DVD-soittimen räminä?

3 kommenttia

Mikähän mahtaa olla vikana kun Philipsin dvd-soitin rämisee todella kovaa. Räminä kuuluu silloin kun levy pyörii. Räminä häviää kun laitteen nostaa pystyasentoon tai "selälleen". Onkohan tuolle mitään itse tehtävissä kun ei ole enää muuta kuin maksulliset huollot jäljellä :grin: Minkähän lainen viritys tarvitsisi laittaa levykelkkaan että voisi käyttää tuota pystyssä? Eikös joissain tietokoneissa asemat ole pystyasennossa? Kellään heittää vinkkiä?

  
 • Suurin syy on siinä, että Philips ei ole menestyvä tietokonekomponenttien valmistaja, vaan tekee sen kuin pesukoneen.
  Muista seuraavalla kerralla laitehankintoja tehdesssi.
  Katso ohjekirjasta, onko valmistaja antanut lupaa asentaa laitetta kyljelleen.
  Jossakin laitteissa on "kynnet" joilla CD-pysyy paikoillaan kyljelläänkin.
  ( HP, Plextor, Sony, LG )

    
 • Philips ja sähkö eivät sovi yhteen, sanovat isot pojat. No, tuon voisin melkein allekirjoittaa mitä tulee edullisiin ja keskihintaisiin Philips-laitteisiin, mutta esim. kalliimman puoleiset Philips-TV:t ovat yleensä olleet laadukkaita.

  Soittimen räminä johtuu levyn epäkeskisyydestä ja liian veltoista tärinänvaimentimista pyörityskoneistossa. Joskus viitisentoista vuotta sitten Philips-merkkinen CD-soittimeni alkoi pitää melkoista pärinää tietyillä levyillä. Avasin kotelon, laitoin pärisevän levyn pyörimään ja kas - koko koneisto heilui holtittomasti vaimentimiensa varassa. Hetken pähkäiltyäni leikkasin pyyhekumista neljä pientä palaa ja liimasin ne HetiPiti(TM)-liimalla kotelon ja pyörityskoneiston väliin. Pärinä loppui siihen paikkaan, myin Philipsin kaverille (olemme vieläkin kavereita, soitin palveli häntä moitteettomasti vuosikaudet) ja ostin itselleni vähän tyyriimmän Denonin, joka on edelleen käytössä.

  En tiedä Philipseistä, mutta ainakin halvemmissa kiinalaisissa DVD-soittimissa pyörityskoneistona on tietokoneen DVD-asema, jota on hankala modifioida.

  [nimim Erkki muokkasi tätä viestiä 17.01.2005 klo 15:36]
    
 • Asemana on tosiaankin tavallinen tietokoneen dvd-asema. Viaksi löytyi yksi katkennut muoviosa, joka aiheutti kelkan vinossa olemisen. Liimaamalla toimii ainakin toistaiseksi. Varmuudeksi laitettiin myös tietokoneen asemasta tutut "kynnet" mahdollistamaan pystyssä käyttämisen, jolloin räminää ei kuulu vaikka liimaus pettäisikin.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit