Autokamerat ja yksityisyyden suoja GDPR:n aikana?

3 kommenttia

Kodinturvajärjestelmien, valvontakameroiden ja riistakameroiden tiukahko lainsäädäntö sen suhteen mitä saa vapaasti valvoa ja kuvata - lähinnä omassa omistuksessa olevat tilat ja maat joihin muilla ei tavallaan ole asiaa - sai minut miettimään autokameroita ja että mitä lainsäädäntöä niihin sovelletaan? Jos mitä vaan saa kuvata niin voiko omalla pihalla oleva auto kuvata edessä olevaa tietä, ilmeisesti yksityisellä valvontakameralla ei saisi kuvata tietä tai muuta julkista aluetta ollenkaan - vai?
T: Nimim. ”Kuha tuli mieleen”

  
  • Asiaa tarkemmin tarkastamatta, minulla on käsitys, että yleisisillä ja/tai avoimilla paikoilla saa kuvata. Koskien myös siis yleisiä tai muuten julkisia teitä. Yksityisillä alueilla/alueita ei saa kuvata (kotirauha). Samoin ei saa kuvata intiimeissä (WC-, suihku-, pukuhuone-, ym. vastaavissa) tiloissa. Kuvien ja videoiden julkaisu onkin sitten eri asia. Loukkaavaa, tai muuten henkilölle/henkilöille kiusallisia kuvia ei saa julkaista. Rajanveto ehkä hankalaa. Oletan myös, että lähikuvien julkaisu henkilöstä tarvitsee henkilöltä luvan.

    Niin, että varo kuvaamasta sillä autokamerallasi naapurin pihaa..

      
  • Yleisellä paikalla saa kuvata ja kuvia myös julkaista, myös henkilöistä, aivan vapaasti. Asian voi varmistaa katsomalla vaikkapa telkkarista minkä tahansa uutislähetyksen.

      1
  • Juuri näin on, autokameralla ja aivan samoin kaikilla kameroilla saa kuvata kun ite on lähietäisyydellä. Muuttuu valvontakameraksi kun poistuu paikalta, näin olen käsittänyt.

    Enpä ole kuullut että "laittoman valvontakameran" kuvaa käytettäessä todistusaineistona, olisi puututtu kameran laillisuuteen.

    JK. on sitä kuvattu jo 9 vuotta 2-3 autokameralla, hyvin ovat 25-50 e kamerat toimineet.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit