MUUTTOAUTOSTA...

4 kommenttia

Jos tilaa Suomesta ulkomaille uuden auton verottomana ns. "vientiautona", joka on vientirekisterissä, sitä saa joissakin EU-maissa käyttää pelkän vientirekisterin ja vakuutuksen perusteella vientirekisterin voimassaoloajan (eli yhden vuoden). Jos auton tilannut eli sen omistava henkilö on asunut ulkomailla yhtäjaksoiseti vuoden ja omistanut tilaamansa auton yli 6kk, suomeen palatessa periaatteessa täyttyvät muuttoauton verovähennykseen oikeuttavat seikat. Eli voiko auton saada suomeen tälläisen "kierrätyksen" kautta muuttoauton verovähennyksellä, maksamatta siitä veroa lainkaan? vai evätäänkö muuttoauton verovähennys jos veroa ei ole mihinkään maahan maksettu? kertokaa joku asiasta tietävä....

  
 • no noinhan se suurista piirtein menee, alvi-velvollinen olisit periaatteessa autostasi toiseen EU-maahan, EI-eu maahan ei niinkään. Asuminen ei voi mennä Eu-maasta Ei EU maahan, toisinpäin kylläkin, siis sen ulkomaillaolovuoden aikana. Voit nyös ostaa autosi muualtakin kuin suomesta nollaverolla ja sen maan vientikilpiin, ja vakuutuksiin. Kun omistajalla täyttyy vuosi ulkomailla ja autolla puolivuotta, on Suomeen mahdollista tuoda käytössään ollut auto/moottoripyörä ilman alvia, autoveroa ja tullia.
  Tässä kohtaa täytyy muistaa että muuttoauton veroalennus on kuin onkin vain 13450 Euroa, joka tarkoitaa tullaushetkellä noin 50 tuhannen euron autoa, täysin autoverovapaasti, jos ajoneuvon markkinaarvo ylittää mainitun, menee ylittävältä osalta autoveroa. Helppoa kuin heinän teko, tämä lainsäätäjän järjen juoksu. :smile:

    
 • Lainaus:
  01.02.2006 klo 16:43 cdi kirjoitti
  no noinhan se suurista piirtein menee, alvi-velvollinen olisit periaatteessa autostasi toiseen EU-maahan, EI-eu maahan ei niinkään.


  Ihan pieni tarkennus varmuuden vuoksi. Alv pitää maksaa maahan, johon muuttaa eli ulkomaille. Siellä ei asiaa kukaan todennäköisesti kontrolloi, mutta Suomessa pitää osoittaa tullissa, että vero on maksettu. Muuten ei autoa saa rekisteriin täällä. Ulkomailla siis pitää ottaa yhteyttä verottajaan ja selvittää, kuinka vero maksetaan.

    
 • Joissakin maissa vientirekisteriin merkittyä autoa voi käyttää autoliitosta saatavalla carnetilla vuoden ajan ja jatkoaikaakin voi saada. Tällöin ko. maahan ei tarvitse maksaa mitään alv- tai muita veroja. Eikä niitä tullissakaan kyselty. Kannattaa tarkistaa kohdemaan säädökset. Carnetista joutuu kyllä vähän maksamaan ja vakuus pitää tallettaa autoliiten tilille , mutta sen saa takaisin kunhan carnettiin on saatu asianmukaiset merkinnät kohdemaan autoliittoa vastaavassa virastossa.

    
 • ALV on aina maksettava EU maissa. joko siihen maahan jossa asuu tai viimeistään Suomeen autoa tuotaessa(mikä nyt tietenkään ei ole järkevää kun suomessa tuo alvi lienee euroopan korkein...)
  Esim Saksassa valtio (tai mikä se taho nyt onkaan) lähettää automaattisesti maksulapun vaikka se olisi ns siirtokilvillä sen vuoden.
  Kannattaa tarkistaa maakohtaisesti tilanne. Tulli ja verottaja ovat auttaneet minua erittäin avuliaasti näissä asioissa :frowning:
  Kyllä verottaja huoehtii viimeistään suomessa että alvi on maksettu...

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit