Roiskeet motarilla

2 kommenttia

Kaikkia ärsyttää ohittava auto, joka kääntyy heti eteen ja heittää märällä kelillä roiskeet ”silmille”. En puutu nyt siihen, miten pitää toimia...
Mutta lentääkö roiskeet linja-auton tai kuorma-autonkin tuulilasille? Varsinkin kuorma-auton tuulilasi on melkoisen korkealla.

  
 • Kyllähän ne roiskeet on aika laajat, ne eivät painu nopeasti alas.

  Asiassa on mielenkiintoista se että jos itseä roiskuttaminen harmittaa, niin lopulta aika harvassa on ne joista huomaa että aktiivisesti ajavat niin että eivät roiskuttaisi. Että eivät kiirehtisi kaistanvaihtoaan aiheettomasti.

  Lisäksi on se osa kuljettajista jotka itse valitsevat ajaa niin lähellä edelläajavaa että joutuvat käyttämään pyyhkimiä, vaikka 1-2 sekuntia kauempana pysyisi tuulilasi (ja auto, mukaan lukien jäähdytin) puhtaana. Tässä ajatuksessa omituisinta on se että tämä tapahtuu vaikka näkyvissä ei olisi kuin ne kaksi peräkkäin ajavaa.

  Kuivalla kelillä ei pitäisi silloinkaan on olla erityistä kiirettä ajaa piittaamatta turvaetäisyyksistä (joiden ei tarvitse olla suositeltu pitkä 4 sekuntia, vaan 2 sekuntia - 132 m vs. 66 metriä kesämoottoritiellä - on jo asiallinen väli).

    2
 • Tätä otsikkoa olen miettinyt, että mikä oli aloittajan mielessä, kun alkoi asiaa ihmetellä? Ja jos roiskeet lentää kuorma-auton melko korkealla olevaan tuulilasiin, niin pitääkö siitä olla huolissaan? Onko se uhka vai mahdollisuus? Vai pelkästään pieni kiusa?

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit