Kännykän "lainaus"

4 kommenttia

Onko kukaan kuullut että jotenkin voisi "lainata" tms. GSM-liittymää toisen tietämättä.
On nimittäin varsin outo juttu tuttavalla. Reilu 10v pojan kuukauden kännylasku oli yhtä-äkkiä vajaa 400 ekee. Pitkän hiillostuksen jälkeenkään ei tunnusta soittaneensa normaalista poiketen eikä lainanneensa puhelinta kenellekään. Numeroiden tilaus operaattorilta osoittaa että on soitettu 5 h Ruotsiin (poika ei puhu Ruotsia, eikä tunne siellä ketään) mutta omituisempi juttu on että oli useita ns. soitonsiirtoja eri päivinä ja moniin numeroihin johon känny oli siirretty vastaa näitä vähemmistöön kuuluvia suomalaisia (ei pakolaisia). Niitä ei ole yhtään tutuissa. Operaattori sanoo että soitettu on ja maksakaa lasku. Soitonsiirrot on sikälikin outo juttu että vanhemmat soitteli päivittäin pojan kännyyn eikä koskaan kääntynyt minnekään.
Vihjeitä mitä tehdä? Teknisesti visainen juttu, eikö?

  
 • Mielenkiintoinen asia. Aluksi pikku vinkki, kännykkään voi laittaa ulkomaaneston päälle, jolloin vastaavat tapaukset eivät onnistu.
  Muutamia kysymyksiä herää heti. Onko kännykässä pelejä, jotka voisivat sisältää haittaohjelmia, jotka sitten tekisivät noita soitteluita ja puhelunsiirtoja, onko kännykkä java:llinen? Ja sitten siinä olisi java-haittaohjelma?
  Nuo puhelunsiirrot tekevät asiasta vielä mielenkiintoisemman, silloinhan ei pitäisi voida soittaa siihen kännykkään. Onko puhelut Ruotsiin ja puhelunsiirrot ajallisesti samanaikaisia tapahtumia? Jos puhelunsiirto, niin mistä numerosta on alunperin soitettu?
  No näitä teknisiä kysymyksiä tulee sitä mukaa lisää mitä enemmän funtsii asiaa ja nuohan selviävät operaattorin tietokannoista.
  Suomessa on puhelujen laatu turvattu laissa (mm. viestinnän salaisuus ja eheys), sillä on jopa perustuslaillinen turva. Joten jos tosiaan poika ei ole tehnyt noita puheluja, tietoisesti tai tietämättään (esim. joku vaikeaselkoinen tai hämärä java-sovellus), niin silloin kyllä kannattaisi selvittää asia - luulisi kiinnostavan myös operaattoria, kun sen oikealla tavalla esittää sinne (onko perheellä vakuutusta, jonka perusteella saisi lakimiehen apua).
  Sitten spekulaatioita, joiden todenäköisyys lienee pieni mutta olemassa kuitenkin; sim-kortti kopioitu, joku häkkää gsm-signalointia eli pääsee muuttelemaan puhelujen tietoja, 'kätyri' operaattorin työntekijänä.
  Vastaavia sattui vuosia sitten lankamodeemien kanssa, silloin useimmissa tapauksissa oli kuitenkin oma toiminta, joko tietämättään, tietämättömyyttään tai vahingossa.

    
 • Muistanko ihan väärin, että jostakin luin y-aste ikäisten tyttöjen "maksattaneen" muilla puhelunsa. Homma meni jotenkin nin, että pyydettiin toiselta puhelinta lainaa ja soitettiin joku pieni puhelu ja saatiinko siinä sitten käännettyä tämä jotenkin neuvottelupuheluksi tmv...

  Joka tapauksessa sinun kännykkäsi linja "katkesi" ja 'kiitos lainasta', mutta se 'puhelu' jäi päälle ja muiden käyttöön. Lasku tosin tulee sulle.

  Muistaisko joku muu?

  Mutta oikeesti, kannattaa tehdä rikosilmoitus, eikä maksaa laskua. Siinä kestää kauan, ennenkuin u-ottovirastosta soitellaan ja siinä voi vielä setviä asiaa ilman "merkintöjä", luultavasti et joudu maksamaan. Ja vaikka joudutkin niin palauttamaan ne sen summan joutuu aikanaan.

  Rikosilmoitus kehiin.

    
 • joo tossa on jotain hämärää. en tiiä, liittyykö tää tähän, mut kun menin toissapäivänä kotiin koulun jälkeen yhden kaverin kaa, se mun kaveri löysi bussin lattialta sim-kortin. melkeen meinasi jo laittaa omaan luuriinsa ja tilata sen kortin omistajan piikkiin juttuja. mutta luopui ideasta kahden jutun takia. A) koska olisi aika törkeää ja ehkä myös laitonta ja :sunglasses: koska se sim-kortti oli märkä. luuri olis kato voinut vaurioitua... no, on kyllä aika sikaa tuo homma, jos joku voi "murtautua" toisen kännyyn!! :open_mouth:

    
 • toi mun äsken vastaama viesti, ni siinähän on sellainen aurinkolasipäinen hymiö keskellä tekstiä. ei ollut tarkoitus, sen piti olla niinku syy B. eli ei pitänyt olla :sunglasses: vaan B ) toivottavasti nyt laitoin sen oikein... siis piti olla BEE-kirjain ja sen perään )-merkki

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit