paras kiikari n. 200 euron budjetilla

13 kommenttia

Eli mikä olisi paras kiikari n. 200 euron budjetilla?


Kiikarit tulevat eräkäyttöön


Kiitos etukäteen

  
 • Koitan siis yritän saada tähän vastauksen viikon kuluessa koska tunnen "huippu" lintubongareita, kyllä he tietävät. Mitäköhän maksaa Swarovski (miten se kirjoitetaan) kiikarit?
  Itselläni oli 60 euron kivat kiikarit, merkkiä en muista kun ne ovat kotipaikassani tällä hetkellä. Viikot asun Turussa. Kiikareista kannattaa maksaa, niissä on eroa. Isälläni on 150 euron kiikarit ja tutullani 400 euron. :smile:

    
 • Niin voi se budjetti olla hieman yli 200 euroa

  pääasia että olisi kätevä pitää mukana ja mielellään vesitiivis - metällä kun kantaa mukana

    
 • Lainaus:
  20.10.2004 klo 17:07 Moikka kirjoitti
  Niin voi se budjetti olla hieman yli 200 euroa

  pääasia että olisi kätevä pitää mukana ja mielellään vesitiivis - metällä kun kantaa mukana

  Selvä pidetään mielessä, koitan saada vastauksen viikonloppuna. Tai sitten viimeistään ensi viikolle. Se vaan riippuu siitä jos ne tutut "ammattilaiset" tietävät. :smile:

    
 • Ikävä kyllä (ja anteeksi) etten vielä ole saanut vastausta. Taidan kysyä sitä sitten todelliselta bongarilta (hänellä on kunnon välineet ym), hän käy pyörällä/kävellen/bussilla katselemassa lintuja (joskus harvoin jonkun kyydillä autolla) ja silti näkee lintuja reippaasti yli 200! Jos hänellä olisi auto voisi tulos mennä 250 eri lintulajia.
  No nyt meni taas vähän pois aiheesta. ELI siis yritän saada vastausta kysymykseesi.

    
 • Lainaus:
  25.10.2004 klo 14:27 Tuomas kirjoitti
  Ikävä kyllä (ja anteeksi) etten vielä ole saanut vastausta. Taidan kysyä sitä sitten todelliselta bongarilta (hänellä on kunnon välineet ym), hän käy pyörällä/kävellen/bussilla katselemassa lintuja (joskus harvoin jonkun kyydillä autolla) ja silti näkee lintuja reippaasti yli 200! Jos hänellä olisi auto voisi tulos mennä 250 eri lintulajia.
  No nyt meni taas vähän pois aiheesta. ELI siis yritän saada vastausta kysymykseesi.


  höpöhöpöhöpöhpö

    
 • Lue sitten alan lehdistä, jos et mun tietoihin usko. Teknarissakin on ollut joskus kiikaritesti. Lue bongarilehtiä. :smile:

    
 • Olympus 8*42 EXPS n.150 euroa

    
 • Olympus 8 x 42 EXPS I (175euroa)
  http://www.birdlife.fi/lintuvaruste/

    
 • Lainaus:
  08.11.2004 klo 10:08 Mannni kirjoitti
  Olympus 8 x 42 EXPS I (175euroa)
  http://www.birdlife.fi/lintuvaruste/

  Kiitos täsmennyksestä! :smile:

    
 • Eräkäyttöön kannattaa hankkia typpitäytteiset kattoprismakiikarit. Nuo Olympukset ovat oikein hyvät, mutta nekin ovat vielä valitettavasti laatuluokkaa, jossa yksilölliset erot ovat aika suuria. 8x42 -kokoluokka on varsin hyvä ja valovoimainen, mutta melko iso - 8x30-kokoiset ovat hieman edullisempia, selvästi pienempiä ja yleensä myös hieman laajakulmaisempia. Kannattaa käydä oikeassa kaupassa valitsemassa muutamasta eri yksilöstä. Jos katselun aikana ilmenee minkäänlaista rasitusta silmissä, saattaa optiikan linjaus olla pielessä ja kyseinen yksilö kannattaa suosiolla jättää ostamatta. Pentaxilla ja Opticronilla on myös oikein hyviä kiikarimalleja.

  Kameralehdessä oli viime keväällä/kesällä pari kiikarivertailujuttua. TM:n kiikarivertailut ovat olleet valitettavan heikkoja (etenkin Swarovski/Nikon-vertailu viime keväältä).

  Tämän hetken optisesti parhaat kiikarit ovat Zeissin FL -sarjan kakkulat, hintaluokka 1600e.

    
 • Katselin edellisestä linkistä että kyllä nuo kiikarit maksavat Zeiss 20x60 S 4900,00 . Millainen ihminen ostaa ja tarvitsee tuollaisia kiikareita?

    
 • Ei taida saada tolla hinnalla vielä kovin laadukkaita kiikareita. Olymbus tehty kiinassa noi halvemmat mallit.

    
 • Lainaus:
  20.11.2004 klo 09:25 terosto kirjoitti
  Ei taida saada tolla hinnalla vielä kovin laadukkaita kiikareita. Olymbus tehty kiinassa noi halvemmat mallit.

  Kyllä ne 175-200 euron Olympukset ovat hyvät, mukava käyttää, ovat ne suht laadukkaat. Mutta ei niitä tietenkään voi verrata yli 500 euron kiikareihin...

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit