Volkswagen ostamassa Scanian kokonaan itselleen

4 kommenttia

Euroopan suurin autonvalmistaja, saksalainen Volkswagen (VW) on ostamassa kokonaan itselleen kuorma-autoja valmistavan Scanian. Saksalaisyhtiö omistaa jo nyt suurimman osan ruotsalaislähtöisestä Scaniasta.VW on tarjoutunut maksamaan lopuista osakkeista yhteensä 6,7 miljardia euroa. Yhtä osaketta kohti yhtiö maksaisi 200 Ruotsin kruunua (noin 22,3 euroa), kun osakkeen päätöskurssi oli perjantaina 147,50 kruunua.Volkswagen omistaa nykyisin yli 60 prosenttia Scanian osakkeista. Sillä on lähes 90 prosentin äänivalta yhtiössä.imageimageimageimageimagehttp://www.hs.fi/autot/Volkswagen+ostamassa+Scanian+kokonaan+itselleen/a1392964315286

  
 • Toiset autoyhtiöt laajenee ostamalla muita. Toiset pärjää nostamalla laatua. VW on valinnut tuon ensimmäisen tien halutessaan piikkipaikalle.

    
 • Joo, ihan sattumalta VW on päätynyt euroopan suurimmaksi. Mennyt vaan kauppaan ja ostanut muut merkit.

    
 • Kun lisäksi Man omistaa Scaniasta parikymmentä prosenttia, ei ruotsalaisille jää enää paljon sanansijaa. Ei kuulosta kovin hyvältä.  Joskus sanottiin, että Scania on suomalaisempi, kuin Sisu. Viitaten suomalaisten alihankkijoiden osuuteen ja tehtaalla työskenteleviin ruotsinsuomalaisiin. Mikä lie suomalaisen työn osuus tänä pänä?

    
 • harjis:

  Joskus sanottiin, että Scania on suomalaisempi, kuin Sisu. Viitaten suomalaisten alihankkijoiden osuuteen ja tehtaalla työskenteleviin ruotsinsuomalaisiin. Mikä lie suomalaisen työn osuus tänä pänä?
  On se edelleenkin suuri. Esimerkiksi Hämeenlinnassa Sisun akselitehtaalla tehdään pitkää päivää Scanian vetäviä akselia valmistettaessa.  Toivottavasti MANne ei aja alas Scanian V8 -moottoreita. Se on meinaan kuolinisku Gripenille.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit