Älypuhelimet 400-850 eur vertailussa

1 kommentti

TM vertailussa 2/2012 N9 jäi viimeiseksi. Tosin pienellä erolla ja hyvillä pisteillä verrattuna muihin - mutta kuitenkin.



En ymmärrä, miksi N9:n käyttöliittymää moitittiin vaikeasti hallittavaksi. Enkä sitäkään, että valokuvien laatu oli ainoa plussan puolella oleva ominaisuus. N9:n kuvat ovat aika kuraa verrattaessa edelliseen puhelimeeni (N8). Mutta käyttöliittymä on minusta juuri se paras asia koko puhelimessa. Onko testaajalla mennyt vertailua kirjoitettaessa asiat sekaisin?



Hyvä ja huonoa loppuvalinnat oat mielestäni myös hieman epäloogisia. iPhonen huono ominaisuus on se, ettei siinä ole vaihdettavaa akkua. Ei sitä ole myöskään Nokian luureissa. Lumian hyvä puoli on navigointiominaisuus. Miksi navigointiominaisuus ei ole N9:n hyvissä ominaisuuksissa mukana? Muutenkin N9:n ominaisuuksista saatu muita huonompi pistemäärä vähän ihmetyttää.

  
  • Sellaiseen asiaan kuin virtuaalinäppäimistöllä kirjoittamisen helppouteen/vaikeuteen testissä ei paljon paneuduttu. Mielestäni älypuhelimen tärkeimpiä valintakriteereitä. Melkoisesti eroa eri mallien välillä. Mitä vähän itse olen päässyt kokeilemaan, niin N9 on ollut selkeästi paras. Lumialla en tosin ole kirjoitellut riviäkän, kun en ole puhelinta edes kädessä pitänyt. Mutta aktiivisesti puhelintaan muuhunkin, kuin puhumiseen käyttävä arvostaa kirjoituksen helppoutta. N9:n Swype on hyvä.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit