suosiolla vastaantulijan takia lähivaloille. Vain jossain jyrkissä ulkokurveissa tms. poikkeustapauksissa ajan pitkillä koko ajan.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit