Telkusta ääntä ämyreihin

3 kommenttia

Miten saan televisiosta äänen vahvistimen kautta pääkaiuttimiin? Mitä liitäntöjä televisiossa tulisi olla? Entä mitä kaapeleita tulisi käyttää?

  
  • Telkkarissa pitäisi olla SCART-liitin. Sitten tarvitaan esim. sellainen SCART-johto, jossa on lisänä erilliset johdot audioulostulolle ja päässä RCA-liittimet. Siitä sitten RCA-jatkojohdolla vahvistimen sisäämenoon.

      
  • Tietysti helpoimmalla pääset jos telkusta löytyy jo valmiiksi äänen ulostulo -liittimet (Audio Out)...

      
  • Lainaus:
    07.11.2004 klo 23:47 Pojo kirjoitti
    Telkkarissa pitäisi olla SCART-liitin. Sitten tarvitaan esim. sellainen SCART-johto, jossa on lisänä erilliset johdot audioulostulolle ja päässä RCA-liittimet. Siitä sitten RCA-jatkojohdolla vahvistimen sisäämenoon.


    Niin, ja siis SCART-liittimestä on myös saatava ääntä ulos, näin ei läheskään kaikissa telkkareissa ole. Usein TV:n SCART:eista on vain sisäänpäin tavaraa kuljettavat pinnit kytketty ja esim. yhdestä SCART:ista saa sitten tavaraa uloskin, tuo on toki aivan tapauskohtaista.

    Erilliset RCA-liittimet on se helpoin tapa, kuten mainittu. Jos TV on uusi digivastaanotin, niin fiksuinta olisi käyttää digitaalista SPDIF-liitäntää jos vahvistimesta sellainen löytyy.

    Jos mikään edellisistä ei onnistu, voi huonompaankin tyytyvä vetää kuulokkeiden 3,5mm liittimestä piuhan vahvarin RCA-liittimiin. Edellä mainittu tapa ei ole missään määrin suositeltava, enkä vastaa jos joku sillä vahvarinsa rikkoo. Telkkarista oltava kuulokelähdön taso mahdollisimman pienellä...

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit