Pyöräilijän oikeudet liikenneympyrässä

2 kommenttia

Sanokaapas viisaammat kumpi väistää, liikenneympyrästä poistuva autoilija, vai suojatien ylittävä pyöräilijä? Pyöräilijä ajaa siis suoraan tien vieressä menevää pyörätietä joka jatkuu myös liikenneympyrän jälkeen. Sehän on selvä, että liikenneympyrään tuleva auto väistää pyörää, jos sillä on kolmio, mutta kumpi väistää kun auto on poistumassa liikenneympyrästä? Onko lain mukaan tilanne sama kuin auto ja pyöräilijä olisivat menossa samaan suuntaan ja auto kääntyy oikealle ja joutuu ylittämään pyörätien. Tällöinhän auto on väistämisvelvollinen.

Niko

  
 • Tuon olen aina tulkinnut niin, että autoilija on väistämisvelvollinen. Lisäulottovuuksia tulee tietenkin siitä, jos pyörätie ei jatkukaan suojatien jälkeen, jolloin fillaria pitäisi taluttaa. No, väistän toki noissakin tapauksissa miettimättä pitääkö fillaristin taluttaa vai saako ajaa...

    
 • http://www.liikenneturva.fi/fi/turvatieto/saantopakki/risteysajoIII.php

  Liikenneympyrästä poistuva on risteyksessä kääntyjä ja näin ollen väistämisvelvollinen risteävän tien poikittaisliikenteeseen nähden. Risteyksessä kääntyvän ajoneuvon kuljettajan on väistettävä risteävää tietä ylittävää polkupyöräilijää, mopoilijaa ja jalankulkijaa. Liittymään saapuessaan autoilijan on väistettävä kevyenliikenteen väylällä kulkevia liikennemerkkien osoittamalla tavalla.

  Pyöräilijän kantilta on kyllä harmillista jos asiassa on edelleen autoilijoiden keskuudessa epäselvyyttä.
  Mutta hienoa on, että halutaan ottaa asiasta selvää!


    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit