Auttakaa aloittelijaa

9 kommenttia

Olemme hankkimassa uudet vehkeet tv:n ja tallenteiden katselua varten. Vanha vhs-videosysteemi tv:ineen päivineen siirrettäneen lastenhuoneeseen. Olemme kaapeliverkossa. Tarjontaa löytyy niin tallentavien digiboxien kuin tallentavien dvd-laitteiden puolesta runsaasti. Tarvitsemme suht' pysyvän järjestelmän, jonka avulla voisi myös tallentaa vastaanotettavia tv-ohjelmia sekä kuvaa videokamerasta (toistaiseksi analoginen). Olen sekaisin jo tallennusmuotojen laajasta kirjosta. Millainen järjestelmä olisi järkevä, jos hintamaksimi olisi luokkaa 3000 euroa?

  
  • 3000 euroa?

    ???

    Hyvän laajakuvatelkkarin 32'' saatte tonnilla, tallentava DVD 400e.

    Mitä muuta? VHS vanhojen nauhojen katseluun, 100e. Yht. 1500.

    Jos välttämättä haluatte nykyisen raakile-digiboksin hankkia, vaikkei vielä ole mitään syytä, niin ne on pari sataa päälle.

      
  • Miksi digiboxia ei kannata vielä hankkia? Eikös niitäkin ole tallentavia? Kannattaako mieluummin hankkia tallentava dvd vai tallentava digibox? Voiko analogiselta videokameralta siirtää filmejä dvd:lle - miten? Saammeko vanhat vhs:t siirrettyä dvd:lle (miten)? Mitä tiedostomuotoja dvd:n pitäisi hallita ja mihin niitä kaikkia käytetään? Kannattaako samalla hankkia (tv:n lisäksi) kotiteatterilaitteisto? Mitä kotiteatterilaitteisto tarkoittaa (kaiuttimet ja tv, mitä muuta)?

    Pahoittelen, jos alkuperäinen kysymykseni oli epäselvästi laadittu.

      
  • Lainaus:
    30.09.2004 klo 10:41 Mylläri kirjoitti
    Olemme hankkimassa uudet vehkeet tv:n ja tallenteiden katselua varten. Vanha vhs-videosysteemi tv:ineen päivineen siirrettäneen lastenhuoneeseen. Olemme kaapeliverkossa. Tarjontaa löytyy niin tallentavien digiboxien kuin tallentavien dvd-laitteiden puolesta runsaasti. Tarvitsemme suht' pysyvän järjestelmän, jonka avulla voisi myös tallentaa vastaanotettavia tv-ohjelmia sekä kuvaa videokamerasta (toistaiseksi analoginen). Olen sekaisin jo tallennusmuotojen laajasta kirjosta. Millainen järjestelmä olisi järkevä, jos hintamaksimi olisi luokkaa 3000 euroa?


    Mielestäni kotivideoita kannattaa siirtää DVD:lle tietokoneella, jolloin pääset editoimaan niitä. Ulkoiset polttavat levyasemat eivät enään hirveitä maksa.

    DVD-soittimeksi joku edullinen malli.

    TV-ohjelmien nauhoittamiseen vaikka kovalevyllinen digiboxi, johon mahtuu n. 40-80 tuntia ohjelmaa laitteesta riippuen. Äärimmäisen kätevä käyttää.

    Tässä vaiheessa rahaa on palanut 600-900 euroa, mikäli tietokone on jo ennestään hankittuna.

    Lopuilla joko iso plasma telkkari, tai perinteinen CRT.

      
  • Jos tallentavassa kovalevy/DVDlaitteessa on analoginen sisäänmeno, niin sen avulla saat videot ja VHSsät tallennettua. Kovalevyllisellä laitteella editointi helpompaa.

      
  • Kiitokset vastauksista! Käyn lukemassa kommentteja edelleen, jos jollain on vielä jotain...

      
  • Lainaus:
    30.09.2004 klo 15:55 EFC kirjoitti
    Jos tallentavassa kovalevy/DVDlaitteessa on analoginen sisäänmeno, niin sen avulla saat videot ja VHSsät tallennettua. Kovalevyllisellä laitteella editointi helpompaa.


    Uskoakseni tuo editointi tallentavalla DVD:llä, kovalevylliselläkin, on aika onnetonta tietokoneeseen verrattuna.

    Vielä muutama kommentti DVD:n valintaan. Mikäli päädyt plasmaan tai LCD televisioon, niin ehdottomasti PAL proge! Myös liitännät kannattaa varmistaa, että tukevat telkkaria ja saat täyden hyödyn irti (esim DVI, mikäli telkkarista löytyy).

      
  • Tuosta budjetista riittää mukavasti myös kohtuulliseen kotiteatterivahvistimeen ja -kaiutinsarjaan. Ainakin jos ostat useamman laitteen samalla kertaa, ni niille saa (Giganttia lukuunottamatta) yleensä tingittyä mukavan pakettihinnan.

    400-500€ vahvistimeen ja 400-600€ kaiuttimiin antaa jo mukavasti "ulottuvuutta" elokuvan katseluun. Kaiuttimien määrä riippuu hieman katselutilasta: jos takakanavia ei pysty järkevästi sijoittelemaan, niin niihin on aika turhaa laittaa euroja kiinni.

    Kokemuksen "syvällä rintaäänellä" voin sanoa että kolmella kohtuullisella kaiuttimella (ja subbarilla?) pärjää ihan mainiosti!

      
  • Kotistereoni ovat jo pitkään kieltäytyneet soittamasta cd-levyjä ja videoiden käyttömukavuuden kanssa menee hermot, joten toiveissa olisi saada kotiin uusi "viihdekeskus".

    Hieman olen ihmetellyt digiboxeja, tallentavia DVD-soittimia, erilaisia kotiteatterijärjestelmiä jne. Tämän hetkiset toiveeni ovat suurinpiirtein seuraavanlaiset:

    Vaatimukset:
    -radio
    -MP3-toisto (CD-R, CD-RW)
    -Musiikki-CD -toisto (myös CD-R, CD-RW)
    -DVD-toisto
    -JPEG-kuvien toisto
    -DVD-tallennus
    ---Ei DVD-RAM yhteensopivuussyistä
    ---Digikanavien tallennusmahdollisuus
    ---VHS-tallenteiden kopiointi DVD:lle

    Ei pakollisia mukavuuksia:
    -RDS-radio
    -Kiintolevytallennus
    -DivX-tuki

    Digiboxin hankkiminen ei vielä juuri kiinnosta, mutta olisi mukava, jos tallentavalla DVD:llä saisi tulevaisuudessa tallennettua myös digikanavilta. Kaiuttimet (2kpl) ajattelin poimia vanhoista Pioneerin kotistereoistani, kotiteatterikaiutinsarjoille kun ei juuri ole tilaa + toivoisin selviäväni alle 1000€:n budjetilla...

    Jos tällaisen kombinaation saa kätevästi kotiteatterisettinä, jossa tulee kaiutinsarja mukana & hinta on järkevällä tasolla, niin järjestetään niille kaiuttimille sitten sitä tilaa.

    Joskus myöhemmin ostoslistalla voisi olla Kameleonin kaukosäädin, jolla koko soppaa voisi ohjata, jos laitteiden määrä karkaa käsistä (eli > 1... :) )

    Kuulostaako yhdistelmä mahdolliselta? Mitähän muuta olisi hyvä ottaa huomioon...?

    Ideoita laitteiden suhteen otetaan mielellään vastaan!



    [bbb muokkasi tätä viestiä 14.10.2004 klo 17:24]
      
  • DVD:ksi jokin edullinen malli!

    Miksi tämä diskurssi? Miksi säästää DVD:ssä? Ei hyvä soitin kauheasti maksa. Jonkin halvan soittimen saa toki 50 eurolla, mutta esim. harman/kardonin saa vajaalla 250 eurolla tai jopa kaupanpäälle, jos hankit samasta liikkeestä h/k:n av-viritinvahvistimen ja kaiutinsarjan.

    Tässä oma ehdotukseni kotiteatterin audion rakentamiseen:

    Viritinvahvistin: harman/kardon AVR 130
    DVD: harman/kardon DVD-22
    5.1 kaiutinsarja: harman/kardon HKTS7

    Tämän saat hifiliikkeestä 1000 eurolla.

    [-Rocky- muokkasi tätä viestiä 03.11.2004 klo 18:09]
      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit