MUKAVUUSMONTTUJA KEHÄTEILLÄ

3 kommenttia

Onko joku muu huomannut, että vesisateiset talvikelit ovat syöneet monin paikoin pinnoitteen kehäteiltä (I, II,III) ja erityisesti liittymien kohdista?

Keskustelin asiasta TVH/TVL tiemestarien ja muidenkin vastuullisten kanssa.

Kuulemma tällaiset alle 5 cm syvät pinnoitteiden puuttumiset ovat "vain mukavuusmonttuja" joita korjataan joskus, ehkä, jos sattuu korjausauto pysähtymään kohdalle. Eli ei millään kiireellä.

Kuinka sinun autosi käyttäytyy, kun ajaa possautat 100 km/h tällaiseen "mukavuusmonttuun"?

Onkos sattunut mitään rikkoutumaan....


:sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

  
 • Teollisuuskatu, Helsinki: kämmenen kokoinen pala asvalttia puuttui mutkassa, eikä tätä pimeässä huomannut. Tulos: ratti vinoon=ohjauskulmat pieleen (60 euroa)

  Herttoniemi, Helsinki: korkea hidastetöyssy, jonka edestä puuttuu asvalttia. Nopeus 30 ja jarrutus ennen töyssyä. Tulos: pohja kolahti niiatessaan töyssyyn ja ilmastoinnin putki rikki (330 euroa) Helsingin kaupunki ei korvannut senttiäkään, koska autoilu on täällä rikos.

  Kehä I itään: Kannelmäen/ Pohjois-Haagan liittymän kohdalla on kaivonkansi ainakin 5cm muun tason alapuolella. Siihen kun ajaa saa säädättää pyöränkulmia.

  Itäväylä, Helsinki: Kulosaaren siltaa "korjattiin" ja sillan saumaus jätettiin viimeistelemättä. 15cm matkalla sauma useamman sentin matalammalla kuin ympäristö, paukauttaa kunnolla. Tässä saavat Kulosaarelaiset ja muut iskarinsa tuhottua talven pakkasilla.

  Kuka vielä sanoo, että maasturi on väärä valinta pk-seudulla? Kaupunki ei aio korjata näitä tai lukuisia muitakaan paikkoja. Rahaa kyllä riittää uusiin turhiin painonappi liikennevaloihin tai vaikkapa Oulunkylän jalankulku-pyörätiehen. Toisella puolella tietä on jo samanlainen, mutta eteläpuolelle rakennetaan leveämpi jalkakäytävä, jonka pääasiallinen tehtävä on kaventaa autojen väylää. Tuolla 200 000 eurolla korjaisi kuoppia aika monessa kohtaa...

    
 • Lainaus:
  14.12.2006 klo 11:14 Tapio Taula kirjoitti
  Kuinka sinun autosi käyttäytyy, kun ajaa possautat 100 km/h tällaiseen "mukavuusmonttuun"?

  Onkos sattunut mitään rikkoutumaan....

  :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:


  Keskimäärin aavistuksenomainen tömäys ja hieman korjausliikettä ratista. Kuoppia en mitenkään varo, tosin en niihin tahallaankaan aja.

  Mitään ei ole hajonnut, teoriassa jäisillä iskareilla maasturikin saattaisi noissa saada siipeensä...

    
 • Varmaan taas nastarenkaat syyllisiä noihin kuoppiin kuten aina? :sunglasses:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit