Vaihtuva nopeusrajoitus?

2 kommenttia

Ajelin jonossa joka kulki noin 50km/h ja edessä muutaman auton päässä näkyi poliisiauto. Tultiin kohtaan jossa on muuttuva nopeusrajoitus (hetkellä 60) läheisen koulun takia. Juuri kohdallani huomasin rajoituksen vaihtuvan 80. JOS olisin ohittanut edessäni ajavan jonon, mukaan lukien poliisin joka ilmeisesti luuli ajavansa kuudenkympin rajoitusalueella olisinko saanut ylinopeussakon?? Entä JOS linja auto pyrkisi kyseisellä alueella pysäkiltä liikenteen sekaan, kuinka siihen tulisi suhtautua???

  
  • Et saa sakkoa, jos olet noudattanut rajoitusta. Ja jos pysäkiltä lähtevä kiilaa eteesi 80 km/h rajoituksella, syyllisyys on selvä. Rajoitukset eivät vaihdu itsestään, joten näytön saamista helpottaa se, että kelikeskuksesta voi tarkistaa, milloin rajoitus on vaihtunut. Kolaritilanteessa on myös mahdollista kävellä katsomaan, mitä taulussa lukee. Bussikuski voi kyllä kokea vääryyttä, jos rajoitus ei enää ole se, minkä kyltin ohi ajaessaan näki, joten tien pitäjän olisi hyvä tämä jollain tavalla ottaa huomioon.      
  • Kysyin kerran vanhemmalta poliisilta: Mitä jos tulen joltain sivutieltä isommalle tielle, joka ei ole taajama ja oletan että siellä on silloin voimassa yleisrajoitus,kun ei ole nopeusrajoitus kylttiä. Mutta ennen liittymää onkin ollut alhaisemman rajoituksen kyltti. Saan sakot, jos poliisi mittaa nopeuteni kun ajan kadeksaakymppiä. Ei auta selitykset. Tien nopeusrajoitus pitää tietää.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit