Kovalevynavigointi

4 kommenttia

Lehden mukana tuli tänään MB:n mainos. Autojen varusteeksi tarjottiin mm. kovalevynavigointia. Ikivanhaa keksintöä kovalevyä tarjotaan autoon vuonna 2020! Tärinän ja suurten lämpötilavaihteluiden takia auto on tosi huono paikka HDD:lle. Mersulla on joko tekniikka tai terminologia pahasti hukassa.

  
 • Montako levyä olet autoosi vaihtanut tällä vuosituhannella?

  Olen samaa mieltä siitä, että auton levylle ladatut kartat on kömpelö ratkaisu, mutta ei niinkään toimivuuden ja kestävyyden vuoksi vaan päivitettävyden.

  Auton kojetaulussa oleva tarvittaessa valaistu ja puheohjauksella käytettävä käyttöliittymä on täysin ylivoimainen takapenkillä olevan takin taskussa olevaan puhelimeen verrattuna, mutta kovalevykarttojen päivitys sitoo valmistajan kalliiseen karttapäivitykseen.

    
 • Olen samaa mieltä kanssasi levylle ladatuista kartoista. Tarkoitin tässä vain tallennustekniikkaa. Jos autossa on fyysinen, pyörivä kovalevy, se ei ole tätä vuosikymmentä. Uusissa läppäreissäkin on SSD-levy, jossa ei ole liikkuvia osia.

    
 • Epäilisin tuon olevan joku käännöskukkanen alkuperäisestä tekstistä tjsp. Suomen kielessä monesti puhutaan uusissakin läppäreissä kovalevystä, vaika SSD't ovat olleet arkipäivää jo vuosia. Nykyäänhän nuo ovat monissa tapauksissa jo M.2 liitännäisiä, eli eivät edes etäisesti muistuta kovalevyä, vaan pikemminkin muistikampaa.

    
 • Kaikki saksaksi julkaistu materiaali kannattaa tarkistaa alkuperäiskielellä, koska käännökset suomeksi tehdään yleensä englannin kautta, jolloin virheiden määrä kasvaa.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit