Digiboxi kovalevyllä ja polttavalla DVD asemalla

12 kommenttia

Onkos kenelläkään tietoa onko markkinoille tullut kaapeliverkkoon digiboxia jossa olisi kovalevy ja polttava DVD asema? Onko sen teknisessä toteuttamisessa jotain probleemia?? Olisi niin mukavaa saada johtoviidakkoa pienemmäksi.

  
 • Olen odottanut vastaavaa mallia ihan antenniverkkoon. Se taitaa olla se vaihtoehto, johon moinen laite nopeiten tulee kuitenkin. Sitten joskus.

  Ihmettelen kyllä miten vaikeata voikaan olla lisätä se DVD-polttaja digiboxiin, jossa on jo kovalevy... esim. Topfieldille??

  Tai vastaavasti vaihtaa digiviritin näihin merkkituotteisiin, joissa on jo kovalevy ja DVD-polttaja (esim. LG, Sony jne)

  Mutta sitten kun ne tulevat, niin hinta on varmaan aika kova "uudesta tekniikasta" johtuen....

    
 • Lainaus:
  31.03.2006 klo 09:47 Kumppani kirjoitti
  Olen odottanut vastaavaa mallia ihan antenniverkkoon. Se taitaa olla se vaihtoehto, johon moinen laite nopeiten tulee kuitenkin. Sitten joskus.

  Ihmettelen kyllä miten vaikeata voikaan olla lisätä se DVD-polttaja digiboxiin, jossa on jo kovalevy... esim. Topfieldille??

  Tai vastaavasti vaihtaa digiviritin näihin merkkituotteisiin, joissa on jo kovalevy ja DVD-polttaja (esim. LG, Sony jne)

  Mutta sitten kun ne tulevat, niin hinta on varmaan aika kova "uudesta tekniikasta" johtuen....


  Tällaisia digiboksi+kovalevy+polttavaDVD on kuulemma tulossa syksyllä myyntiin. Jos Markantalon myyjää on uskominen. Ja hinnoittelu on varmasti kohdallaan. Kysymys ei olekaan siitä, etteikö sitä osattaisi tehdä, vaan siitä, että a) tuotteelle alkaa vasta nyt olemaan markkinoita ja erityisesti b) näin saadaan rahastettua kuluttajilta enemmän.

  Tuollaisenhan voisi tehdä itse. MiniPC, iso kovalevy, DVD-asema ja DigiTV-viritinkortti. Linux käyttikseksi ja muu softa ilmaiseksi netistä. Ja eikähän tuon saa kaukosäädettäväksikin. Hintaa toki tulee mutta komponentteja voi vaihdella vapaammin, jos joku kohta ei pelaa/tyydytä.

  [jalkkis muokkasi tätä viestiä 31.03.2006 klo 10:47]
    
 • Lainaus:
  31.03.2006 klo 10:44 jalkkis kirjoitti

  Tuollaisenhan voisi tehdä itse. MiniPC, iso kovalevy, DVD-asema ja DigiTV-viritinkortti. Linux käyttikseksi ja muu softa ilmaiseksi netistä. Ja eikähän tuon saa kaukosäädettäväksikin. Hintaa toki tulee mutta komponentteja voi vaihdella vapaammin, jos joku kohta ei pelaa/tyydytä.


  Paitsi että digitv-kortit ovat toistaiseksi aikamoista kuraa. Ja rahaa saa jonkin verran laittaa että tuosta saa käytettävyydeltään hyvän. Sitäpaitsi kuvaputkitelkulla on aika heikko erottelutarkkuus. Tällöin osa pc:n ominaisuuksista menee hukkaan, sillä surffailu ja työpöytäkäyttö ovat surkeaa katseltavaa. Eikä pc-pelien pelaaminenkaan millaan 640*480 -tarkkuudella ole herkkua.

    
 • ...joo. Sonyn lisäksi malleja ovat toimittaneet markkinoille jo LG, Samsung ja Pioneerikin (+ jotkut "merkilliset merkit")

  Aivan kaikissa on ollut tähän asti ongelmia:
  - YLE-tekstityksessä
  - ajastuksissa
  - yms.

  Mahdollisesti aivan viimeisimmät päivitykset ovat korjanneet esim. YLE-tekstitysongelmat. Mutta mitäs se lohduttaa, kun tapella pitää kuitenkin, mikä outo kun on noinkin maineikkaista merkeistä kyse.

  Keskustelua voi seurailla DVDPlazalla laajemmin:
  http://www.dvdplaza.fi/forums/forumdisplay.php?f=151

  Monet "säätämiset" kuulostavat ihan kuin olisi tekemisissä PC:n kanssa. Jos siis vertaa niinkin simppeliin laitteeseen kuin VHS-nauhuri, jota nämä uutukaisetkin periaatteiltaan ovat...

    
 • Näitähän on tosiaankin ollut luvassa nyt syksyllä. Mutta... Muistelen TM:stä lukeneeni, että näissä ensimmäisissä markkinoille tulevissa laitteissa olisi jokin "vika". En vaan muista mikä. Olisko niissä turhaan digi-ana-digi-muunnos ennen levylle tallentamista, vai oliko se jokin yhteensopivuusongelma muihin DVD-soittimiin nähden? Veikkaisin tuota ekaa.

  Voin muistaa väärinkin, jostain kuitenkin on jäänyt takaraivoon, että pitää odottaa seuraavaa tai sitä seuraavaa "aaltoa". Kertokaa jos joku tietää paremmin.

    
 • Muistelen TM:stä lukeneeni, että näissä ensimmäisissä markkinoille tulevissa laitteissa olisi jokin "vika". En vaan muista mikä. Olisko niissä turhaan digi-ana-digi-muunnos ennen levylle tallentamista.
  Voin muistaa väärinkin, jostain kuitenkin on jäänyt takaraivoon, että pitää odottaa seuraavaa tai sitä seuraavaa "aaltoa".


  Jos olet absoluuttisen varma, että NÄET menettäneesi digi-tv:n kuvanlaadussa jotakin oleellista tuossa digi-ana-digi -muunnoksessa, niin sitten saattaa olla, että joudut odottamaan kunnes mutkat oikaistaan...jos se siis häiritsee. Ehkä HDTV-tasolla alkaa muillekin kuin kultasilmille näkyäkin jo jotakin. Mutta olemmehan jo Jugnerin suusta kuulleet, ettei YLE ole lähdössä kelkkaan vuosikausiin.

  Muuten olen sitä mieltä, että tuossa liikutaan tavallisen pulliaisen kannalta "lillukanvarsien tasolla". Tosi hifisti on tietysti eri mieltä, jopa ihan periaatteesta ja mikäs siinä.

  Enemmän käyttäjiä varmasti ärsyttävät tekstitys ei toimi- ja missatut tallennukset -tyyppiset virheet, EPG:n käytännöllisyys, eli asiat, jotka ovat sitä arkipäivää.

    
 • Tuossa Sonyn T-digiboxi/tallentava-yhdistelmässä on vain yksi viritin eli sopii lähinnä ajansiirtoon, jollei sitten omista erikseen T-digitv:tä.

  Toki kahdella virittimellä hintaa olisi tullut parisen sataa lisää ja silloin ollaan jo reilusti yli 700 euron. Kaukana ollaan kilpailukykyisistä hinnoista.

  Yleensä säilytettävää tallennetta halutaan editoida ennen polttoa ja sellaisen ohjelman toteuttaminen digoboxiin toimivaksi pelkällä kaukosäätimellä voi olla jonkinsorttine haasten. Myös tämä voi olla yksi syy yhdistelmälaitteiden harvalukuisuuteen.

  [clacson muokkasi tätä viestiä 09.11.2006 klo 07:23]
    
 • Yleensä säilytettävää tallennetta halutaan editoida ennen polttoa ja sellaisen ohjelman toteuttaminen digoboxiin toimivaksi pelkällä kaukosäätimellä voi olla jonkinsorttine haasten. Myös tämä voi olla yksi syy yhdistelmälaitteiden harvalukuisuuteen.

  Kun lähdetään editoimaan kovalevyllä olevaa kamaa, ennenkuin se poltetaan DVD:lle, niin TV-virittimellä ei liene enää merkitystä (analoginen vs. digitaalinen), eihän?

  En ole kovin montaa versiota nähnyt, mutta itselläni on analogisella virittimellä oleva kovalevy-DVD-polttaja (hommasin vajaat 2 vuotta sitten kun en malttanut odottaa digiviritinversiota) merkiltään LG. En voi moittia sitä ainakaan monimutkaiseksi, päinvastoin!

  Ainoa lievä mutina tulee siitä, että editoidun materiaalin joutuu tallentamaan ajallisesti 1:1 -suhteessa. Vertailun vuoksi sellaisenaan tallentuneen, ilman editointitarvetta olevan ohjelman voi vaihtoehtoisesti tallettaa pikanakin.

    
 • Kaapeliverkkoon olevien digilaitteiden tarjonta on aika surkea. Jokunen hyvä digiboxi tosin löytyy, mutta varsinaisia digitelkkareita ei ole kuin pari, ja nekin ovat aika kalliita.

  Suurin ongelma erillisissä digiboxeissa on se että television kaukosäädin ominaisuuksineen jää lähes virattomaksi, ja käyttö tapahtuu pelkästään digiboxin kaukkarilla. Kun vain saisi kaapeliin telkun missä olisi sisäänrakennettuna tallentava kahden virittimen boxi. Ja elämä olisi taas vähän helpompaa :sunglasses:

    
 • Naulan kantaan ! Ja sitten vielä DVB-T mallikin rinnalle ja tallentava DVD-asema. Nämä moduliratkaisuna kuten tietokoneissakin, jotta voi ostaa uuden palikan kun muuttaa sellaiseen taloyhtiöön jossa on eri antennijärjestelmä. HD-DVD ja BlueRay asemankin voisi vaihtaa tavallisen DL-DVD:n tilalle tulevaisuudessa. Softaa sitten vain päiviteltäisiin komponentin mukana tulevalla ajuri-CD:llä. Miten se nyt olisi niin vaikeata muka toteuttaa ? :smile:

    
 • Pannaan tää tähän ketjuun. Olen kuullut että digiboxin tekstitys ongelmiin auttaa, kun valitsee tekstityskieleksi hollannin, vai onko kyseessä ns. urbaani legenda ??

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit