Auton maavara

1 kommentti

Hankimme Nissan Juken kaikilla lisukkeilla. Maavaksi tekninen erittely ilmoittaa 4WD:lle 17 cm. Mittaus pakoputken/äänenvaimentimen alta 14 cm. Autokeskus Konala ilmoittaa, että maavara kuuluu mitata alustasta, ei pakoputken alta. Onko näin?

  
  • Myyntimiesten ja maahantuojien höpinöitä kannattaa kuunnella aina tietyllä kriittisyydellä ja lieneekö tuolle maavaralle selkeää virallista määritelmää.

    Toisaalta laikipykälissä kerrotaan että maastoautossa tulee olla vähintään 180mm maavara akselien alla ja 200mm akselien välissä sekä riittävät kohtaus- ja jättökulmat sekä ylityskulma. Tosin yhtä kuudesta ehdosta voi jättää noudattamatta. Tosin tarkempaa mainintaa maavaran mittaustavasta tai olosuhteista ei kerrota. Teknisten dokumenttien perusasioita on että aina kun jotakin mitataan niin kerrotaan millä miten ja missä olosuhteissa.

    Jos taas aletaan puhua minimimaavarasta niin Trafin ohjeet märittelevät asian hiukan tarkemmin. Siellä taidetaan puhua 80mm minimimaavarasta joka koskee alustan kaikkia osia. Ohjeessa on erikseen mainittu että asia koskee myös pakoputkea.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit