dvd videokamerat

4 kommenttia

Löytyisikö vinkkejä, kannataako hankkia suoraan dvd:lle kuvaavaa videokameraa, joita ainakin Sonylta ja Canonilta jo löytyy? Hintaa näyttää olevan aika reippaasti enemmän kuin vastaavissa mini DV:lle tallentavissa. Mitä mahtaa maksaa nuo pienet 8cm kokoiset tallentavat dvd-levyt?

  
  • Taidan kysellä liian vaikeita. Otetaan mallia autoaiheista, ja kysellään vaikka minkä värisen kameran ostaisit?

      
  • Ei kannata. DVD:lle tallennettaessa kamera pakkaa kuvaa lennossa huonontaen samalla sen laatua. En tiedä kuinka pitkiä tallennusajat nykyään ovat, mutta joskus taisi olla 30 minuutin levyjä, mikä on aika surkea aika.

      
  • Näin lokakuussa 2006 on tarjolla kyllä useita malleja per valmistaja. Ainakin Sonyn koneilla saa 60 min tallennettua.

    Hyvänä puolena näissä on se, että DVD-levyn voi kuvauksen lopettamisen jälkeen tunkea DVD-soittimeen tai tietokoneeseen ja katsella niitä otoksia heti.

    Huonona puolena on se, että ilmeiesti kuvauksen lopettamisen ( DVD-kamerassa on oma lopettamistoiminto) jälkeen EI voi muokata kuvauksia. On tavallaan poltettu DVD.

    Itse mietin juuri parhaillaan vaihtoehdoiksi nauhalle tallentavaa tai DVD-levylle tallentavaa kameraa.Kovalevylle tallentava (esim JVC. on myös yksi vaihtoehto, mutta täyteenhän sekin tulee joskus!!!).

    Lisää kommnetteja puolesta ja vastaan kaivataan !!!

    :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

      
  • Toistaiseksi mini-DV kasetille tallentava videokamera on paras vaihtoeto hintasuhteeltaan, sekä kuvanlaadultaan. Nykyisin moni myöskin haluaa editoida videoitaan tietokoneella ja mini-DV kameroista saa videot siirrettyä ongelmitta tietokoneelle kuvanlaadun tippaakaan kärsimättä.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit