Uusi Skoda Fabia ja Roomster

36 kommenttia
2»
 • Vackraste:

  Pieni vinkki happohuille; myös vw-konsernin ulkopuolelta löytyy hyviä autoja joka luokassa, jopa parempia :hug:
  Perheen toinen auto on Mazda. Viime vuonna oli vielä omistuksessa myös Opel. Opel oli hyvä ja Mazdakin on Ok, mutta kyllä Octavia on ollut niitä parempi mielestäni vähän jokaisella osa-alueella. Mitä muita merkkejä suosittelet? Toyotaa ei kannata tarjota. Meillä oli Toyotoja lähes 20 vuotta 80-90-luvuilla eikä siihen merkkiin palata, jollei ihmeitä tapahdu.

    
 • Ei tosiaan kannata palata autoon jolla on ajanut 20v, kyllästyy kun ei ole mitään syytä vaihtaa? :hug:

  (Meillä ei ole Tojoa vaikka 2 on joskus ollut, laatupirssejä molemmat!)

  Meillä oli yhtenä kulkineena Masa 10v, ei mitään vikaa, mutta oli pakko vaihtaa kun kyllästytti odottaa milloin tulee jokin vika ja on pakko vaihtaa! :tongue:

    
 • Meillä merkki vaihtui pois Toyotasta kun tarjosivat tolkuttoman vähän autostamme vaihdossa. Nykyään ei sitä ongelmaa ole kun en vaihdossa anna autoa: edullisempaa myydä vanha auto itse.  Octaviasta saimme - 8 % alennusta. Onko yhtä hyviä tai parempia alennuksia muilla merkeillä? Ja onko muita hyviä automaatteja kuin DSG? En ole VAG-konserniin hirttäytynyt, vaikka sen autot hyviltä nyt tuntuvatkin.    
 • Uusimmassa Auto Bildissä (5/2010) luki, että Roomster tulee Suomeen vain Scouttina ja Fabia RS:n valmistus/maahantuonti alkaa kesäkuussa.  Lehdessä Skodan markkinointipäällikkö mainitsi, että 3. sukupolven Octaviaa ei tule vuosimallina 2011. Hän ei kuitenkaan sanonut, että autoa ei julkaistaisi vuonna 2011. On siis mahdollista, että Octavia tulee 2011, mutta vuosimalli on 2012. Skodan edustaja oli ottanut lehteen yhteyttä, koska auton tilanneet olivat pahoittaneet mielensä. Skoda pelkäsi, että mallin myynti laskee, jos on käsitys, että uusi malli tulee jo ensi vuonna. Mitähän juuri Fabian ostaneet tykkäävät kun havaitsevat että ostivat vanhan mallin?

    
 • Keskustelun aloittaja taitaa vain haluta vahvistusta hyvälle autovalinnalleen. Jokainen tekee jonkin kompromisiin ostaessaan auton. Kuka välirahan, kuka imagon suhteen. Kaikissa merkeissä taitaa olla omat hyvät ja huonot puolensa. Välirahan suhde uuden ominaisuuksiin ollut tähän saakka allekirjoittaneelle yksi tärkeimpiä tekijöitä. Onnea autokauppaan!

    
 • Böpi:

  Keskustelun aloittaja taitaa vain haluta vahvistusta hyvälle autovalinnalleen. Jokainen tekee jonkin kompromisiin ostaessaan auton. Kuka välirahan, kuka imagon suhteen. Kaikissa merkeissä taitaa olla omat hyvät ja huonot puolensa. Välirahan suhde uuden ominaisuuksiin ollut tähän saakka allekirjoittaneelle yksi tärkeimpiä tekijöitä. Onnea autokauppaan!
  Vahvistusta ei kaivata hyvälle tai huonolle ostokselle. Olen kyllä ihmetellyt miksi konsernin autot herättävät niin suuria tunteita, erityisesti vastaan. Osa epäilee VAG-salaliittoa, osa epäilee että kaikki positiiviset kommentit on jälleenmyyjän edustajan kirjoittamia tai lehtien jutut maksettu, osa haluaa listata kaikki konsernin autojen viat koska oma Toyota on jatkuvasti negatiivisessa mielessä uutisissa jne. Hyvin vähän on ainakaan tällä palstalle asiallista keskustelua, jossa esim. verrattaisiin kohta kohdalta auton ominaisuuksia johon toiseen. Siis esim. miksi hankkisin mieluummin ranskalaisen C3:n enkä Fabian?  Ajattelin käydä keväällä tutustumassa ainakin C3:een, Fabiaan ja Ibiza ST:hen. C3 vaikuttaisi mielenkiintoiselta. Ainoa ongelma voi olla se että järkevää bensa-automaatti tai diesel-automaatti yhdistelmää ei tunnu olevan. Bensa-automaatti kun kuluttaa peräti 7 litraa ja diesel-automaatti yhdistelmää ei ole.  Skodan imago ole ollut minulle koskaan ongelma. Ulkonäkö voi olla ongelma. Esim. Octavian kohdalla faceliftillä ostokynnys ylittyi. Senkään auton kohdalla värin valinta oli vaikea: hyviä värejä ei mielestäni ollut. Valkoinen ja musta olivat ainoita mitkä miellyttivät silmää (musta auto ostettiin).  Halusin kirjoitella tänne, koska uusista autoista löytyy tietoa suomeksi aika vähän. Esim. Fabiaa tai Roomsteria ei löydy Skodan suomisivuilta. En ole kirjoittanut mitään typeriä mainoslauseita jne. joita usein lehdissäkin julkaistavat tiedotteet ovat täynnä.  En ole enää viime aikoina välittänyt välirahasta. Auto kun ostetaan ilman vaihtoautoa. Hintalaatu-suhde sen sijaan on tärkeä. Toki olen havainnut, että jos tottuu tiettyihin mukavuuksiin, niin ne haluaa myös tulevissa autoissa. Ja se nostaa hintaa. Edellinen auto saatiin vasta heinäkuussa. Nyt on sellainen olo, että kakkosautoa lähdetään ostamaan ilman armoa eli myyjältä saatava ne viimeisetkin katteet pois ennen kuin kauppa syntyy. Asia on ajankohtainen vasta loppukesästä. Kun Fabia on nähty, niin kirjoittelen kommenttejä (negatiivisiakin).

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit