Vihdoinkin tallentava DVB-C -boksi

14 kommenttia

Humax CXC-2000PVR, http://www.finnsat.fi/ . Hintaa vain nelisen sataa ja muutenkin ihan kiva, mutta vain yksi viritin... Viime kesänä haastattamani koneveli puhui Finluxin tuplaviritinmallin tulosta myyntiin heti alkusyksystä, vaan eipä ole näkynyt eikä kuulunut.

  
 • Finluxin nettisivujen mukaan kaapeliverkkoon tarkoitettu tallentava, kahdella virittimellä varustettu boksi pitäisi tulla myyntiin jouluksi.

  Kts. http://www.finlux.com/suomi/tiedote.cfm?id=142

  Finluxin tallentavat boksit ovat ilmeisestikin samoja laitteita, joita Suomen Schneider markkinoi Medion-merkkisinä. Etulevy on hieman erinäköinen tai takalevyn tekstit eroavat hieman, mutta etulevyn takaa paljastuva näkymä + takalevyn liitännät ovat identtiset. Ainakin Prismassa Medion on tosin 50 euroa Finluxia halvempi - 499 e vs. 449 e.

  Kun Finluxin boksit aikoinaan markkinoille tulivat, oli kaapeliboksi jonkin verran antenniboksia halvempi. Jos sama linja jatkuu, voisi kaapeliboksin hinnaksi olettaa n. 450 e, eli vain n. 50 e Humaxin yksivirittimellistä enemmän...

  Medionin esitteestä löytyvät sekä kaapeli- että antenniverkkoon soveltuvat versiot (MDC4200PVR ja MDT4200PVR). Tosin Schneiderin digiboksisivulla ei ole erillistä tuote-esittelyä kaapeliversiosta, eli ehkä vielä ole myynnissä sekään.

  Kts. http://www.schneider-fin.fi/esite/Digiboksit.pdf


  [Jube muokkasi tätä viestiä 11.10.2004 klo 16:38]
    
 • :confused: Siis, ei vieläkään! Nyt se luvataan v.2005 alussa. http://www.finlux.com/suomi/tiedote.cfm?id=142

    
 • Voisiko joku valistaa tietämätöntä. Mitä tarkoittaa yksi/kaksi viritteinen digiboksi

    
 • Viritin on yhtä kuin radio- tai TV-vastaanotin. Jos tallentavassa digiboksissa on vain yksi viritin, et voi katsoa tallentaessasi toisen kanavan ohjelmaa digitaalisena koska se ainoa viritin on viritetty tallennettavalle ohjelmalle.

    
 • Kiitos Erkki tuon alun jo tiesinkin,mutta lopusta en ollut niin varma.Olen vaihtamassa vanhaa videotani uudempaan versioon,ja ajattelin että tuollainen tallentava digiboksi kävisi minulle kun en lainaskele elokuvia ja muutenkin tallennan teeveestä harvoin elokuvia. Toki odottelen vielä mitä tuleman pitää, ja laskeehan ne hinnakkin. :grin:

    
 • Noista kahdella virittimellä varustetuista vielä tarkennuksena, eli ei tuohon kahden kanavan katsomiseen aina tarvita kahta viritintä. Kanavat kun lähetetään 'mukseissa', eli eräänlaisissa nipuissa. Katsottaessa yhtä kanavaa puretaan koko muksi eli kaikki sen sisältämät kanavat. Eli yhdellä virittimelläkin voi tallentaa toista kanavaa ja katsoa toista, jos kanavat ovat samassa muksissa.
  Kahta viritintä tarvitaan kun kanavat ovat eri mukseissa. Kahdella virittimellä voidaankin tallentaa kahta kanavaa ja katsoa kolmatta samaan aikaan.

    
 • Tulipa ostettua kyseinen Humax CXC-2000PVR. Viikon yhteiselo on sujunut kohtalaisen sopuisasti, mitä nyt kerran tallennetun ohjelman katselu vaati useamman yrityksen ja IVO-bootin. Siunattu digitaalisuus... Huulisynkkaongelmiakin oli alkuun, mutta ne korjautuivat softapäivityksellä.

  Toisen virittimen puute ei loppujen lopuksi ole paha puute, tallennuksen aikana voi katsoa analogista kuvaa. Jos haluaa tallentaa kahta ohjelmaa yhtä aikaa, joutuu turvautumaan VHS:n tukeen. Medionin tuplaviritinmalli on alkanut vilahdella mainoksissa, mutta todellisuudessa sitä ei ymmärtääkseni ole vielä nähty. Hinta Medionilla on huomattavasti Humaxia kovempi ja ulkonäkö mielestäni ankeampi.

  Seuraava viihde-elektroniikkahankinta onkin sitten sisäisellä DVB-C-virittimellä varustettu 32" LCD-TV. Finluxhan on tuollaista jo epämääräisesti lupaillut keväälle, saa sitten nähdä. Rahat töllön uusintaan alkavat olla kasassa, polte kova ja hankkeella viihde-elektroniikalle epätyypillisesti jopa hallituksen hyväksyntä, mutta en perhana suostu enää hankkimaan pelkällä analogivirittimellä varustettua mallia.

    
 • :sleepy: Ja taas siirtyi... Vuoden 2005 alussa tarkoittaa siis maaliskuuta. http://www.finlux.com/suomi/ Mitähän seuraavaksi?

  [shoeshine muokkasi tätä viestiä 19.01.2005 klo 18:57]
    
 • Kyselin Akibalta tänään ko laitetta. Sanoivat että se on loppu koko maasta. Tarjosivat tilalle Nokian 260C:tä.. en viitsinyt ottaa ainakaan sillä hinnalla (369). Muutenkin tuota Nokian laitetta on netissä haukuttu... vieläköhän tässä joutuu odottamaan uusia laitteita markkinoille.. :grin:

    
 • Itse odotan KAONin C-versiota, kahdella virittimellä ja 160gb kovalevyllä. Katso yhtä kanavaa ja nauhoita kuutta (sekä digiverkosta, että sateliittivastaanotosta), usb-2 portti tietokoneelle siirtoon jne.

  http://www.compusat.fi/Sites/lautasantennit/digiboksit/digiboksit.htm

    
 • Lainaus:
  02.03.2005 klo 08:49 wxyz kirjoitti
  Itse odotan KAONin C-versiota, kahdella virittimellä ja 160gb kovalevyllä. Katso yhtä kanavaa ja nauhoita kuutta (sekä digiverkosta, että sateliittivastaanotosta), usb-2 portti tietokoneelle siirtoon jne.

  http://www.compusat.fi/Sites/lautasantennit/digiboksit/digiboksit.htm


  Jos ei aivan kaikkia tuon laitteen ominaisuuksia tarvitse, on tuo samalla sivulla oleva Topfieldin laite myös hyvä vaihtoehto. Ennakkotilausjonot lienevät tosin kaikissa liikkeissä melko pitkät (esim. Verkkokauppa).

    
 • Welhon maakiskuun infossa tyrkyllä; HANDAN CV-7700 PVR (120 GB,
  2x viritin, MP-3, 2x scart, USB...) hintaan 389€! Kiinnostaa kovasti.
  Onko joku jo ehtinyt tutustua laitteseen? Kommentteja, kiitos!

    
 • Kävin eilen hakemassa Welhosta. Ensikokemuksen perusteella pätevä laite. Ääni on hiljainen, itse minulla on laite makuuhuoneessa eikä häiritse.

    
 • Lainaus:
  02.03.2005 klo 18:38 pappa65 kirjoitti
  Welhon maakiskuun infossa tyrkyllä; HANDAN CV-7700 PVR (120 GB,
  2x viritin, MP-3, 2x scart, USB...) hintaan 389€! Kiinnostaa kovasti.
  Onko joku jo ehtinyt tutustua laitteseen? Kommentteja, kiitos!


  www.dvdplaza.fi-foorumilla on joitain kommentteja kyseisestä laitteesta.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit