Naiset ja kännykkään puhuminen

6 kommenttia

Olen muutamia kertoja heittänyt perstuntumalta arvion, että naiset läpättävät puhelimessa huomattavasti miehiä enemmän ajamisen aikana. Joskus minua on pyydetty todistamaan väitteeni, mutta omia havaintojani virallisempaa aineistoa en ole nähnyt. Nyt tuli ihan todistettakin väitteelleni:

http://yle.fi/uutiset/poliisin_ratsiassa_yllattava_tulos__poikkeuksellisen_moni_naiskuljettaja_raplaa_kannykkaa/8289620

On aivan selvää, että tämä tulee näkymään myös onnettomuuksissa ja peltikolareissa. Toivottavasti kännykän käyttöä onnettomuuden syynä aletaan tutkia enemmän. Turussa jo yksi bussikuski tuomittiin maksamaan 18.000 euron korvaukset, koska ajoi ojaan kännykän käytön takia.

Eniten muuten ihmettelen sitä, että uudellakin autolla ajavat naiset puhuvat usein kännykkä korvalla, vaikka uusissa autoissa on lähes aina handsfree.

  
 • Eniten muuten ihmettelen sitä, että uudellakin autolla ajavat naiset puhuvat usein kännykkä korvalla, vaikka uusissa autoissa on lähes aina handsfree.

  Entäpä jos puhelimessa ei ole, tai sitä ei osata käyttää?

    
 • Siis mitä puhelimessa ei ole? Bluetoothia vai? No kyllä varmasti on. Systeemin asentaminen kestää korkeintaan noin minuutin (automyyjä voi tehdä sen) ja muutoin käyttö on erittäin helppoa.

  Ja lopuksi, jos sitä ei osaa käyttää, niin sitten ei saa puhua. Yksinkertaista.

    
 • Ei ole kauaankaan kun ajelin motarilla ja ohitseni meni Audi kohtalaisella ylinopeudella vähän varomattoman oloisesti. Hetken päästä sama auto eteni merkittävästi alle nopeusrajoituksen ja ajolinjoista päätellen oletin jo että kuljettaja on humalassa. Varovaisesti ohitettuanani huomasin kuljettajan olevan meikkaushommissa. Näin tasa-arvon aikoina jätän sukupuolen maineisematta.

  Puhelimeen puhumisesta sen verran että handfree poistaa vain puolet ongelmasta, puheluun keskittyminen vie myös osan huomiosta pois liikenteestä. Sanktiot voisivat puolestani olla kovemmat luuri korvalla ajamisesta.

    
 • Itse en koe, että hyvään handsfreehen puhuminen veisi huomiota pois sen enempää, kuin vieressä istuvalle puhuminen.

    
 • Vieressä istuva on mukana enemmän tai vähemmän liikennetilanteessa ja antaa ehkä kuskille hiukan paremmin työrauhaa enemmän tarkkaavaisuutta vaatissa tilanteissa kuten risteyksissä ja saattaa toimia ylimääräisenä silmäparina. Toki tilanne on täysin toinen jos menossa on esimerkiksi perheriita. Varsinkin työasioiden hoitaminen puhelimessa vaatii paljon enemmän keskittymistä verattuna kuulumisten kyselyyn.

    
 • Vai että naiset, rahtarit ja taksi ukot on pahimpia varsinkin vanhemmat?

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit