Nastavero

33 kommenttia
2»
 • Nasta:

  Älkää hyvät autoilijat ehdotelko lisää veroja. Autoilijat joutuu maksamaa myös jalka/pyörätiet vaikka eivät niitä käyttäisikään.
  Aihe onkin jo aika vanha vaikka väitetään että rengasteknologia olisi edistynyt. Keskustelun ajankohtana valmistetut renkaatkin ovat jo vanhentuneet, parasta ennen päiväys meni pari vuotta sitten :wave:  Minun puolestani nastarenkaista voisi periä haittaveroa (tai oikeasti jakaa niitä rikesakkoja á 35 euroa ), sen verran surutta niitä käytetään jo lokakuussa. Uskon että tavalliset ihmiset eivät edes tule ajatelleeksi että nastoista jotka kuluttavat tienpinnan pölyksi on haittaa. Ne eivät siis ole passiivisia turvavälineitä kuten airbagit tai ESP.  Jalka-/pyörätiet ovat autoilijoiden oma etu, ei tarvitse väistellä hitaampiaan. Vielä kun saisi mopot pois noilta kevyen liikenteen väyliltä.

    
 • E2800:  Jalka-/pyörätiet ovat autoilijoiden oma etu, ei tarvitse väistellä hitaampiaan. Vielä kun saisi mopot pois noilta kevyen liikenteen väyliltä.
  Joooo, lisää niitä kivoja autokaistoille.

    
 • Kuukeri:

  E2800:


  Jalka-/pyörätiet ovat autoilijoiden oma etu, ei tarvitse väistellä hitaampiaan. Vielä kun saisi mopot pois noilta kevyen liikenteen väyliltä.


  Joooo, lisää niitä kivoja autokaistoille.
  Menee kyllä aiheen ohi, mutta oikealle käännyttäessä voi tulla ikävä yllätys kun saa kaksi teiniä 45 km/h vauhdilla auton kylkeen. Toisaalta 50 km/h nopeudella mopo "pärjää" autojen mukana siinä missä mopoautotkin.  Hitaammalla nopeudella onnistuu suojatiesäännön noudattaminenkin paremmin eikä töyssyjäkään tarvita joka paikkaan.  http://yle.fi/uutiset/mopot_siirrettiin_autojen_sekaan_-_onnettomuusmaarat_romahtivat/6087404  "Oulun kaupungin päätös siirtää mopot pois kevyen liikenteen väyliltä on osoittautunut kannattavaksi. Mopo-onnettomuudet ovat vähentyneet 60 prosenttia, ja muun muassa puistot ja virkistysalueet ovat rauhoittuneet."

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit