digi-boxin hankinta

9 kommenttia

Kehottaisin vielä välttämään digi-boxin hankintaa, vaikka TM:kin useissa jutuissaan kertonut nyt olevan oikea aika hankkia laite.

Itselläni on kokemusta Nokian T 260 mallista, jota ei ole saatu kuriin (huollossakaan), Nokia on lupaillut puoli vuotta ohjelmistopäivitystä...

Kone menee jumiin muutaman kerran viikossa ja ainut apu on verkkojohdon irrotus.

Samoin nuo kovalevytallennukset pääsääntöisesti epäonnistuvat (kone on jumittuu), kun käyttämissäni "vanhanaikaisissa" videonauhureissa ei ole koskaan ollut tällaista ongelmaa!

Kysymyshän on vain laitevalmistajien "välivaiheen" rahastuksesta eli kohta kaupassa on digi-viritimellä varustetut tv:t ja erillistä boxia ei tarvita.

  
 • Haluan aina halpaa joten mikä olisi halvin digi-boxi... onko niissä mitään eroja?

    
 • Itse en vielä osta, koska koko ajan laitteet kehittyy ja hinnat halpenee (tai ainakin samalla rahalla saa koko ajan enemmän).

  Esim. vieläkään ei ole digiboksia, joka :
  - sopii kaapeliverkkoon
  - sisältää kovalevyn
  - maksukorttipaikat
  - paluukanavan

    
 • Digiboxit ja -tv:t kehittyvät vielä paljon lähivuosien aikana, joten itsekään en olisi pitänyt kiirettä, mutta kun Nelonen näkyy analogisena huonosti ja skidit haluaa töllöttää Subtv:tä. Siksipä hankin ylimenokauden ratkaisuksi halvan EuroLine-perusboxin, jolla saa hyvän kuvan Neloselle ja Subin näkyviin. Ongelmana äänen taajuusvasteessa selvä bassovaimentuma, YLE:n kanavien tekstitysongelmat ja laajakuvalähetysten ajoittaiset tunnistusvaikeudet. Tosin YLE päivittää tänään digitekstitystä, joten saapas nähdä mikä on vaikutus.

  Haaveena tulevaisuudessa suuri litteä (LCD tai plasma) tv, jossa kaksi digiviritintä kortinlukijalla ja kiintolevytallennus. Parin vuoden sisällä sellaisia pitäisi alkaa markkinoilla olla useampia ja kohtuuhintaan.

    
 • Jos digiboxit kehittyvät eritysien paljon lähivuosien aikana eikö kannata siirtää ostamista myöhemmäksi? :confused:

    
 • Eivät nuo boxit varmaan erityisen paljon kehity, edellisessä viestissäni tarkoitin lähinnä digitelkkareita: litteät LCD / plasma / DLP-koneet tulevat markkinoille sisäänrakennetuilla digivirittimillä ja kiintolevytallentimilla. Boxeissa lähinnä kai erilaiset nykyisiä laitteita vaivaavat bugit toivottavasti saadaan aisoihin, ominaisuuksia tulee lisää sekä hinnat laskevat.

  Jos tällä hetkellä on analoginen vastaanotto kunnossa (kuva on hyvä kaikilla kanavilla) eikä kaipaa Subtv:n hölmöilyohjelmia, en kylläkään näe mitään syytä hankkia digiboxia. Ainoastaan Yle Teemalta tulee joskus jotain katsottavaa, mutta muuten digikanavien ohjelmatarjonta on onnetonta.

  [Byrokraatti muokkasi tätä viestiä 18.06.2004 klo 15:12]
    
 • Moro Ammattilainen!
  Minulla on ollut jo monia vuosia digi-boxsi kaapeliverkossa.
  Digi-boxissani on myöskin korttipaikka jonka kautta katselen
  elokuvakanavia ja muita ohjelmapaketteja nämä tietysti maksullisia.
  Tarjolla on kymmeniä kanavia laidasta laitaan.

    
 • No tuskin ainakaan vajaata 3 vuotta pidempään sinulla on sitä ollut, kun ei ole ollut digilähetyksiäkään kuin elokuusta 2001.

  Ja kuten sanoin, myös sekä kiintolevytallennin että paluukanava kun löytyy, niin sitten voisi vasta harkita ostoa.

  Itsellä oli elokuvakanavat vuosia, mutta kun ei niitä enää tullut katseltua, niin hävitin pois.

    
 • Niin koska ne digiboxit "pitäisi" olla? :neutral:

    
 • Minulla on ollut HTV:n vuokraboxi lähetysten aloittamispäivästä lähtien. Jumiutumisia tai muita ongelmia ei ole ollut. Hankintasyyni oli laajakuvaformaatti ja kuvan laatu. Jostain syystä signaalin taso on hävyttömän huono, jolloin ilman digiboxia kuva on huono. Digipuolella tulee kohtuullisen paljon 16:9 (laajakuva) -formaatissa ohjelmaa ja on mukava kun kerran on laajakuvatelevisio, ettei ihmiset näytä lihavilta. :smile: Sitäpaitsi katselunautinto on aivan toinen laajakuvana kuin ilman. Eroa ei usko ennenkuin näkee.
  Kun vanhemmiltani televisio sanoi sopimuksen irti, ostin heille digitelevision (kaapeliverkkoon). Tästä taas on suuri etu, ettei erillistä digiboxia ja kaukosäädintä tarvitse. Voihan siihenkin liittää kovalevyllisen digiboxin paluukanavalla jos joskus mieli tekee. Vanha analoginen nauhuri toimii aivan kuten ennenkin; eli sen puoleen ei mikään muutu hankkiessa digitelevision. Voi hyvin katsoa toista digikanavaa samaan aikaan kun nauhoittaa toiselta analogikanavalta.
  Eli siis ilman muuta kannattaa hankkia valmis digitelevisio jos on hankkimassa uutta televisiota, jos ei, niin halpa digiboxi lienee hyvä valinta. Senhän voi sitten joskus liittää kakkostelkkariin. :sunglasses:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit