A2-luokan moottoripyörien vertailu

2 kommenttia

Onkohan kukaan saanut moottoripyöränsä huoltoja teetettyä vertailussa esitetyillä hinnoilla? Esim. viimevuonna KTM 690 Enduron ensihuolto Kuopiossa oli 255 €, vertailun taulukossa hinta 175 € (SMC R).

Käytännön hintataso ei ainakaan ole laskenut viime vuodesta. Esim. KTM-diagnostiikkaveloitus on noussut viime vuodelta 20 € -> 50 €. Lisäksi huollossa myydään aina väkisin oil filter service kit, joka sisältää myös uudet öljysihdit ja niiden tulpat o-rengastiivisteineen (61 €).

Saman olen huomannut auton huoltohintojen osalta. Ei niitä koskaan lehdessä mainituilla hinnoilla saa teetettyä, ainakaan Jyväskylä-Kuopio korkeuksilla.

  
 • Toimituksen kommentti

  Kiitos kommentista! Kysyin asiaa vertailun tehneeltä toimittajaltamme Tero Kiiralta, ja tässä on hänen vastauksensa:

  Tervehdys. Kiitos kommentistasi.

  Tehdessämme vertailuja pyydämme huoltohinnat ensisijaisesti maahantuojilta. Jos emme saa niitä heiltä, käännymme valtuutettujen huoltojen puoleen.

  KTM:n hinnat tulivat Motopalvelu Niemitalolta. Voi olla, että heillä on pienempi tuntiveloitus.

  Teemme jälkikäteen "douping-testejä". Eli tarkistamme toteutuneita hintoja. Pari vuotta sitten epäilimme Hondan edullisia huoltokustannuksia ja etsimme vastaavanlaisen Hondan omistajan käsiimme. Hän kaivoi kuitit huolloista 40 000 kilometrin matkalta. Kokonaissumma oli plus miinus kymmenen euron sisällä maahantuojan antamasta hinta-arviosta.

  Ystävällisin terveisin
  Tero Kiira
  Toimittaja

    
 • Kuopion verstaan tuntiveloitus on pysynyt muuttumattomana (75 € / h) viime vuodesta. Ns. pienen huollon (10 tkm) vertailukelpoista hintaa en osaa sanoa, kun omassa ajokissa kilometrejä oli sen verran vähän, että venttiilin välyksiä ei tarvinnut vielä tarkastaa.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit