Halpa taulutelevisio?

10 kommenttia

PC Superstore myy halpaa taulunäyttöä, AOC 42" WVGA Plasmanäyttö hintaan 1999,-. Mainoksessa sanotaan "tarvitset vain digiboxin tai tv-virittimen. Tämän lisäksi varmaankin kauittimet. Onko näin? Eli asun HTV:n alueella, voinko siis kytkeä kaapelidigiboxin suoraan tuohon näyttöön, ja äänet esim vahvistimen kautta kaiuttimiin. Tarvitsenko ollenkaan tv-viritintä.

Jos tämä viritys toimii, niin onko siinä mitään huonoja puolia verrattuna siihen että ostan 4-5000 euron tauluteeveen jossa on viritin sisällä?

  
 • Juuri noinhan se toimii. Ainoa huono puoli, mikä liittyy sisäisen TV-virittimen puutteeseen on pykälää hankalampi käyttö. Telkkarin laittaminen päälle ei enää onnistukaan yhdellä näppäimenpainalluksella ellet hanki yleiskaukosäädintä (esim. OFA Kameleon, Philips Pronto tms.) ja ohjelmoi siihen makroa.

  Näytön sisäinen analoginen viritin jää joka tapauksessa turhaksi muutaman vuoden päästä, joten ulkoisen digiboksin käyttö plasmamonitorin virittimenä on fiksu ratkaisu.

  AOC-näyttö on edullinen, mutta mikä mahtaa olla tällaisten edellisen sukupolven plasmanäyttöjen käyttöikä ja kuvanlaatu verrattuna parhaisiin uusiin? Nythän Panasonic mainostaa n. 50000 tunnin puoliintumisaikaa näytön valovoimalle. WVGA-resoluutiokin riittää TV:n ja DVD:n katseluun, mutta muutaman vuoden päästä lisäresoluutiolle saattaa olla käyttöä, mene tiedä.

  Itse odottelen vielä ainakin puoli vuotta uusia malleja, vääjäämätöntä hinnan laskua ja kunnollisia DVB-C -kiintolevybokseja. Mitään 32" kuvaputkiklohmoa meille ei takuulla kanneta, 28" 4:3 Philips saa riittää toistaiseksi.

    
 • onko siinä mitään huonoja puolia verrattuna siihen että ostan 4-5000 euron tauluteeveen jossa on viritin sisällä?

  JOO EIHÄN SIINÄ PANEELISSA VARMAAN MITÄÄN MUUTA EROA KALLEEMPIIN PANEELEIHIN VERRATTUNA OLEKKAAN KUN TUO VIRITIN

  Itse odottelen vielä ainakin puoli vuotta uusia malleja, vääjäämätöntä hinnan laskua ja kunnollisia DVB-C -kiintolevybokseja. Mitään 32" kuvaputkiklohmoa meille ei takuulla kanneta, 28" 4:3 Philips saa riittää toistaiseksi.  JA KUN UUDET MALLIT OVAT ILMESTYNEET ONKIN SYYTÄ TAAS ODOTELLA HETKEN PÄÄSTÄ ILMESTYVIÄ UUSIA MALLEJA JA SITTEN ODOTELLAAN NIIDEN HINTOJEN LASKUA JA EHKÄ SITTENKIN ON SYYTÄ ODOTELLA VIELÄ NÄIDEN JÄLKEEN ILMESTYVIÄ UUSIA MALLEJA :wink:
    
 • PITI VIELÄ SANOA ETTÄ ITSE OSTAN SONY KLV-L32M1 32" LCD PANEELIN HETI KUN ILMESTYY SUOMEEN, TAI SITTEN TÄYTYY TILATA SAKSASTA. TURHA NIITÄ ODOTELLA ON, AINA TULEE UUDET MALLIT JA VANHOJEN HINNAT TIPPUVAT. MUUTEN HUOMAAT KATSOVASI ELÄKKEELLÄ SITÄ PHILIPSIN ROMUASI

    
 • Juu, tiedän kyllä uusien ja halvempien mallien odottelun dilemman. Plasma- ja LCD-töllöjen suhteen on kuitenkin oletettavasti tulossa vahva malli- ja hintavyörytys joulun alla, kaikki merkit ovat ilmassa... Sisäisellä digivirittimellä varustettu lätty-TV on vielä niin science fictionia, että sitä ei kannata ryhtyä odottamaan.

  Viihde-elektroniikan suhteen en ole koskaan ollut aivan ensimmäisten joukossa hankkimassa uutuuksia, mutta useimmiten valtavirran edellä. Annan tekniikan kypsyä valmiiksi ja hinnan pudota alle tietyn kipurajan. CD-soittimen hankin 20 vuotta sitten (NAD, ensimmäinen alle 2000 mk:n soitin), PC:n 1987 (Amstrad) ja DVD-soittimen 3,5 vuotta sitten (Philips, taas ensimmäisiä kunnollisia alle 2000 mk:n laitteita).

    
 • No hyvä, taidankin tutkia vähän lisää josko löytyisi muita vastaavia vaihtoehtoja, jospa vaikka saksasta saisi tilattua vielä halvemmalla. Tuo kaukosäädinhommakaan ei ole mikään ongelma, joka tapauksessahan digiboksi pitää kytkeä erikseen päälle kuten myös vahvistin ja DVD. Minulla on yleiskaukosäädin jolla homma hoituu.

  Eikö muuten Finluxilta ole tulossa kiintolevyistä boksia kaapelille jossa on kaksi viritintä, nettisivujen mukaan jo elokuussa (on tietysti myöhässä mutta silti). Onko T-versiota jo saatavilla, piti kai jo tulla kauppoihin kesäkuussa?

    
 • Finluxin kiintolevyboksi tuplavirittimellä on jo kaupoissa DVB-T-versiona. Samaa laitetta myydään myös Saloran ja Medionin nimellä (Medionissa erilainen kaukosäädin). Kaveri hankki tuollaisen äskettäin ja kehuu toimivaksi peliksi. Ainoa häntä häirinnyt yksityiskohta on ajastus, joka jättää laitteen (tai ainakin tuulettimen) päälle koko ajaksi.

    
 • Ei taida olemassa olla halpaa taulutelkkaria... :cry:

    
 • Olen kanssa sitä mieltä, että jos ehdotonta pakkoa ole juuri nyt ostaa uutta tv:tä niin kannattaa odottaa vuoden vaihteeseen, niin eiköhän hinta/laatusuhde ole silloin parempi... :tongue:

    
 • Lainaus:
  20.08.2004 klo 16:57 iso P kirjoitti
  Olen kanssa sitä mieltä, että jos ehdotonta pakkoa ole juuri nyt ostaa uutta tv:tä niin kannattaa odottaa vuoden vaihteeseen, niin eiköhän hinta/laatusuhde ole silloin parempi... :tongue:

  Eikö periaatteessa aina kannattaisi odottaa kun aina tulee parempia ja sitten ne halpenee? :wink:
  No ei sentään, tottakai kannattaa aina joskus vähän odottaa.

    
 • Lainaus:
  22.08.2004 klo 20:02 Tuomas kirjoitti
  Lainaus:
  20.08.2004 klo 16:57 iso P kirjoitti
  Olen kanssa sitä mieltä, että jos ehdotonta pakkoa ole juuri nyt ostaa uutta tv:tä niin kannattaa odottaa vuoden vaihteeseen, niin eiköhän hinta/laatusuhde ole silloin parempi... :tongue:

  Eikö periaatteessa aina kannattaisi odottaa kun aina tulee parempia ja sitten ne halpenee? :wink:
  No ei sentään, tottakai kannattaa aina joskus vähän odottaa.


  http://welovetrading.com/tarjoukset.php

  :open_mouth:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit