Suomalaisautoilijat väittävät, että jalankulkijat tulevat suojatielle yllättäen

4 kommenttia

Liikenneturvan tutkimuksen mukaan autoilijat ovat sitä mieltä, että jalankulkijat tulevat suojatielle liian yllättäen, liian lujaa. Onko tämä mikään ihme jos oletetaan että autoilijat ajavat koko ajan esimerkiksi 40 km/h hiljentämättä vauhtia tiellä jossa suojatie sijaitsee. Voisi myös kuvitella että autoilija hidastaisi vauhtia automaattisesti havaitessaan ihmisiä suojatien läheisyydessä.http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288732178845.html

  
 • Heinz-Guido:

  Onko tämä mikään ihme jos oletetaan että autoilijat ajavat koko ajan esimerkiksi 40 km/h hiljentämättä vauhtia tiellä jossa suojatie sijaitsee.


  heh oletko tosissasi? tuolla taktiikalla joutuisi ajamaan kokoajan alhaista nopeutta suojateitä on välillä noin 100 metrin välein    
 • GTamv:

  Heinz-Guido:
  Onko tämä mikään ihme jos oletetaan että autoilijat ajavat koko ajan esimerkiksi 40 km/h hiljentämättä vauhtia tiellä jossa suojatie sijaitsee.

  heh oletko tosissasi? tuolla taktiikalla joutuisi ajamaan kokoajan alhaista nopeutta suojateitä on välillä noin 100 metrin välein
  Olen. Toisaalta Kyllösen Merja sanoi, että suojateitä on liikaa, en kyllä muista kumman tahon kannalta hän asiaa pohdiskeli, auton vaiko jalankulkijan.

    
 • Minä en ihmettele yhtään kyselyn tulosta. Taustalla täytyy olla ajatus siitä, että jalankulkija odottaa, kunnes auto on mennyt. Kun jalankulkija ei odotakaan autoa, yllättää se kuskin.  Itselläni on päinvastainen kokemus jalankulkijoista. He tulevat turhan varovasti suojatielle. Usein täytyy lähes pysähtyä, ennenkuin he uskaltavat astua suojatielle. Sujuvamminkin voisi kulkemisen hoitaa. Ymmärrän kyllä, miksi jalankulkijat toimivat kuten toimivat.

    
 • Herbert:

  Minä en ihmettele yhtään kyselyn tulosta. Taustalla täytyy olla ajatus siitä, että jalankulkija odottaa, kunnes auto on mennyt. Kun jalankulkija ei odotakaan autoa, yllättää se kuskin.

  Itselläni on päinvastainen kokemus jalankulkijoista. He tulevat turhan varovasti suojatielle. Usein täytyy lähes pysähtyä, ennenkuin he uskaltavat astua suojatielle. Sujuvamminkin voisi kulkemisen hoitaa. Ymmärrän kyllä, miksi jalankulkijat toimivat kuten toimivat.
  Samaa mieltä. Itse pyrin antamaan jalankulkijalle aina tilaa ja ärsyttävää siinä on se, että jalankulkijat ovat aivan unessa, eivätkä meinaa ylittää tietä millään. Aluksi nukutaan, sitten kun tajutaan että annan tietä, niin oikein pelästytään ja siinä ihmetyksessä menee aikansa. Kun pelästyksestä toinnutaan, niin katsotaan tuleeko toisesta suunnasta autoja. Jos jalankulkija olisi kokoajan jokseenkin valpas, niin itselleni riittäisi pelkkä hidastaminen. Nyt saa usein pysähtyä sekunneiksi, mikä puurouttaa koko liikenteen, aiheuttaa enemmän vaaraa, ja eihän se mitään ekologistakaan ole.  Tosin onhan joskus noita suojatielle ryntäilijöitäkin. Ehkä ärsyttävimpiä ja vaarallisimpia ovat ne, jotka oikaisevat siten, että kulkevat metri tolkulla suojatien ulkopuolella. Joskus käynyt mielessä, että jos sellaisen päälle ajaisi, niin kenen olisi vika.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit