MIO C220 ja liikennekamerat

1 kommentti

MIO C220-navigaattori ei hälytä kameratolppien kohdalla. Ei siis ääni-, eikä näyttöhälytystä. Kameran kuva kyllä tiellä näkyy.



Asetuksissa on laitettu kameravalvonta päälle, äänihälytys lähestyttäessä hälyttämään ja näyttöhälytys yksityiskohtaiseksi. Ei hälytä "alkuperäisten", eikä itse laittettujen kameroiden kohdalla.



Ennen kameroiden lataamista/päivitystä asensin Mion sivuilta muiden ominaisuuksien päivitysohjelman, ja asensin päivitykset (tuli muutamia uusia ominaisuuksia, mm. edistyneen käyttäjän asetukset). Sitten asensin SpeedCamin ja päivitin kamerat. Kamerat ilmestyivät, mutta eivät siis hälytä. Tai kerran hälytti, risteävällä tiellä muutaman sadan metrin päässä olevan ja joka suuntaa valvomaan asetetun kameran kohdalla. Olikin sellainen äänisignaali, että melkein pelästyin. Uudestaan en saanut senkään kameran kohdalla hälyttämään, eikä muidenkaan, vaikka muutin joka suuntaa valvoviksi.



Ei tuo nyt ihan välttämätön ominaisuus ole, mutta olisi mukava testailla. Onko muilla kokemuksia?



  
  • Testasin tänään työmatkoilla perusteellisesti ja logiikka selvisi.



    Jos on valittuna ylinopeushälytys (tiekohtainen nopeusrajoituksen seuranta), MIO varoittaa kameroista vain jos ajaa ylinopeutta. Ja vielä siten, että jos on annettu toleranssi (yli)nopeudelle, pitää ajaa lujempaa kuin nopeusrajoitus + ylitystoleranssi yhteensä.



    Ellei ylinopeushälytystä ole valittuna, MIO varoittaa kameravalvonnan asetuksista riippuen joko pelkästään ylinopeudesta kameraa lähestyttäessä, tai sitten myös joka kamerasta, ajaa sitten ylinopeutta, tai alle rajoituksen. Rajoituksena MIO seuraa kamerakohtaista rajoitusta. Hälytysääni on erilainen riippuen ajaako rajoituksen mukaan, vai ylinopeutta. Ylinopeushälytys kameraa lähestyttäessä on sitten melkoinen mekkala.



    Jos joku pohtii samaa asiaa, niin:

    Ylinopeushälytys pois (jos haluaa kameravaroitukset myös rajoitusta noudatettaessa.

    Yksinkertaisella äänihälytyksellä varoittaa vain ylinopeudesta kameran läheisyydessä.

    Äänihälytyksen lähestyttäessä-valinnalla hälyttää mopeudesta riippumatta.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit