TM 22/2016 Tv vertailu...

4 kommenttia

Uusimmassa TM:ssä on Philips ja Sony vertailussa keskenään.
Omistan tuon Sony KD-55XD8505 televion, vertailun mukaan siinä on vain yksi viritin ?
Kysymysmerkki siksi, että omassani niitä on kyllä kaksi, eli hiukan ihmetyttää tuo.
Töllössä on DNA:n antenni puolen maksu kortti. Kun tallentaa, ei voi niitä katsoa, lisäksi sulkee Maikkarin 3 HD kanavan, mutta ei muita HD kanavia, joita siis kattellaan DNA:n maston kautta.

Areena muuten toimii softana erittäin liukkaasti ja olisi tuossa voinut mainita myös, että töllössä on sisäänrakennettu Googlecast (ex. Chromecast), joka toimii myös erinomaisesti.

Nooh, viime viikolla meni teknarin tilaus poikki, tulihan tuota luettua 34 vuotta...

  
 • Toimituksen kommentti

  Kiitoksia kysymyksestä ja Googlecast vinkistä!

  Yhdellä virittimellä on artikkelissa kuvattu television tallennuksen todellista toimintaa eikä välttämättä virittimien lukumäärää.

  Kahden riippumattoman virittimen laitteella pystyy katsomaan mitä tahansa kanavaa tallennuksen aikana. Sonyn KD-55XD8505 tapauksessa samanaikaiseti katsottavien kanavien valikoima on rajoitettu eikä se näin ollen ole "puhdas" kahden virittimen laite. Sony toimii lähes samalla tavalla kuin muutamat yhden virittimen laitteet, joissa voi samanaikaisesti tallennuksen aikana katsoa myös tallennettavan kanavanipun muita ohjelmia.

    
 • Kiitoksia vastauksesta, mutta mielestäni tuo tallennus on huomattavasti parempi kuin annetaan ymmärtää, eli onnistuu katsominen useammasta kanavanipusta kuin samasta, millä tallennetaan

  Töllö siis sulkee vain nuo maksulliset kanavat (minulla 7kpl) katselulta, kun tallentaa jotain vapaata kanavaa. Jos taas tallentaa maksukanavaa, niin tallennettavaa kanavaa voi katsoa, + nuo kaikki vapaat kanavat (liki 20 kpl).

  Johtuukohan tuo automaattinen "ajansiirron" puuttuminen tuosta ongelmasta, tosin sekin on luvattu kun telkkariin tulee Android 6 versio, eli saattaa tallennuskin sitten toimia täysverisesti.

  Mutta olisihan tuo tallennus ongelma ollut kiva tietää telkkaria hankittaessa, mainos lauseethan "ylistää" 2 viritintä, eli katso ja tallenna.

  Olisi ehkä tullut valittua eri merkki...

    
 • Aivan, tämä Sony sisältää kaksi erillistä viritintä. Tallennuksia voi tosin tehdä vain yhdellä virittimellä, eli jos on kaksi päällekkäistä tallennusta, vain ensin alkanut menee kokonaisena, ja jos toinen jatkuu ensin alkaneen loputtua, niin toisesta tulee talteen vain loppu. Päällekkäisyyksistä varoitetaan tallennuksia asetettaessa.

  Asetukset/Ohje/Signaalidiagnostiikka -sivulta näkee kumpi viritin (main tai sub) on käytössä milloinkin. Esim. jos tallennus on alkanut aiemmin ja vaihdat kanavaa toiselle kanavanipulle, näet virittimenä sub:n.

  Tämä Sonyn kahden virittimen ratkaisu mahdollistaa minkä tahansa kanavan tallennuksen mistä tahansa kanavanipusta, ja silti pystyy katsomaan mitä tahansa toista kanavaa mistä tahansa kanavanipusta. Tätä ei pysty tekemään yhdellä virittimellä.
  En ole kokeillut tämän telkkarin toimintaa maksukanavien kanssa.

  Täysin pätevä ratkaisu pikaisille ajastamisille ilman että täytyy digiboksia avata ja sitä kautta käydä ajastamassa. Suunnitelmalliset ajastukset voi tehdä sitten digiboksin kanssa.

    
 • Hei. Sonyn tv ollut pari kuukautta käytössä ja säädöistä olisi kysyttävää.
  Televisiossa on HDMI-liitännöille mahdollisuus laittaa vakiomuoto / vahvistettu muoto. Jos vahvistettu muoto on päällä, niin voiko se aiheuttaa vahinkoa ei 4K- laitteelle jos sellainen on hdmi:ssä kiinni? Onko "väärää" asetusta järkevä pitää päällä?
  TM:n kuvasäädöissä on HDMI1(1-4)-liitänälle sekä fhd että hdr arvot. Pitääkö säädöt vaihtaa aina käsin aina kun kuvanmuoto muuttuu?
  Artikkelissa sanotaan, että sonyssa kuvansäädöt vaihtuvat signaalityypin mukaan. Miten nuo fhd/hdr arvot siis hanskataan? Voi olla, että olen ns "ulkona" tämän asian kanssa, mutta yrittäkää kestää.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit