Kysymys liittyen huoltohistoriaan (Honda Accord)

2 kommenttia

Minulla on hakusessa noin 6-8000 euron menopeli jolla pystyisi ajamaan vielä reilut 150tkm toivottavasti suht huolettomasti. Olen käynyt koeajamassa 2 Dieseli Accordia, molemmat vm 2008, eli malliston viimeisen vuoden autoja, ja molemmilla ajettu noin 210tkm. Pirun hyviä ja jämäköitä menopelejä tuntuvat olevan.

Molemmat autot ovat olleet alussa tai koko ajan yrityksen omistuksessa. Tämä on näkynyt puutteina huoltohistoriassa. Toisen hylkäsin heti kun autoa oli huollettu 30tkm välein kun huolto-ohjelman mukainen väli pitäisi olla 20tkm. Toista, vain 3 ekaa vuotta yrityksellä ollutta harkitsen vielä. Siinä on tehty aina kaikki huollot ajallaan PAITSI 40tkm:n huollosta hypätty suoraan 80tkm:n huoltoon ja vieläpä niin että väli päässyt venymään 46tkm:iin ja 2:een vuoteen. Muuten kaikki siis ajallaan. Auto on siisti ja kaikki toimii ja hinta on sopiva, mutta takaraivossa kolkuttelee tuo yksi venynyt huolto. Kuinka paljon se on voinut tehdä aikoinaan hallaa moottorille ja muille? Kannattaako unohtaa kokonaan, vaikka hinta on suht hyvä? Yrityksen lisäksi autolla ollut 3 omistajaa, eli 4 yhteensä.

  
 • Soita edellisille omistajille ja pyri selvittämään onko mahdollisia vikakohteita tiedossa ja viekö auto öljyä huoltovälillä.
  En usko, että tuo yksi pitkäksi venähtänyt väli tulee paljoa näkymään käyttöiässä jos vaan moottorissa on ollut öljyt koko ajan sisällä eli ei ole kuivana päässyt pyörimään. Jos näin on käynyt, että öljyt ovat olleet vähissä on mahdollista että sylinterit ja männät ovat kärsineet ja se näkynee taatusti suurena öljynkulutuksena jo tässä vaiheessa.

  Hyviä autoja nuo ovat kaikin puolin. Lähipiirissä oli tuollaiset sekä bensana että dieselinä viime vuosikymmenen puolella ja vikoja ei noissa ollut omistusaikana.

    
 • Huoltoväleissä on aina ilmaa, ne on laskettu varman päälle.
  Jos liiat kilometrit ovat tulleet etupäässä tien päällä, riittää että öljyt ja muukin huolto tehdään kerran vuodessa.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit