Autoilla ja enduroilla Venäjälle isien taistelupaikoille

3 kommenttia

Kolme Lantikkaa. Tumma (Saksasta haettu Defender), Pitkä ( Defender lavalla kanvaskuomu eli avolava) ja Series III. Muukama BMW enduro.

Näillä menty yli 20 vuotta reissuille. Tunkua ollu mukaan kun tiedetty.

Tolvajärvi harjuineen ihan ehta. Jää kyllä paikalliset toiseksi. Matkailumajan rauniot. Ja mitä siellä tehtiin 1940. Pahaa puolin ja toisin. Eli historiaa.

Leiri Taikinaharjulle ja yöksi telttoihin. Leirinuotio no ei. Kunnon tulet. Keloja on kuin myös puita joista on pihkaa kerätty.

Hiljaisuutta. Paitti että velivenäläinen yöllä saattaa ajaa niemen päähän kalalle. Suotakoon vaikka onkin Suomen maata.

Maistiaisia. Alkumatkoja lukuunottamati reissuista on videot. Monta. Matkoja Kannakselta melkein Muurmanskiin.

Eli tervetuloa extremematkailun maailmaan. Jos siis saan luvan julkaista. Meillä oma nettiosoite jossa kuvat ja tarinat. Veteraanitilaisuuksissa käyty kertomassa näistä.

Mites olis.

  
 • Otan esimerkin historiasta. Yhden matkaajan äiti oli kotoisin Metsäpirtin Hatakkalasta. Monta kertaa sielläkin. Hommattiin vanhat tilakartat kotipaikasta. Ja mentiin taas gepsien kanssa paikalle. Kolhoosi oli tehny pelloksi paikan eli ei maamerkkejä.

  Muutaman harhalaukauksen jälkeen todettiin että tässä se talo oli keskellä suurta peltoaukeaa. Sinne pyykki maahan että tässä talo oli. Olihan Juhani otettu. Samppanjat siemaistiin.

  Kolhoosi oli lopettanu. Mäellä jonkinlainen näkötorni josta hyvin näki Leningradin siluetin ( Pietari nykyään suom.huom. )

  Tää Juhani kun kerran lähti reissulle oli aina kysymässä ensimmäisenä että milloin ja mihin. Järjesti erilaisia kilpailuja ja voittajalle käsin tehty puukko. Meni vaan sitte syöpään 2017. Maahanpanijaisis oli kaikki Karjalankiertäjät ja leskelle luovutettiin kuvakirja Juhanin edesottamuksista matkoilla.

    
 • Aina ei tartte maastureita. Noilla reissuilla kyllä kun menee paikkoihin uskomattomiin. Eli tästä ei mennä. No mennään kuitenkin.

  Historiaa 1918 voi katelalla kotosuomessakin.. Karjalankiertäjät tietty kävi Tampereen valtauksen paikat ja taistot läpi paikanpäällä. Ihan oikeanapäivänä. Ekana Suinulaan jossa yksi ensimmäisistä joukkosurmista. Sitte Mannerheimin patsaalle josta kuulemma tähyili kapinaa. Kiistakapula tämä kun pitäis olla Tampereen keskustassa. Ota kantaa tähän. No keskustassa paraatipaikalla tietty.

  Miten ne Tampereen taistelut meni käytiin kävellen veljeni opastamana. Sieltä nääs.Vapriikin näyttely oppaalla.

  Käytiin tietty Kalevankankaan hautusmaalla. Muistomerkit molemmille. Hyvä niin .Olihan siellä Aaro Pajarin ja kuin arvata saattaa tosi monen muunki leposija.

  Historiamatkailemaan!

    
 • Viipuriin voi mennä myös henkilöautolla. Paljon nähtävää. Ja historiaa. Viipurin pamaus tietty. Myös Viipuri 1918 ja 1944.

  1918 tapahtumia yhdellä reissulla kateltiin. Vankila jossa punaiset surmasi 29.4. parikymmentä toisinajattelijaa.Eli Jallu Kaipiainen kännissä kun tiesi lopun tulevan. No sinne ei pääse.

  Valleilla on paikka jossa taas valkoiset teloitti lähinnä venäläisiä 100-150. Tätä paikkaa etsittiin. Piti olla muistomerkki. Teemu Keskisarja sitten kertoi että kirjassaan osoitettu paikka on täysin väärä. Neuvojen mukaan sekin löytyi.

  Onhan siellä tietty Alvarin suunnittelema kirjasto (johon 20.6.1944 piiloutui puolustajia ja niistä haavoittuneet ammuttiin) ja Armas Kempin komentopaikka PYP:in kellarissa.

  Lyhyt matka Taliin, Ihantalaan ja Portinhoikkaan eli ratkaisutaisteluihin 1944 kesällä.

  Sinne

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit