HD-yhteensopivuus

5 kommenttia

Jos hankin TV:n jossa on MPEG64-viritin, niin vörkkiikö se HD-lähetysten osalta vanhan Topfield 5100PVRcHDMI-digiboxin kanssa?

Nykyinen TV ja em. digiboxi eivät löydä HD-kanavia, vaikka molemmat ovat ns. HD-valmiita.

  
 • Itse olen miettinyt tätä myös. hd-lähetykset varmaan näkyvät jos käyttää tv:n viritintä, eli ohittaa topfieldin virittimen. Se että pystyykö topfield sitten tallentamaan tv:n kautta tulevaa hd lähetystä ainakaan teräväpiirtona on itselle epäselvää. Oma kytkentä on toistaiseksi siten, että kanavat tulee topfieldin virittimen kautta hdmi kaapelilla televisioon. Koska topfield tukee mpeg2 pakkausta ja lähetys tulee olemaan mpeg4, niin voipi olla edessä tallentavan digiboksin vaihto. Itsellä em kytkennällä tv skaalaa kuvan tarkempaan 1080i resoluutioon, jota voi erehdyttävasti luulla aidoksi teräväpiirroksi. Näitä mpeg4 bokseja on mielestäni melko vähän tarjolla, joten kannattaa olla tarkkana mitä ostaa.

    
 • joksa44:

  Jos hankin TV:n jossa on MPEG64-viritin, niin vörkkiikö se HD-lähetysten osalta vanhan Topfield 5100PVRcHDMI-digiboxin kanssa?
  Nykyinen TV ja em. digiboxi eivät löydä HD-kanavia, vaikka molemmat ovat ns. HD-valmiita.


  Jos oikein tulkitsin googlettamalla niin tuossa Topfieldin mallissa ei ole HD viritintä ja siitä syystä HD-kanavat eivät näy. Boksin täytyy siis olla mallia, jossa on MPEG4 viritin, jolloin voi katsoa teräväpiirtoisia kanavia. Sama juttu TV:ssä eli pitää olla MPEG4-viritin jos aikoo katsella HD-kanavia. Pelkkä HD valmius ei vielä sitä tarkoita vaan se tarkoittaa, että TV kykenee näyttämään teräväpiirtoista sisältöä esim. Blu-ray-soittimelta tai MPEG4 virittimen omaavasta digiboksista.

    
 • MMS:

  Itse olen miettinyt tätä myös. hd-lähetykset varmaan näkyvät jos käyttää tv:n viritintä, eli ohittaa topfieldin virittimen. Se että pystyykö topfield sitten tallentamaan tv:n kautta tulevaa hd lähetystä ainakaan teräväpiirtona on itselle epäselvää. Oma kytkentä on toistaiseksi siten, että kanavat tulee topfieldin virittimen kautta hdmi kaapelilla televisioon. Koska topfield tukee mpeg2 pakkausta ja lähetys tulee olemaan mpeg4, niin voipi olla edessä tallentavan digiboksin vaihto. Itsellä em kytkennällä tv skaalaa kuvan tarkempaan 1080i resoluutioon, jota voi erehdyttävasti luulla aidoksi teräväpiirroksi. Näitä mpeg4 bokseja on mielestäni melko vähän tarjolla, joten kannattaa olla tarkkana mitä ostaa.


  Joo eli sinun tilanteessasi boksi kykynee näyttämään vain perinteisiä suttukanavia, jonka saa asetuksista laitettuna skaalattua "teräväpiirtoiseksi" HDMI-liitäntää käyttäen. Kuva hieman paranee, mutta ei missään nimessä ole lähelläkään aitoa HD-kuvaa.

  Jos et halua päivittää digiboksia enää vaan haluaisit uuden tv:n niin jotkut tv-mallit osaavat tallentaa ulkoiselle laitteelle esim. usb muistitikku tai ulkoinen kovalevy. Esim. Panasonicin G20 plasmoissa on ollut tämä ominaisuus. Ainoa puute tuossa on yksi viritin eli toista ei voi katsoa samalla kun tallentaa. Kätevä ominaisuus jokatapauksessa. Varmaankin löytyy telkkareita, joissa on useampikin viritin.

    
 • Joo eli sinun tilanteessasi boksi kykynee näyttämään vain perinteisiä suttukanavia,
  :lol: Loistava nimitys ei-HD-kanaville=suttukanava.

  Suttukanavia katsottu nyt muutama kymmen vuosi, osa siitä mustavalkoista suttua. Nyt vihdoinkin sain katsoa HD-kuvaa, kun Yle lähetti mm. jääkiekon MM-pelejä HD:nä. Elisa Viihteen kautta sain HD:n näkyviin, ilo vain jäi lyhytaikaiseksi kun ilmeisesti taloyhtiön antenni ei sitten aina löytänytkään IPTV-signaalia. Tuloksen kuva katkesi välillä ja palasi taas. Eihän jääkiekkoa voi niin seurata. Mutta kuva oli kyllä loistava. Tein vertailua suttukanavan ja HD-kanavan välillä ja ero oli kyllä merkittävä.    
 • " ilo vain jäi lyhytaikaiseksi kun ilmeisesti taloyhtiön antenni ei sitten aina löytänytkään IPTV-signaalia."  No johan olisi ollut aika antenni, jos olisi IPTV-signaalin löytänyt. :lol:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit