navigaattori

5 kommenttia

Olen hommaamassa navigaattoria autoon. Kiinnostuksen kohteina ovat Tom Tomin Go 910 tai ONE Europe. Onks kellään kokemuksia One E:sta?

  
 • Ei kokemusta One Europesta, mutta Tomin voi unohtaa. Käytännössä kuin lasten leikkipuhelin. Becker High Speed ainoa järkevä euroopan teiden osalta. Saksalainen valmistaja, Suomen tieosuuksilta puutteita, mutta käytännössä olen todennut parhaiten toimivaksi koko euroopan alueella.

    
 • Mielenkiintoinen vaihtoehto tutustuttuani Beckeriin netissä. Kattava valikoima karttoja eri Euroopan valtioista. Kuinka tarkkoja kartat ovat?
  Kiinnostaa etenkin Itä-Euroopan osalta koska Länsi-Eurooppa on jo tullut tutuksi muutaman vuoden ajalta.

    
 • Eipä ole Beckerin käytettävyys ollut samaa luokkaa (ainakaan tähän mennessä) kuin TomTomin. TomTom One Europe on tulossa oleva malli joka on edullisempi kuin GO 910. Go 910:ssä on kiintolevy sisässä, kun One Europessa on kartta muistikortilla. Joissain esitiedoissa kuitenkin annettiin ymmärtää karttatoimittajan vaihtuneen, joten kartan tarkkuudessa voi olla eroa entiseen.

  Käytettävyydestä TomTom on testeissäkin saanut kiitosta toisin kuin kilpailijansa.

  Mutta kannattaa käydä koittamassa noita eri vaihtoehtoja itse niitä myyvissä liikkeissä ja ostaa se mikä itseä mielyttää. Jokaisella pärjää kuitenkin liikenteessä, ei niissä sen suhteen ole ongelmia.

    
 • Kiitos vastauksistanne Rekkakuskitar ja mla! Itse olen kallistumassa tomppaan. En vain ole päättänyt kumpaan GO 910 vai ONE Europe second editioniin. Oon pistäny kyselyä sinne tänne saadakseni hiukan ratkaisevia vinkkejä kumpaan tomppaan kallistuis. Käyttö ei tuleen oleen mitään ammattimaista mutta laitteen pitää olla yksinkertaisen varmatoiminen Euroopan karttoineen varustettuna.

    
 • Karttoja tuottaa vain kaksi yritystä TeleAtlas: http://www.teleatlas.com/Pub/Home ja NavTeq: http://www.navteq.com/. Molemmat päivittävät aineistonsa yleensä neljännesvuosittain. Käytetyn ohjelman/laitteen valmistajasta sitten on kiinni, miten päivitetty aineisto on käytettävissä vai onko ollenkaan. Päätöstä tehtäessä kannattaa tarkastella myös PDA-laitteita, joissa on navigointi, koska niiden ohjelmistotarjonta on monipuolisin.

  Kumpi karttavalmistajista on sitten "parempi"? Kumpikaan ei kovin nopeasti tarjoa karttoja sellaisille alueille, joilla ei ole kartoille käyttäjiä. Siksi Suomi on vasta nyt lähes katettu ja siksi Itä-Eurooppa on ehkä katettu vuosikymmenen loppuun mennessä, ensin tulevat Puola, Tsekki, Slovakia jne.

  Lisätietoa esim. http://www.pocketgpsworld.com/

  Hankkii sitten minkä laitteen tahansa, niin suosittelen useamman vuoden kokemuksella, että laitteessa tulisi olla ulkopuolisen antennin liitäntä, koska vain silloin signaalin vastaanotto on varmaa lähes kaikissa olosuhteissa.

  [clacson muokkasi tätä viestiä 07.10.2006 klo 12:32]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit