Sony A7

3 kommenttia

Harkinnassa ostaa tuo runko mutta nyt kun siitä on versioita vaikka kuinka mm. S, R ja vielä muitakin jolloin hinta kaksin kolmenkertaistuu antavatko nuo eri versiot riittävästi katetta perusmalliin verrattuna että voisi niitä myös katsella ostomielessä?

  
  • Monia näyttävät Sony a7 -sarjan kamerat kiinnostavan. Yhtenevästä ulkonäöstä ja nimestä huolimatta kaikki kolme rinnakkaismallia on tehty aika erilaisille kuvaajille, ja siksi ne ovat myös kovin erihintaisia. Lisäksi kaupan on rinnakkain sekä kakkosversiot että alennuksella myytävät ykkösversiot.

    Perusmalli a7 ja sen seuraaja a7 II kiinnostanevat hinnan ja ominaisuuksien puolesta samoja omistajia kuin vaikkapa Canon EOS 6D ja Nikon D750. Isoimmat erot ykkös- ja kakkosversion välillä ovat jälkimmäisen parempi ergonomia ja kennoa liikuttava kuvanvakain. Tarkennus on sekin aavistuksen nopeampi, ja videoille on xavc s -koodekki. Ykkösversiota myydään isolla alennuksella, joten hintaero on noin 900 euroa.

    Sony a7 R:stä on jätetty pois kennon edessä oleva alipäästösuodin. Kennon tarkkuus on sekin 36 mp a7:n 24 mp:n sijaan. Tarjoushintojen eroa a7:n ja a7R:n välillä on noin 600 euroa. Käytöltään kamerat ovat varsin samanlaiset.

    Uusi Sony a7 R II on sitten ihan oma lukunsa. Se sisältää 42,4 mp:n kennon, tehokkaan viisiakselisen vakaimen ja 4k-videotallennuksen, eli erot ykkösversioon ovat isoja. Tämä kamera kiinnostaa samoja ostajia kuin ammattimallit Canon EOS 5DS ja Nikon D810, joten hintakin on sen mukainen.

    Sony a7s ja sisäisellä 4k-tallennuksella varustettu a7s II ovat ehkä enemmän video- kuin valokuvakameroita. Toki 12 mp:n kennon suorituskyky vähässä valossa kiinnostaa myös joitain valokuvaajia.

    Lyhyesti: a7 ja a7 II soveltuvat sille, joka haluaa tutustua uuteen järjestelmään kohtuukustannuksin – a7:n kohdalla suorastaan erittäin halvalla. Sony a7r ja etenkin uudempi a7R II ovat ammattilaisen työkaluja. Sony a7s:n ja a7s II:n luokittelisin erikoistuotteiksi erikoistarkoituksiin.

    Rungon valinta on varmaan pitkälti kiinni myös siitä, millaisia objektiiveja on hankkimassa. Jos vaihtaa koko ammattilaiskalustonsa uuteen, runkojen hintaeroa tärkeämpää on niiden soveltuvuus omaan työhön. Jos taas haluaa vähitellen tutustua uuteen järjestelmää, voi aloittaa vaikka a7:stä. Sen halvemmalla kinokoon järkkäriä tuskin saa miltään merkiltä.

      
  • Kiitos hyvistä huomioista......asiaa on nyt selvästi helpompi lähestyä

      
  • Ostin a7:n kun halavalla sai. Jos näistä nyt mitään halvalla saa.
    Kittizoomi tuli mukana ja kokeilin että se toimii.
    Muutoin olen käyttänyt enimmäkseen Zeiss 55mm 1.8.
    Laajakulmana on Sonyn oma varsin mainio 28mm 2.0.
    Hieno laite. Kerrassaan hieno. Taidan vaihtaa sen jossain vaiheessa a7R:ään kun saan aikaiseksi.
    Se alipäästösuodin taitaa tuolla Zeissilla kuvatessa olla se heikoin lenkki.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit