LCD ja Plasma - mitä eroa?

7 kommenttia

Pianhan se alkaa meilläkin olla tuo wanha kuvaputkitöllötin siinä kunnossa, että pitää hankkia jotakin uutta tilalle...

Siksipä kysynkin kokemuksia, että mitä eroa on näillä kahdella litteällä tv:llä - LCD ja plasma?!?

-Kummassa on parempi kuva?

-Kumpi syö vähemmän sähköä?

-Kumpi kestää kauemmin?

  
 • -Kummassa on parempi kuva?

  Plasmassa  -Kumpi syö vähemmän sähköä?

  LCD  -Kumpi kestää kauemmin?

  Ei suuria eroja.

    
 • Noniin. Ensiksi sinun täytyisi miettiä budjettiasi ja tarpeitasi. Plasmatelevisioita ei näet myydä lainkaan pienissä kooissa. Plasma syö yleisesti ottaen runsaasti enemmän sähköä kun LCD televisio. Laitteiden kestossa ei nykypäivänä ole merkittäviä eroja. Televisio ehtii mennä vaihtoon ennen kuin kuva lakkaa näkymästä paneelin vanhemisen takia. Jos sinun on tarkoitus käyttää televisiotasi esimerkiksi tietokoneen näyttönä tai pelikonsolin kanssa kannattaa yleensä kallistua LCD:n puoleen sen pienemmän vasteajan takia. Kuvanlaatu taas riippuuu täysin laitteen hinnasta, kokoluokasta ja merkistä. Plasmatelivisioissa kuitenkin joitain ihmisiä haittaa kuvan pinnassa näkyvä "väreily", mutta toisaalta plasmatelevisio toistaa mustan paljon paremmin kuin LCD televisio.

  Kun olet päättänyt hintaluokasta ja laitteen koosta sun kannatta katsoa jos esimerkiksi tekniikan maailmassa tai muussa vastaavassa lehdessä on koko- ja hintaluokkaa vastaava vertailu. LCD televisioissa Sony sekä Samsung ovat molemmat hyväksi todettuja kun taas plasmatelevisioissa Pioneer on asiallinen valinta. Malleissa on kuitenkin tottakai eroja ja merkkihän ei takaa hyvää televisiota. Tottakai muidenkin valmistajien mallistoissa löytyy myös hyviä televisioita. Omista kokemuksista voin sen verran sanoa että philipsiä en kuitenkaan suosittele hankkimaan sen vika-alttiuden takia. Ainiin, vinkkinä vielä että Full-HD televisiota kannattaa ruveta miettimään vasta ylii 32-tuumaisista telkkareista lähtien jos edes silloinkaan. Toivottavasti en vaikeuttanut valintaasi entistä enemmän :sunglasses:

    
 • Bertone:

  -Kummassa on parempi kuva?
  Plasmassa
  :lol: Nojoo, melkoista yleistämistä. Tämä asia on kyllä täysin katsojan silmästä sekä vertailtavista malleista kiinni. Molemmissa on puolensa ja näitä päämäärättömiä plasma vs. LCD keskusteluja on netti täynnä. Niinhän se on että jotkut tykkäävät äidistä toiset tyttärestä..

    
 • Jaahas...

  Kyllä se sitten taitaa LCD:n puoleen kääntyä tuo tulevan töllöttimen valinta.

  Olettaen, että kuvanlaatua ei tarvitse sitten katua ja mikäli LCD toimii paremmin pleikkarin kanssa sekä kuluttaa huomattavasti vähemmän sähköä - on valinta selvä.

    
 • jos haluat lisää perehtyä noitten eroihin niin täältä pesee http://www.dvdplaza.fi/forums/forumdisplay.php?f=86

    
 • Jos 37-tuumainen ei ole liian iso, niin itse ottaisin plasman. Ensinnäkin se ei "hänni" urheilulähetyksissä kuten kohtuuhintaiset lcd:t, sitten siinä on paneelin edessä lasi, kun lcd:t on useimmiten pehmeitä ja näin herkkiä vaurioitumaan. Muutenkin tykkään plasman kuvasta enemmän (täydellinen makuasia ja hyviä lcd-telkkareitakin on).

    
 • tourister:

  Omista kokemuksista voin sen verran sanoa että philipsiä en kuitenkaan suosittele hankkimaan sen vika-alttiuden takia.
  Omat kokemukset ko. merkistä LCD-puolella ovat vain ja ainoastaan positiiviset. Vähemmän Philipseissä on ollut vikoja kuin kauko-idän ihmeissä. Jos kokemuksesi pohjautuvat PUTKItelevisioihin niin se on mennyttä vuosituhanta.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit