BMW jumbona JD Powerin Saksan luotettavuustutkimuksessa

4 kommenttia

JD Power tutki autojen luotettavuutta Saksassa vajaa vuosi sitten julkaistussa tutkimuksessaan. (German Vehicle Dependability Study). Tutkimuksen kohteena olivat 12 - 36 kuukautta vanhat autot (vuosimallin 2013 - 2015 autot) ja tutkimusaika oli viimeiset 12 auton omistuskuukautta. Haastateltuja autonomistajia oli runsaat 15.000 kpl.

Kohtapuoliin muuten saataneen tämän vuoden vastaava luotettavuustutkimus, jolloin nähdään mitkä automerkit ovat petranneet viimevuotisesta.

Mitsubishi oli vähävikaisin auto (77 vikaa/100 autoa) mutta merkille pantavaa tutkimuksessa oli se että eniten vikoja löytyi saksalaisesta BMW:stä. BMW:ssä oli peräti 178 vikaa per sata autoa.

Pohdin sitä että mistähän tämä BMW:n nyt selvitetty heikko laatu loppujen lopuksi johtuu. BMW:n laadunvalvonnassa näyttäisi olevan melkoisia ongelmia koska vikaisuudessa ollaan huomattavasti alle autoteollisuuden keskitason.

Laskin myös että BMW:ssä on melkein kaksi kertaa (1,85) enemmän vikoja kuin ruotsalaisessa Volvossa, jonka automerkin luotettavuutta on myös kyseenalaistettu (Volvo 96 vikaa per sata autoa ja BMW 178 vikaa per sata autoa). Tässä tutkimuksessa Volvo sijoittui neljänneksi.

Vikoja tutkittiin kahdeksassa eri kategoriassa. (The study examines 177 problem symptoms across eight categories: engine and transmission; vehicle exterior; driving experience; features/controls/displays (FCD); audio/communication/entertainment/navigation (ACEN); seats; heating, ventilation and cooling (HVAC); and vehicle interior.)

Tuossa vielä luotettavuustutkimuksen viiden kärki sekä viisi viimeistä sijaa.

 1. Mitsubishi - 77 vikaa per sata autoa
 2. Peugeot - 92 vikaa per sata autoa
 3. Skoda - 95 vikaa per sata autoa
 4. Volvo - 96 vikaa per sata autoa
 5. Seat - 99 vikaa per sata autoa

 6. Audi - 150 vikaa per sata autoa

 7. Mini - 150 vikaa per sata autoa
 8. Citroen - 166 vikaa per sata autoa
 9. Fiat - 170 vikaa per sata autoa
 10. BMW - 178 vikaa per sata autoa

http://www.jdpower.com/press-releases/jd-power-2016-germany-vehicle-dependability-study-vds

  
 • Vale, emävale, tilasto.

    
 • Ihmeen hiljaista tässä ketjussa, mikä lienee syynä.

    
 • Syy on selvä BMW:n surkeat vikatilastot.

    
 • Erilaisia tutkimuksia riittää näköjään. Kuten totesin naapuriketjussakin, totta varmasti jokin osa tässäkin. Nämä Eurooppalaisten käyttäjälle "räätälöidyt" autot (toisin kuin moni aasian auto tulee tietyllä kokoonpanolla) ovat jo niin täynnä tekniikkaa, osa aika uuttakin, että ei se ole ihme jos vähän ongelmia ilmenee. Varminta lienee edelleen välttää aika monen merkin osalta uusia malleja ensimmäisen pari vuotta.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit