Miksi yhä valmistetaan

6 kommenttia


Miksi yhä valmistetaan kaikki huippu-uutuus televisiot esim plasma lcd jne. näytön omaavat televisiot analogisella virittimellä.
Eihän ole mitään järkeä maksaa maltaita kohta vanhenevasta mallista. Olisi kiva tietää syy tähän toimintaan. Ostaisin heti jätti plasmatv:n vaan
empä voi kun digivirittimellä olevia ei ole ja jos on niin hinta pomppaa taatusti taas rahastuksen toivossa pilviin. Mikä siinäkin on että digiviritn maksaa vanhassa nooakinaikaisessa tvssä maltaita.
Minusta kuvaputkitelevisiot pitäisi jo jakaa ihmisille ilman on ne jo aikansa eläneet ja parhaat päivänsä nähneet.

  
  • Siihen on olemassa erittäin hyvä syy ! Nimittäin se, että digiboxit kehittyvät todella kovaa vauhtia juuri tällä hetkellä. Ne poloiset jotka ovat hankkineet jo digitv:n ovat pulassa vehkeensä kanssa jo muutaman vuoden kuluttua kun uuden sukupolven digiboxit tulevat markkinoille.

    Nyt kannattaa hankkia erillinen digiboxi jonka voi päivittää parin vuoden päästä kohtuuhintaan uuteen. Tai ostaa vuoden 2007 paikkeilla tv jossa on sitten se sisäänrakennettu digisovitin. Vuonna 2007 ne ehkäpä alkavat jo olla aika koeteltua tekniikkaa.

    Eli alä osta vielä digisovittimella varustettua tv:tä vaan odota muutama vuosi !

      
  • Korjaus : älä osta sen enempää digisovitinta kuin digi-tv:tä vielä pariin vuoteen. Eri asia on, jos on niin friikki, että tarvitsee sitä olematonta lisätarjontaa, jota digi-tv tarjoaa tällä hetkellä. Tai jos kuva on niin onneton, että sen parantaminen digiboksia vaatii. Muuten kehoitan : odota pari vuotta, saat VALMIIN laitteen kohtuuhinnalla.

      
  • Plasmoissahan on suurimmassa osassa erillinen viritinboksi kuitenkin.
    Mikässä siinä sitten on ongelmana käyttääkö erillistä digiboksia, josta vie kuvan rgb:nä näytölle, vaiko näytön mukana (ainakin osassa ERI hintaan) ostettavaa analogista viritinboksia.

    Lisäksi jos on käytössä 16:9 TV, on päässä vikaa, jollei hanki digiboksia, kuvan laadun parantuminen anamorfisten lähetyksien vuoksi on niin huomattava, puhumattakaan käyttömukavuudesta, kun kuvaa ei tarvitse zoomailla.
    Lisäksi digiboksilla näkee Teeman, eli parhaan TV-kanavan tässä maassa.

      
  • Mahtaiskohan olla niin, ettei Suomen pienelle markkina-alueelle juurikaan kannata erikseen koneisiin digiviritintä asentaa.
    Vai monessako maassa on sama digijärjestelmä käytössä kuin Suomessa?

      
  • DVB eli Digital Video Broadcasting otetaan käyttöön Euroopan laajuisesti. Lisäksi Austraalia ja Uusi-Seelanti ottavat sen käyttöönsä. Yhdysvalloissa on oma järjestelmänsä samoin kuin Japanissa.
    Täällä tilanteet maittain: http://www.dtg.org.uk/reference/index.html
    Jos nyt vanha televisio on mennyt rikki ja on hankkimassa televisiota, ei ole mitään järkeä ostaa analogivirittimellä varustettua mallia. T- ja C-malleja on saatavilla kyllä. Näin mainoksen plasmatelevisiosta digitaalivirittimellä, mutta en muista mallia. Minulla on kokemuksia digitelevisiosta kaapelitaloudessa yllin kyllin. Ojelmisto ei ole raakile, se on toimintavarma kaikin puolin. Digiboxiin verrattuna etu on siinä, ettei tarvitse kuin yhden kaukosäätimen ja käyttö on yhtä helppoa kuin vanhan television käyttö oli. Vanha videonauhurini toimii kuten ennenkin ja se saa riittääkin toistaiseksi. Voin aivan hyvin katsoa digikanavilta eri ohjelmaa yhtä-aikaa kun nauhuri nauhoittaa analogipuolelta. Myöhemmin sitten korvaan nauhurin tallentavalla digiboxilla, onhan kaikki SCART-liittimet vapaina! Eikä muuten digitelevisio ollut tarjouksessa yhtään analogiversiota kalliimpi, miksi siis ostaa analogivempele, joka on ilman digiboxia kohta käyttökelvoton?

      
  • Lainaus:
    11.08.2004 klo 19:18 tpietila kirjoitti
    Plasmoissahan on suurimmassa osassa erillinen viritinboksi kuitenkin.
    Mikässä siinä sitten on ongelmana käyttääkö erillistä digiboksia, josta vie kuvan rgb:nä näytölle, vaiko näytön mukana (ainakin osassa ERI hintaan) ostettavaa analogista viritinboksia.


    Menee pahasti off-topiciksi, mutta on typerää, ettei ainakaan DVB-T - puolella ole saatavilla digitaalisella kuvaliitännällä varustettua digiboksia (HDMI tai DVI). Älytöntä viedä digiboksilta kuva RGB:nä plasmanäytölle, koska ensin boksi tekee digi->ana - muunnoksen, kuva siirtyy metrin verran kaapelissa analogisena ja näyttö tekee ana->digi - muunnoksen. Sama homma on tietokonepuolellakin: Useissa tapauksissa TFT-näyttö on kytketty koneeseen perus analogisella piuhalla. SCARTin (RGB) ja DVI:n/HDMI:n välillä kuvanlaadussa on ISO ero. Ehkä turhaa pilkunviilausta, mutta itse en lähtisi ostamaan plasmaa/lcd:tä/tykkiä(lcd/dlp) ja digiboksia, ellen saisi niitä kytkettyä toisiinsa digitaalisesti.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit