Kännykän osto tehty mahdottomaksi

1 kommentti

Keväällä tulee kuluneeksi viisi vuotta siitä kun viimeksi ostin kännykän. Olisin näiden vuosien aikana mieluusti ostanut uuden kapulan jo moneen kertaan, mutta nykyisin ei taideta valmistaa sopivaa.



Yksi keskeinen ongelma on muotoilu: nykyisin ei tehdä puhelimia, joissa olisi design. Vielä tämän vuosikymmenen alkupuolella jotkut kännykät olivat kuin koruja, esimerkiksi Motorolan tietty malli. Nykyisin ne "muotoillaan" samanlaisiksi kuin taskulaskimet 1980-luvulla: kömpelöä, neliskanttista, käteensopimatonta, rumaa nappulaviidakkoa. Väreistä ei ole tietoakaan, surullista mustaa muovia, joskus harmaata.



Kännykkä ei ole vain puhelin, vaan se voi olla osa imagoa, pukeutumista ja tyyliä yleensä. Joku legolevyn näköinen, loskanvärinen nappulakasa taskussa ei anna hyvää kuvaa tyylitajusta.



Toinen ongelma on simpukkapuhelimien vähyys. Suosin niitä, koska niihin on helpointa muotoilla paitsi käteensopivuus, myös iloa silmälle. Lisäksi nappulat eivät itsekseen soittele taskussa kun simpukka on kiinni. Liukukansipuhelimet ovat rumia ja liukumekanismi on hankala. Kännykkä pitäisi muotoilla myös niin, että siitä tietää silmät kiinnikin välittömästi, miten päin se on kädessä. Helpottaa käyttöä.



Nekin simpukkapuhelimet, mihin olen törmännyt, ovat sitten ilman kannen kaksoisnäyttöä. Koko kapula pitää avata nähdäkseen, kuka soittaa tai onko joku soittanut. Nekin, joissa näyttö on, ovat usein näytöltään pimeitä, eli kansi pitää avata, jotta kannen näyttö saa valoa jotta sen pystyy lukemaan.



Lisäksi monet simpukat - ainakin Nokian - ovat aivan liian paksuja. Miksi tehdä paksuja kun ohuitakin voidaan tehdä? Olen tavallinen ihminen, joten en tarvitse mitään tingeltangeleita tai hilavitkuttimia puhelimeeni. Haluan vain soittaa, textata ja asentaa hälytyksen. Taskulaskin myös. Kaikki muut toiminnot ovat valtaosalle ihmisistä täysin turhia hinnanlisääjiä. Lisäksi turhien toimintojen takia pitää yksinkertaisenkin toimenpiteen vuoksi painaa jopa toistakymmentä kertaa nappulaa. Hullua.



Vielä viisi vuotta sitten kauniin, kaksoisnäytöllä varustetun simpukan sai 200 euroon. Nyt ei tunnu rahallakaan löytyvän kaunista ja käytännöllistä puhelinta. Samsungini toimi liki viisi vuotta, sitten se putosi 500. kerran lattialle ja lopulta halkesi. Nyt en ole voinut ostaa kännykkää edellämainituista syistä johtuen. Onneksi tyttäreni on antanut minulle vanhan puhelimensa hätäpuhelimeksi. Montakohan vuotta kestää, että voin ostaa kännykän? Nykyisiin rumiluksiin en laita rahaa missään tapauksessa.

  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit