Google kuvat ja verkkoyhteys

2 kommenttia
muokattu 29.03.2021 20:27

Tein hämmentävän havainnon, jota en ymmärrä. Android kännykkä, Google kuvat sovellus, valokuvat voivat olla tallessa kolmella eri tavalla:
Vain Googlen pilvessä (jonne asetusten mukaisesti valokuvat varmuuskopoidaan)
Googlen pilvessä ja kännykässä, tai siihen liitetyllä SD-kortilla
Vain kännykässä/SD-kortilla

Tuo vielä selvää. Mutta huomasin, että ilman verkkoyhteyksiäkin vain pilvessä olevat kuvat näkyvät kännykän Google kuvat sovelluksessa, aivan kuten kännykässäkin olevat kuvat.
Tein testin, suoritin yhdelle kuvalle poista laitteelta-toiminnon, jolla kuva poistuu kännykästä, mutta pysyy pilven varmuuskopiossa tallessa. En siis suorittanut roskakoriin poistoa. Kuva häipyi hetkeksi Google kuvat sovelluksen näkymästä, mutta vain parin-kolmen sekunnin ajaksi. Kuvan tietojen mukaan se oli nyt vain pilvessä.
Laitoin puhelimen lentokonetilaan, jolloin wifi- ja mobiiliverkkoyhteydet katkesivat. Kuva kuitenkin edelleen näkyi Goole kuvissa. Samoinkuin muutkin vain pilven kuvat. Sama juttu vaimonkin kännykällä testattuna.
Osaako joku kertoa, miten on mahdollista, että vain pilvessä olevat kuvat näkyvät ilman verkkoyhteyksiä?

  
  • Sitä kutsutaan "välimuistiksi". Et sinä pysty pilvessä olevaa kuvaa katsomaan lataamatta sitä kännykkään. Välimuisti voi tyhjentyä milloin vain, joten ei ole takeita kuva on aina käytettävissä offline-tilassa. Siksi kuvan voi explisiittisesti tallettaa myös kännykkään.

      
  • @Rince kirjoitti:
    Sitä kutsutaan "välimuistiksi". Et sinä pysty pilvessä olevaa kuvaa katsomaan lataamatta sitä kännykkään. Välimuisti voi tyhjentyä milloin vain, joten ei ole takeita kuva on aina käytettävissä offline-tilassa. Siksi kuvan voi explisiittisesti tallettaa myös kännykkään.

    Tätä "pelkäsinkin". Lisää tutkiessani en noita kuvia löytänyt kännykän files-sovelluksella, enkä läppäriin kytkettynäkään. Ovat jossain piilossa.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit