dvd

3 kommenttia

onko kellään kokemuksia dvd videokameroista esim.sony?

  
 • Ei ole kokemusta DVD videokameroista, mutta tiedän että videoiden editoiminen on hankalampaa, koska editointi ohjelmia MPEG2:lle on huonosti ja nekin vähät kuulemma heikkolaatuisia. Kannattaa ehkä ennemmin ostaa miniDV kamera, jolloin tietokoneella editointi on paljon helpompaa.

    
 • Lainaus:
  08.09.2004 klo 12:58 valopää kirjoitti
  Ei ole kokemusta DVD videokameroista, mutta tiedän että videoiden editoiminen on hankalampaa, koska editointi ohjelmia MPEG2:lle on huonosti ja nekin vähät kuulemma heikkolaatuisia. Kannattaa ehkä ennemmin ostaa miniDV kamera, jolloin tietokoneella editointi on paljon helpompaa.


  Ei pidä paikkaansa ainakaan tuo ohjelmien heikkolaatuisuus. Esimerkiksi Adobe Premiere (yksi parhaimpia) editoi erinomaisesti MPEG2-streamiä, vaikka yhdessä DV:n kanssa. Erona editoinnissai on ainakin se, että matskun saa ehkä nopeammin koneelle ladattua suoraan DVD-aseman kautta kuin firewirellä kamerasta kelaamalla. Siinähän menee tunnin kasetille noin tunti aikaa. :smile: (Jos joku tietää nopeammankin keinon niin saa kertoa, en väitä etteikö semmoista voisi ollakin.)
  DVD-matskun lataaminen koneelle voi olla kyllä enemmän kikkailun takana kuin firewiren kautta koska sitä ei välttämättä ole tehty niin idioottivarmaksi editointiohjelman puolesta.

    
 • Itselläni Sonyn DCR-DVD200E mallin kamera, jossa ns. 8 cm DVD levyke. Levykkeen koko noin 1.4 Gigaa (20 -60 minuuttia, riippuen tallennustarkkuudesta), joka siirtyy alle 10 minuutin UBS kaapelin avulla tietokoneelle. Siitä sitten vaan editoimaan joko kameran mukana tulevalla tai itseostetulla (monipuolisemmalla) ohjelmalla. Valmiin tuotoksen saa taas nopeasti siirrettyä kameran DVD levylle, jota voi viimeistelyn jälkeen katsoa lähes missä tahansa DVD soittimessa.

  [EFC muokkasi tätä viestiä 29.09.2004 klo 15:57]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit