Yli 300 kuollut jo 2007

6 kommenttia

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Liikenteess%C3%A4+kuollut+t%C3%A4n%C3%A4+vuonna+jo+yli+300+ihmist%C3%A4/1135232021294



Menehtyneissä jo noin 15% kasvu tähän mennessä ...

siis vuoteen 2006 vertailtaessa ...

Varmaankin normaalin vaihtelun puitteissa mennään ...

  
  • Kaasu painuu yhä syvemmälle, kun kokoomus on vallan kahvassa. Nyt tarvittaisiin jarruSDP:n holhouspolitiikkaa.

      
  • Mitä ihmettä .. eikö se johdukaan RKP:stä? :open_mouth:

      
  • Kameroita lisätty ja poliiseja vähennetty, liekkö yhteyttä? :innocent:

      
  • Nyt on jostain syystä unohdettu se, että viime vuosi oli poikkeuksellisen hyvä. Vielä alkusyksystä 2006 odoteltiin tilanteen tasoittuvan, mutta niin ei käynyt vaan luvut pysyivät hyvinä. Kukaan ei oikein osannut sanoa hyvää selitystä hyvälle kehitykselle.



    Nyt kun on tapahtunut se mikä oli todennäköistä eli palattu arkeen, ollaan olevinaan kovin ihmeissään huonosta turvallisuustilanteesta. Oikeasti tämän vuoden luvut tulevat olemaan vuosituhannen alun tasolla tai aavistuksen huonommat. Kovin suuresta muutoksesta ei ole kuitenkaan kyse, koska viimeisen kymmenen vuoden aikana vuosittainen parannus on ollut hyvin vähäinen, käyrät ovat lähes vaakasuorat, vain loivasti laskevat.



    Vastaavanlaisia vuosittaisia muutoksia käyrissä näkyy aikaisemmiltakin vuosilta, mutta en muista niistä olleen näin huolissaan kuin nyt ollaan. Voi tietysti olla, etten kaikkea muista.



    Jotenkin vain tilanne mielestäni kuvastaa vallitsevaa liikenneturvallisuuspolitiikkaa. Jotain tehdään, vaikka ei tiedetä mitä oikein pitäisi tehdä. Mutta pääasia on, että tehdään. Toimenpidelotossa ei kovin montaa numeroa ole.

      
  • Jotain tehdään, vaikka ei tiedetä mitä oikein pitäisi tehdä. Mutta pääasia on, että tehdään.




    Tosiasiahan on, että kaikki tietää mitä pitäisi tehdä. Jopa päätiet on 70-luvun tasoa, rahaa niiden leventämiseen, ohituksille vaarallisten paikkojen poistamiseen ja muuttamiseen 4-kaistaisiksi ei ole näkynyt eikä kuulunut. Joittenkin valvontakameroiden ja talvinopeusrajoitusten kanssa ollaan kyllä innokkaita leikkimään...

      
  • Tiet ovat mielestäni alhaisiin rajoituksiin nähden riittävän hyvässä kunnossa. Ongelma kait lähinnä liian suuret liikennemäärät joillain teillä ja siksi kaipaavat levennystä/parannusta.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit