1999 VW Bora 1.9TDI - ihmeellinen rapina

2 kommenttia

Osaako kukaan näin heittämällä sanoa mistä ihmeestä voi otsikossa mainitussa ajoneuvosta kuulua mielenkiintoinen "rapina" / "rutina" kun auto on käynnissä -- ääni tuntuisi kuuluvan hansikaslokeron takaa (hansikaslokerossa ääni kuuluu voimakkaampana)... Ääneen ei vaikuta liikkumisnopeus, ja se on sen verran pieni, että puhe tahi vähän isommalle väännetty radio kyllä peittää sen, mutta mielestäni ko. ääntä ei ole kuulunut aiemmin eikä se välttämättä ole mikään normaali ääni.

Ääneen ei myöskään vaikuta moottorin kierrosluku tai oikeastaan mikään muukaan vastaava - käsittääkseni ääni ilmaantui nyt vasta kun tuli vähän isommat pakkaset, ja ääni lakkaa välillä kun autolla on ajettu jonkin aikaa. Mitään vaarallista se ei varmastikaan ole, mutta ihan näin akateemisesta mielenkiinnosta olisi kiva tietää, mikä se voisi olla.

  
  • Lisäys vielä: Se ääni on vähän, mutta ei ihan, kuin joku paperi/lehti lepattaisi tuuletuskanavassa... Puhaltimen säätö / poisotto ei vaikuta ääneen myöskään, joten ei se kyllä sekään ole... Konehuoneesta taas ääntä on vaikea paikallistaa kun diisselin nakutus peittää nätisti kaikki muut äänet alleen auton ollessa käynnissä. :smile:

      
  • Kokeilepa kysyä www.ultimatevw.com-sivuston keskustelupalstalla, joka on suomenkielinen VW-fanaatikkojen palsta. Sieltä löytynee paljon enemmän asiantuntemusta volkkareista. Kirjoittaminen vaatii muistaakseni rekisteröitymistä, mutta on ilmaista.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit