HDD DVD ja MP3

5 kommenttia

Olen vuosien varrella keräillyt laajahkon kokoelman MP3-musiikkia. Soitan sitä kotona ja etenkin autossa. Kotona soittaminen tapahtuu tietokoneen ja kotiteatterivahvistimen yhdistelmällä, autossa kokoelmalevyiltä autosoittimen kautta.

Olen mielenkiinnolla seurannut tallentavien kovalevyllä varustettujen DVD-soittimien (hinta)kehitystä, lähinnä MP3 musiikkitiedostojen hallinnointia ajatellen. Ajatukseni on, että tallentaisin MP3-musiikkikirjaston DVD-soittimen kovalevylle ja soittaisin musiikkia sieltä.

Mieltäni kuitenkin askarruttaa muutama mkysymys aiheeseen liittyen, koska en itse ole mikään laite-expertti, eikä kodinkoneliikkeen myyjätkään ole kysymyksiini oikein osanneet vastata,haluaisinkin esittää muutamia kysymyksiä ja toivoisin saavani muilta lukijoilta mahdollisimman kokemusperäistä ja maanläheistä tietoa mahdollisten hankintojeni tueksi:

- millaiset haku ominaisuudet kovalevytallentimilla yleensä on? toimiiko tuhansien mp3-tiedostojen haku kovalevyltä ongelmitta?
- millaisia soittolistoja tallentimilla voi tehdä ja hallinnoida?
- onko olemassa HDD DVD laitetta, jolla mp3-toedostoja voisi tallentaa CD-formaattiin? (autokuuntelua varten)
- onko kellään käytännön kokemuksia tällaisesta käytöstä?
- jos on, niin millaista laitetta(laiteyhdistelmää) voisitte suositella ja miksi?

voi olla, että esittämäni kysymykset ovat osin itsestäänselvyyksiä, mutta toivon että joku voisi antaa tietämättömälle konkreettisen selvityksen. :sunglasses:

  
 • Terve !!

  Paras vaihtoehto olisi varmaankin tietokone suurehkolla kiintolevyllä varustettuna. Sama laite hoitaa musiikin tallennuksen kuin toimii myös videonauhurin korvaajana. Eikä järjestelmä tarvitse välttämättä olla Windows-pohjainen, joten kustannukseksi tulee lähinnä laitekulut.

    
 • Moro

  Kerrotko vielä millaista arsenaalia tarvitsen jos haluan että se tietokone toimii:
  - videona (tv-ohjelmien tallennus ja katselu)
  - cd-soittimena
  - dvd-soittimena
  - mp3-soittimena
  - valokuvien katselulaitteena?
  - digivideoiden kostamis- ja ktselulaitteena
  Minkä kokoinen kovalevyn tulisi olla? suurin kapasiteetti menee arvatenkin liikkuvan kuvan tallennukseen?

  Kiitos tiedosta, en tullut ajatelleeksi että perus tieturi voisi hoitaa kaikki samat asiat...

    
 • Eli TV-kortti, näytönohjain TV-ulostulolla, kiintolevy n. 80 Gigaa, äänikortti tai äänet integroitu emolevylle, DVD-asema (toistava tai polttava, jos haluat DVD-levyjä poltella)

  Sitten itse PC. Riippuen tarpeestasi, mutta uskoisin noin 500 MHz koneen riittävän, muistia on hyvä olla 256 Mt tai enemmän. Kone olisi syytä olla hiljainen=laatukone. Periaatteesssa mitä enemmän muistia+tehoa=parempi.

  Ohjelmistot:

  Windowsversio:

  TV-kortin mukana tulevat ohjelmistot, WinAmp (ilmainen) ym. ym.

  Linux-versio:

  Esim. KnoppMyth on valmis paketti tällaiseen tarkoitukseen. Muita esim. Freevo tai DVR. Ilmaisia tietysti.

  Virittelyyn on syytä valmistautua. Mutta Open Source projekteilla on tarjottavanaan melkoinen aarreaitta valmista softaa. Myös kaupalliset versiot lienevät toimivia.

  Kauko-ohjaimet ym. ovat sitten se viritelyn alue, johon en ota edes kantaa.

  Se hyvä puoli tässä on, että kiintolevyn hajotessa koko laite ei mene roskiin. Tämä vaara voi olla valmiissa kiintolevytallentimissa.Lisäksi laitetta voi käyttää tietenkin muuhunkin, esim. laittamalla koneeseen eri kiintolevyn laitetta voi käyttää turvalliseen pankkiasiointiin ym. ym.

  Rakentelun iloa.

    
 • suurkiitos tiedoista, taidankin harkita vakavsti esittämääsi toteutustapaa. Minut kyllä yllätti tuo HDD-soittimien kovalevyjuttu. parempi siis tukeutua jo käytössä hyväksi todettuihin mentelmiin...

  onko mitään käsitystä paljonko tällaiseen suhteellisen hyvään ja toimivaan PC-ympäristöön tarvitaan valuuttaa?

    
 • Käytetty peruskone n. 50-200€

  Tv-kortti n. 50 €

  näytönohjain tv-ulostulolla n. 40 €

  Kiintolevy 80 Gt-160 Gt 50€- 200 €

  Kaapeli ja sovittimet esim. S-VHS-Scart+äänet 15€-40€

  Käyttöjärjestelmä+ohjelmisto ilmainen (Linux-pohjainen)


  Kokoonpano olisi varmaan hyvä toteuttaa myös kannettavaan koneeseen, johon laittaisi TV-kortin USB-mallin. Kannettavassa voisi olla valmiina TV-out. Konehan tosin maksaa n. 1000 €+ mahdollinen lisäkiintolevy erikseen, mutta sitähän voi käyttää helposti johonkin muuhunkin.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit