Älykännykät numerossa 18/09

2 kommenttia

Älykännykkätestin voittaja ei sinänsä yllättänyt. Onhan lehden linja jo aiemmin käynyt selväksi. Mutta mahtaako Applen menestyksen syynä olla muukin kuin se, että toimittajien pöydillä kiiltelevät kauniit omenat? Varmasti on. Tekstistä kävi selväksi, kuinka ylivoimainen iPhonen käytettävyys on muihin verrattuna. Saahan sillä esim. zoomattua peukalolla ja sormella nipistämällä. Tämä toiminto selättää käytännöllisyydessään esim. Nokian qwerty-näppäimistön helposti. Muita iPhonen selviä vahvuuksia on mm. näyttö. Saahan sillä esim. zoomattua peukalolla ja sormella nipistämällä. Myös kamera arvioidaan Nokian ja HTC:n yläpuolelle. Vaikka Applessa onkin vähemmän pikseleitä, eikä "terävyys ole HTC:n tasoa", ei se haittaa. Mitäpä väliä on myöskään puuttuvalla linssisuojalla, salamavalolla tai videointivalolla, sillä saahan sen kuvia zoomattua peukalolla ja sormella nipistämällä. Myös ominaisuudet ovat mainiot, vaikka listaa vilkaisemalla saattaa toiselta näyttää. Eipä esim. 1900-taajuuden, muistikorttipaikan, videopuheluiden, radion tai ems- ja imviestien puute enää siinä vaiheessa haittaa, jos valokuvat tai verkkosivut saa zoomattua peukalolla ja sormella nipistämällä!

  
  • Olen nyt käyttänyt iPhonea reilun kuukauden ja lähes 20 vuoden "nokiakauden" jälkeen ei paluuta entiseen enää ole, on se vaan käytännössä niin mainion toimiva vehje (pienine puutteineenkin). Aloittajan kannattaisi itse käytännössä kokeilla tuota "näytön zoomausta" eikä vain täällä turhaa provoilla. Kyllä Nokia on valitettavasti pudonnut kelkasta näissä älypuhelimissa !

      
  • Ikävä kyllä Nokia näyttää pudonneen älypuhelimien kelkasta. IPhone meni oikealta ohi ja Googlen Android salakavalasti vasemmalta ohi. Peiliin katsomalla olisi voinut huomata ohitusyritykset. Ikävä kyllä Nokian kohtalo on jäädä valmistajaksi, jonka puhelimet löytyvät muropakkauksista.

    Nokian E-sarjalla on jotain toivoa, mutta niitäkin pitäisi saada myytyä muuallakin kuin Euroopassa. Businessmiehet eivät halua lähetellä tekstiviestejä poskella puhuessaan kosketusnätöllisellä puhelimella.

    Nokian vahvuus on vielä suurin markkinaosuus, joten ei se ihan vielä huomenna kaadu. Jos Ovi-palvelut onnistuvat houkuttelemaan nopeasti massat mukaan, on Nokialla vielä mahdollisuus varsinkin Maemon kanssa. Google tosin löi vyön alle kertomalla, että kartat navigoinnilla tulevat ilmaiseksi Anrdoid 2.0 käyttöjärjestelmään.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit