Blurayn markkinoilletulo hidasta

9 kommenttia

Löytyisikö selitystä Blurayn hitaalle markkinoille tulolle ? Esim. BR-soittimia on parilla valmistajalla tarjolla, esim. Sonylla vanhoja malleja ja erittäin hitaita toiminnoissaan. Mikä jarruttaa BR:n yleistymistä kun standardisodatkin on jo käyty ??

  
  • Leffojen, eli BR-levyjen hinta suhteessa DVD-vastaaviin? BR-levyjä nimittäin alkaa kyllä olla markkinoilla ihan kiitettävissä määrin. Vai eikö sittenkään?



    Teräväpiirto ei vielä ole iskostunut tärkeäksi seikaksi, kun nykyiset DVD-soittimet osaavat näyttää laadukasta kuvaa muutenkin ja jopa skaalata HD:ksi kuvan?



    Kolmas selitys voisi olla se, ettei Playstation 3:n myynti näy luvuissa, sillä ei kait sen myynti nyt takkua sen ihmeemmin?



    Minä ainakin ostaisin just Pleikkarin, siinä yhdistyy hupi ja huvi samassa.

      
  • Levyt liian kalliita DVD-levyihin verrattuna? Isollakaan televisiolla ei parannus kuvanlaadussa ole tuntuva, eli mielestäni BR on elementissään vasta projektorilla katssottaessa.

      
  • Toivottavasti joku TM:n toimittaja lukee tämän: Vertailkaa uusimmat bluray-soittimet ja ylipäätään bluraysta olisi aika tehdä hieman laajempi juttu.

      
  • Taisi olla loppusyksyllä tietokonealan lehti, joka testasi jollain lailla niitä.

      
  • urau:

    Taisi olla loppusyksyllä tietokonealan lehti, joka testasi jollain lailla niitä.




    Täytyy kaivaa lehti jostain. Jokohan mukana oli uusimpia Sonyn ja Samsungin vehkeitä?

      
  • Andrea:

    Toivottavasti joku TM:n toimittaja lukee tämän: Vertailkaa uusimmat bluray-soittimet ja ylipäätään bluraysta olisi aika tehdä hieman laajempi juttu.




    Laajuudesta en vielä tiedä, kun ei lehti ole ollut kourissa, mutta kannen mukaan BR-soittimia testaillaan! :wave:

      
  • LG, Pana, Samsung ja Sony testissä.

      
  • Eipä nappaa BluRay soittimet. Kotiteatterini on tietokoneen ympärille rakennettu ja ehkäpä sen DVB-T vastaanottimenkin vaihdan erillisestä boxista PCI-väylään. DVD:t toistaisin tietokoneella ettei kaikelle tarvitsisi omaa kaukosäädintä, johtoja, jne.



    Optinen media on tietokonekeskeiselle käyttäjälle toki suuri pettymys, koska niitä ei ole lainkaan suunniteltu tekniikan pohjalta vaan pääsääntöisesti kilpailu- ja tekijänoikeusteknisistä syistä. VHS vs Beta -kasetti, HD-DVD vs BluRay... kuluttajan kannalta paras ei suinkaan voita. Mitenkähän olisi BR:n käynyt ilman, että PlayStation 3 olisi tuonut BR-toiston joka toiseen kotiin... olisiko elokuvateollisuuden mediajätit silloin suosineet HD-DVD:tä BR:n sijaan?



    Tietokonekeskeisen viihdejärjestelmän suosijana kopiosuojaus on suuri riesa. Ei siksi, että kiinnostaisi kopioida DVD:eitä edes omaan käyttöön (saati rahallista korvausta vastaan myytäväksi, kuten tekijänoikeusjärjestöt uskottelevat keskivertopiraatin toimivan) vaan siksi, että kopiointisuojaus myös hankaloittaa toistamista. Hardware toistin on sikäli varma ratkaisu, että mediayhtiöiden malware ei niihin iske ja toistaminen onnistuu (melko) takuuvarmasti. Ja onhan avoimen lähdekoodin toisto-ohjelman käyttäminen videon toistamiseksi esim. linux-distrossa potentiaalinen tekijänoikeusrikos (vaikka ei kopioita valmistaisikaan, kopiosuojan kiertäminen pelkästään videon toistamiseksi on rikos itsessään).



    Vannon kyllä teräväpiirron nimeen, mutta kaupalliset sovellukset aina pilaavat odotukset. BluRay-ripit ne ovat kivoja ja netti pullollaan. Mitään semmoisia en tietenkään tunnusta lataavani. :kiss:



    Kunpa mediayhtiötkin ymmärtäisivät, että heidän tekeleensä ripataan AINA riippumatta kuinka paljon kopiointia (ja katsomista) hankaloitetaan. Heidän leffansa on AINA saatavilla torrentilla, DC:llä, limewirelle, jne. ja kopiointisuojaus ei muuta tätä yhtään. Todellisuudessa heidän pitäisi poistaa tehottomat mutta videoelämystä hankaloittavat kopiosuojaukset ja varoitusviestit joita ei voi ohittaa, koska nämä asettavat laillisen toistamisen laitonta toistamista epämielyttävämmäksi.



    Laittomat kopiot ovat jo nykyisellään helpommin organisoitavissa kovalevyllä kuin erillisten optisten levyjen pitäminen kirjahyllyssä, ja toistaminen on nopeampaa virtuaalisesta arkistosta. Kiintolevy on myös optista asemaa hiljaisempi melutasoltaan. Ja ilmainen.



    Kun ottaa huomioon nämä laillisen kopion rasitteet, ei voi kuin ihmetellä miksi mediayhtiöt taistelevat tuulimyllyjä vastaan tekemällä laillisen kopion toistamisesta entistäkin hankalempaa. Ja kun mediayhtiöt kokeilevat nettilevitystä pyrkiessään eroon materiaalikustannuksista tai tyydyttämään asiakkaan tarvetta helpompaan arkistointiin, rajoittavat he kuitenkin toistettavuutta enemmän kuin piraattikopiolla on rajoituksia: toista vain tietyssä ohjelmassa (joka mediayhtiöllä oma toistin), katsottavissa vain N kertaa, katsottavissa vain tietokoneella jolla se on ladattu tai jolla se on ensimmäisen kerran katsottu, ei varmuuskopioita, ei saa siirtää kansiosta toiseen, jne. No, osa DRM-ideoista ovat vielä toistaiseksi toteutumatonta dystopiaa, mutta kovasti mediayhtiöt pyrkivät tekemään kaikesta entistä hankalempaa.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit